Eesti siseminister: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P Tühistati kasutaja 83.180.22.0 (arutelu) tehtud muudatused ja pöörduti tagasi viimasele muudatusele, mille tegi Legobot.
Resümee puudub
4. rida: 4. rida:
Samuti tagab siseminister [[Eesti vabariigi regionaalminister|regionaalministrile]] alluvate struktuuriüksuste teenindamise.
Samuti tagab siseminister [[Eesti vabariigi regionaalminister|regionaalministrile]] alluvate struktuuriüksuste teenindamise.


[[26. märts]]il [[2014]] ametisse astunud [[Taavi Rõivase valitsus]]es ühendati siseministri ja seni portfellita ministrina siseministeeriumi juures tegutsenud [[Eesti Vabariigi regionaalminister|regionaalministri]] ametikohad. Siseministeeriumit kureeriva ministri uueks ametinimetuseks sai [[Eesti Vabariigi sise- ja regionaalminister|sise- ja regionaalminister]].
Eesti praegune siseminister on [[Ken-Marti Vaher]] ([[Reformierakond]]).


== Vaata ka ==
== Vaata ka ==

Redaktsioon: 26. märts 2014, kell 17:25

Ken-Marti Vaher, 2011. Foto: Kaupo Kikkas.

Eesti siseminister on Vabariigi Valitsuse liige. Eesti siseminister juhib Siseministeeriumi ning korraldab ministeeriumi valitsemisalasse kuuluvaid küsimusi riigi sisejulgeoleku tagamise ja avaliku korra kaitsmise, riigipiiri valvamise ja kaitsmise ning piirirežiimi tagamise, kriisireguleerimise, riigireservi ning tuletõrje- ja päästetööde ning kodakondsuse ja migratsiooniga seotud asjade korraldamisel.

Samuti tagab siseminister regionaalministrile alluvate struktuuriüksuste teenindamise.

26. märtsil 2014 ametisse astunud Taavi Rõivase valitsuses ühendati siseministri ja seni portfellita ministrina siseministeeriumi juures tegutsenud regionaalministri ametikohad. Siseministeeriumit kureeriva ministri uueks ametinimetuseks sai sise- ja regionaalminister.

Vaata ka