Klaver (film): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
03jansa (arutelu | kaastöö)
Uus lehekülg: '"Klaver" (1993) on Uus-Meremaa film, mis valmis rahvusvahelises koostöös Austraalia produtsendi Jan Chapmani ja Prantsuse ettevõttega Ciby 20...'
 
03jansa (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
"Klaver" ([[1993]]) on [[Uus-Meremaa]] film, mis valmis rahvusvahelises koostöös [[Austraalia]] produtsendi [[Jan Chapman]]i ja [[Prantsusmaa|Prantsuse]] ettevõttega [[Ciby 2000]]. See on romantiline [[draama]] tummast pianistist ja tema tütrest, kes saabuvad [[19. sajand]]i keskpaigas vihmasesse ja mudasesse kolkasse [[Uus-Meremaa]] läänerannikul. Filmi autor ja režissöör on [[Jane Campton]], peaosades mängivad [[Holly Hunter]], [[Harvey Keitel]], [[Sam Neill]] ja, oma esimeses rollis, [[Anna Paquin]]. Filmile kirjutas muusika [[Michael Nyman]]. [[Holly Hunter]] mängis oma tegelaskuju esitatavad klaveripalad ise ja õpetas [[Anna Paquin]]ile [[viipekeel]]t, teenides samas oma rolliga mitmeid parima näitlejanna auhindu.
"Klaver" ([[1993]]) on [[Uus-Meremaa]] film, mis valmis rahvusvahelises koostöös [[Austraalia]] produtsendi [[Jan Chapman]]i ja [[Prantsusmaa|Prantsuse]] ettevõttega [[Ciby 2000]]. See on romantiline [[draama]] tummast pianistist ja tema tütrest, kes saabuvad [[19. sajand]]i keskpaigas vihmasesse ja mudasesse kolkasse [[Uus-Meremaa]] läänerannikul. Filmi autor ja režissöör on [[Jane Campion]], peaosades mängivad [[Holly Hunter]], [[Harvey Keitel]], [[Sam Neill]] ja, oma esimeses rollis, [[Anna Paquin]]. Filmile kirjutas muusika [[Michael Nyman]]. [[Holly Hunter]] mängis oma tegelaskuju esitatavad klaveripalad ise ja õpetas [[Anna Paquin]]ile [[viipekeel]]t, teenides samas oma rolliga mitmeid parima näitlejanna auhindu.

"Klaver" oli edukas nii [[kriitik]]ute hinnangul kui ka müüginäitajate poolest, teenides 40,2 miljonit [[USA dollar]]it 7-miljonilise eelarve juures.<ref>[http://powergrid.thewrap.com/project/piano] The Wrap Powergrid</ref> [[Holly Hunter]] ja [[Anna Paquin]] teenisid palju tunnustust oma rollide eest Ada ja Flora McGrathina. [[1994]]. aasta [[Oscar]]ite jagamisel oli film esitatud auhinna saamiseks kaheksas kategoorias ja võitis neist kolm: parim naisnäitleja ([[Holly Hunter]]), parim naiskõrvalosatäitja ([[Anna Paquin]]) ja parim algupärane käsikiri ([[Jane Campion]]). [[Anna Paquin]], kes oli tol ajal 11-aastane, on vanuse poolest teisel kohal kõige nooremate [[Oscar]]i võitjate hulgas [[Tatum O'Neal]]i järel, kes võitis naiskõrvalosatäitja [[Oscar]]i [[1974]]. aastal 10-aastasena.




== Süžee ==
== Süžee ==
== Viited ==
{{viited}}

Redaktsioon: 18. aprill 2014, kell 20:08

"Klaver" (1993) on Uus-Meremaa film, mis valmis rahvusvahelises koostöös Austraalia produtsendi Jan Chapmani ja Prantsuse ettevõttega Ciby 2000. See on romantiline draama tummast pianistist ja tema tütrest, kes saabuvad 19. sajandi keskpaigas vihmasesse ja mudasesse kolkasse Uus-Meremaa läänerannikul. Filmi autor ja režissöör on Jane Campion, peaosades mängivad Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill ja, oma esimeses rollis, Anna Paquin. Filmile kirjutas muusika Michael Nyman. Holly Hunter mängis oma tegelaskuju esitatavad klaveripalad ise ja õpetas Anna Paquinile viipekeelt, teenides samas oma rolliga mitmeid parima näitlejanna auhindu.

"Klaver" oli edukas nii kriitikute hinnangul kui ka müüginäitajate poolest, teenides 40,2 miljonit USA dollarit 7-miljonilise eelarve juures.[1] Holly Hunter ja Anna Paquin teenisid palju tunnustust oma rollide eest Ada ja Flora McGrathina. 1994. aasta Oscarite jagamisel oli film esitatud auhinna saamiseks kaheksas kategoorias ja võitis neist kolm: parim naisnäitleja (Holly Hunter), parim naiskõrvalosatäitja (Anna Paquin) ja parim algupärane käsikiri (Jane Campion). Anna Paquin, kes oli tol ajal 11-aastane, on vanuse poolest teisel kohal kõige nooremate Oscari võitjate hulgas Tatum O'Neali järel, kes võitis naiskõrvalosatäitja Oscari 1974. aastal 10-aastasena.


Süžee

Viited

  1. [1] The Wrap Powergrid