Andres Kraas: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Andresekene (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
{{vikinda}}{{viita}}
{{vikinda}}{{viita}}
'''Andres Kraas''' (sündinud [[7. juuni]]l [[1956]] [[Tallinn]]as) on ajaloo ja kunstiajaloo magister, turunduse ja kommunikatsiooni ekspert, publitsist.
'''Andres Kraas''' (sündinud [[7. juuni]]l [[1956]] [[Tallinn]]as) on ajaloo ja kunstiajaloo magister, turunduse ja kommunikatsiooni ekspert, publitsist. Tegutseb jätkuvalt vabakutselise ajakirjanikuna, kasutades oma nimele lisaks aegajalt ka pseudonüümi Martin Miller.


Ta õppis aastatel [[1980]]-[[1985]] statsionaarselt [[Tartu Ülikool]]i Ajalooteaduskonnas, mille lõpetas ajaloo ja kunstiajaloo erialal, spetsialiseerumisega arhitektuuriajaloole. Ülikooli lõpetamise järel töötas ajakirjanikuna Eesti Raadios ja ajaloo õpetajana.
Ta õppis aastatel [[1980]]-[[1985]] statsionaarselt [[Tartu Ülikool]]i Ajalooteaduskonnas, mille lõpetas ajaloo ja kunstiajaloo erialal, spetsialiseerumisega arhitektuuriajaloole. Ülikooli lõpetamise järel töötas ajakirjanikuna Eesti Raadios ja ajaloo õpetajana.

Redaktsioon: 13. juuni 2014, kell 12:36

Andres Kraas (sündinud 7. juunil 1956 Tallinnas) on ajaloo ja kunstiajaloo magister, turunduse ja kommunikatsiooni ekspert, publitsist. Tegutseb jätkuvalt vabakutselise ajakirjanikuna, kasutades oma nimele lisaks aegajalt ka pseudonüümi Martin Miller.

Ta õppis aastatel 1980-1985 statsionaarselt Tartu Ülikooli Ajalooteaduskonnas, mille lõpetas ajaloo ja kunstiajaloo erialal, spetsialiseerumisega arhitektuuriajaloole. Ülikooli lõpetamise järel töötas ajakirjanikuna Eesti Raadios ja ajaloo õpetajana.

Aastal 1989 emigreerus Rootsi, kus elas Stockholmis ja töötas põhiliselt Raadio Vaba Euroopa korrespondendina. Aastal 1992 naasis Eestisse, osales aktiivselt poliitikas, olles Rahvuslaste Keskliidu aseesimees ja esimees. Aastal 1995 lahkus Eestist USA-sse, kus elas ligi 10 aastat New Yorgis, õppis erinevatel kursustel juhtimist, turundust ja müüki, avalikke suhteid, kinnisvara arendust jm, töötades enamuse ajast Holiday Inn'is ja Borders Wall Street'is mänedžerina ning vabakutselise ajakirjanikuna. Aastal 2005 tuli tagasi Eestisse, kus on töötanud tippjuhina põhiliselt turunduse ja kommunikatsiooni alal. Aastal 2010 asutas ta oma konsultatsiooni- ja arendusfirma Kraas DC OÜ. Lisaks eesti keelele valdab ta vabalt inglise-, vene-, saksa-, rootsi- ja soome keelt. On olnud kahel korral abielus.

Töökohad:

  • Eesti Raadio – vabakutseline autor ja saatejuht;
  • Westholmi Gümnaasium – direktori asetäitja ja ajalooõpetaja;
  • Tabasalu Gümnaasium – ajaloo ja kunstiajaloo õpetaja;
  • Raadio Vaba Euroopa – Stockholmi korrespondent (Freelance);
  • Eesti Raudtee – peaspetsialist reisijateveo alal;
  • Holiday Inn NYC – retseptsiooni mänedžer, aastal 2000 valitud ettevõtte parimaks töötajaks;
  • Borders Books & Music Wall Street – presentatsiooni mänedžer;
  • TEA Kirjastus – turunduse ja PR-juht;
  • Arco Vara – turunduse ja kommunikatsiooni direktor;
  • Tööinspektsioon - teabeosakonna juhataja; Euroopa Töötohutuse ja Töötervishoiu Agentuusi Eesti ambassador
  • Kraas DC OÜ – juhatuse esimees.

Vabakutseline tegevus: Ajakirjanik ja publitsist – artikleid ja kommentaare ilmunud: Eesti Ekspressis, Päevalehes, Postimehes, Äripäevas, Õhtulehes, Pulss, Stockholmi Eesti Päevalehes, Vaba Eesti Sõnas, Meie Elus, Rahvuslikus Kontaktis, Õigeusu Kirikus jm; Kunstiajaloo lektor; Ekskursiooni giid.

Poliitiline tegevus: Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei – 1989-1994; Eesti Rahvuslaste Keskliit – aseesimees ja esimees 1994-1996; Isamaa ja Res Publica (IRL) - 2014.

Ühiskondlik tegevus: Eesti Muinsuskaitse Selts – Tallinna Ühenduse aseesimees 1988-89; Eesti Ameerika Kaubandus ja Tööstus Koda – asutajaliige; Baltic Business Information Network – juhatuseliige; Korp! Fraternitas Estica – vilistlane; Vereloovutus doonor.