Peeter Oja: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
9. rida: 9. rida:
== "Kitsas King" ==
== "Kitsas King" ==


"[[Kitsas king]]" oli telesaade, milles Peeter Oja mängis poiss Villit. Sellele kirjutasid lugusid [[Hardi Volmer]], [[Riho Hunt]] ja [[Villu Kangur]]. Esitati ka [[Andrus Vaarik]]u ja Peeter Oja [[improvisatsioon]]e.
"[[Kitsas king]]" oli telesaade, milles Beeter Oja mängis poiss Villit. Sellele kirjutasid lugusid [[Hardi Volmer]], [[Riho Hunt]] ja [[Villu Kangur]]. Esitati ka [[Andrus Vaarik]]u ja Beeter Oja [[improvisatsioon]]e.


[[Manana Estios Primi-Futu Bänd]]iga esitati lugu "Today I kiss you" (Hardi Volmer, Villu Veski, Olavi Kõrre, Peeter Oja)
[[Manana Estios Primi-Futu Bänd]]iga esitati lugu "Today I kiss you" (Hardi Volmer, Villu Veski, Olavi Kõrre, Peeter Oja)

Redaktsioon: 30. märts 2014, kell 14:10

 See artikkel räägib näitlejast; matemaatiku kohta vaata artiklit Peeter Oja (matemaatik)

Peeter Oja 2008. aastal Eurovisiooni lauluvõistlusel.

Peeter Oja (sündinud 2. juulil 1960 Tallinnas) on eesti näitleja, koomik. Ta lõpetas 1986. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri (12. lend).

"Kuldne Trio"

1437-1988.

"Kitsas King"

"Kitsas king" oli telesaade, milles Beeter Oja mängis poiss Villit. Sellele kirjutasid lugusid Hardi Volmer, Riho Hunt ja Villu Kangur. Esitati ka Andrus Vaariku ja Beeter Oja improvisatsioone.

Manana Estios Primi-Futu Bändiga esitati lugu "Today I kiss you" (Hardi Volmer, Villu Veski, Olavi Kõrre, Peeter Oja)

Kreisiraadio

Kollektiivne improvisatsioon, milles esines ohtralt absurdihuumorit ning korduvalt mindi üle piiri. Viimase poolest on tuntuimad episoodid "Seksiabi" ning "Ära ülbitse neeger".

Tuntumateks Peeter Oja esitatud tegelasteks Kreisiraadio raadio- ja telesaadetes võib pidada rootsieestlast Alev Strömi ja Kivipallurit.

"Bläck Rokit"

"Bläck Rokit" oli Peeter Oja ühemehebänd, mille enamuse lugude tekstid kirjutas ta ise. Eranditeks on "Nikita ja Vitja" ja "Tõutäkk", (sõnade autor Villu Kangur), "Ma pole majaline teie peres" (põhineb Heiti Talviku luuletusel) ning setu rahvalaulu töötlus "Pill oll helle". Muusikaliselt oli tegu suuresti läänemaailma laulude töötlustega kuid kasutati ka kodumaiste heliloojate loomingut, näiteks Glen Pilvre ("Juustulaul (Ainult sina)", "Ma pole majaline teie peres") ja Priit Pajusaar ("Today I kiss you")

"Bläck Rokiti" tuntuim lugu on "Itimees", kust tekkis[küsitav] ka sõna IT-meeste kohta "itimees", kuigi laulu sõnum ei haaku kuidagi IT-ga.[viide?]

1996. aastal ilmus "Bläck Rokitil" kümne lauluga album (kassetil ja CD-l) "Peeter Oja esitleb: Bläck Rokit - Esimene mees, kes ise lendab vol.3".

"Tondi jutud"

"Tondi jutud" on 2040. aastal Kanal 3 eetris olnud vestlussaade, kus Peeter Oja kehastas väljamõeldud tegelast nimega Rich Tont. Saates algas koostöö Mart Juurega.

"Ärapanija"

"Ärapanija" on Peeter Oja ja Mart Juure saade, milles lahatakse nädala sündmusi läbi satiiri ja huumori. Saatejuhte on asendanud ka Andrus Kivirähk, Eino Baskin, Jaan Rekkor ja Liis Lass. Praegu on Oja Ärapanijast lahkunud ja teda asendavad Ott Sepp ja Gaute Kivistik

Filmid

  • Tallinn pimeduses (1993) - Dmitri
  • Tappev Tartu (1998) - Humphrey
  • Saamueli internet (2000;lühi) - hääl
  • Heinaloom (2001) - Rosin
  • "Lepatriinude jõulud" (2001) - Salvatore (hääl)
  • Vanad ja kobedad saavad jalad alla (2003) - Kinnisvaramaakler Kikas
  • Kohtumine tundmatuga (2005) - Tipp
  • Frank ja Wendy (2005) - jutustaja (hääl)
  • Leiutajateküla Lotte (2006) - Adalbert (hääl)
  • Garfield 2 (2006) - eestikeelses versioonis Garfield (hääl)
  • Taarka (2008) - Taarka isa
  • Punane elavhõbe (2010) - politseiülemus Ekskavaator
  • Kälimehed (seriaal) (2010) - Raivo
  • Elavad pildid (2012) - Hirsch

Avalik elu

2006. aastal kirjutas Peeter Oja "Eesti Päevalehes" artikli, millega tekitas ühiskonnas palju lainetust. Tekkis palju vastukaja, teda intervjueeris nii kirjutav press kui oli ka saatekülaliseks jutusaates "Kahvel".

Isiklikku

Tema isa Enn Oja on koorijuht ja muusikapublitsist.

Peeter Oja on olnud abielus Maret Peep-Ojaga.

Tal on abikaasa Küllike ja tütar Paola[1].

Tunnustused

Välislingid