Kättemaksukontor: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
27. rida: 27. rida:
"'''Kättemaksukontor'''" on [[Eesti]] krimisari.
"'''Kättemaksukontor'''" on [[Eesti]] krimisari.


"Kättemaksukontori" peategelased on endine mõrvagrupi uurija [[Frida Arrak]] (kuni 9. hooajani; praegu Indias budistlikus kloostris mediteerimas ja elu üle järele mõtlemas), teda ootamatult asendama ilmunud nooremteadurist noorem õde [[Freya Narvik]] (alates 10. hooajast), endine sekretär [[Marion Pärn]] ja Kirke Klein (alates 11. hooajast). Naised on iseloomult ja maailmavaatelt täielikud vastandid, kuid ühine vimm meessoo vastu ajendab nad sookaaslastele kättemaksuteenust pakkuma.
"Kättemaksukontori" peategelased on endine mõrvagrupi uurija [[Frida Arrak]] (kuni 9. hooajani; praegu Indias budistlikus kloostris mediteerimas ja elu üle järele mõtlemas), teda ootamatult asendama ilmunud nooremteadurist noorem õde [[Freya Narvik]] (alates 10. hooajast), endine sekretär [[Marion Pärn]] ja [[Kirke Klein]] (alates 11. hooajast). Naised on iseloomult ja maailmavaatelt täielikud vastandid, kuid ühine vimm meessoo vastu ajendab nad sookaaslastele kättemaksuteenust pakkuma.


Sarja [[stsenarist]] on [[Mihkel Ulman]], režissöör [[Ain Prosa]].
Sarja [[stsenarist]] on [[Mihkel Ulman]], režissöör [[Ain Prosa]].
35. rida: 35. rida:
Eesti produktsioonifirma [[Balti Video OÜ]] müüs populaarse krimisarja "Kättemaksukontor" formaadiõigused 2013. aastal rahvusvahelisele teletootjale [[FremantleMedia Ltd]]. <ref>[http://www.ap3.ee/Print.aspx?PublicationId=0c378aa5-18ff-408b-b94d-7b3d6ce97f24 "Kättemaksukontor" vallutab maailma], aripaev.ee, 11. jaanuar 2013</ref>
Eesti produktsioonifirma [[Balti Video OÜ]] müüs populaarse krimisarja "Kättemaksukontor" formaadiõigused 2013. aastal rahvusvahelisele teletootjale [[FremantleMedia Ltd]]. <ref>[http://www.ap3.ee/Print.aspx?PublicationId=0c378aa5-18ff-408b-b94d-7b3d6ce97f24 "Kättemaksukontor" vallutab maailma], aripaev.ee, 11. jaanuar 2013</ref>


==Osatäitjad ja tegelaskujude iseloomustu==
==Osatäitjad ja tegelaskujude iseloomustus==
# [[Elina Reinold]] – Freya Narvik (2013–)
# [[Elina Reinold]] – Freya Narvik (2013–)
# [[Kadri Adamson]] – Marion Pärn (2009–)
# [[Kadri Adamson]] – Marion Pärn (2009–)
# Adeele Sepp - Kirke Klein (2014–)
# [[Adeele Sepp]] - Kirke Klein (2014–)
# [[Märt Avandi]] – Gerth Maango (2009–2011, 2013)
# [[Märt Avandi]] – Gerth Maango (2009–2011, 2013)
# [[Ott Sepp]] – Kaspar Tuvi (2009–2011, 2013)
# [[Ott Sepp]] – Kaspar Tuvi (2009–2011, 2013)
51. rida: 51. rida:
# [[Juss Haasma]] – Rainis Sõber (2013-)
# [[Juss Haasma]] – Rainis Sõber (2013-)
# Karolina Toots – Victoria Rosalie Arrak (2013-)
# Karolina Toots – Victoria Rosalie Arrak (2013-)
# [[Marika Vaarik]] – Frida Arrak (2009–2013)
# [[Elina Pähklimägi]] – Häidi Õigepaulus (2009–2013)

===Peaosades===
===Peaosades===



Redaktsioon: 6. märts 2014, kell 16:27

Kättemaksukontor
Žanr Krimisari
Stsenarist Mihkel Ulman
Režissöör Ain Prosa
Peaosades Elina Reinold
Kadri Adamson
Adeele Sepp
Jaan Rekkor
Tarvo Sõmer
Juss Haasma
Tunnusmuusika esitaja Uku Suviste
Tunnusmuusika "Saatanlik naine" / "Devil Woman" (Terry Britten, Christine Holmes)
Riik  Eesti
Keel Eesti
Jagusid 112 (seisuga 28.november 2013)
Tootmine
Produtsent Raivo Suviste
Operaator Kristjan-Jaak Nuudi
Teet Konksi
Jao kestus 45 min
Tootjaettevõte BEC
Linastamine
Kanal TV 3
Esmaeeter 2009. aastast
Välislingid
Sissekanne IMDb-s
Fail:Kattemaksukontor Logo.jpg
"Kättemaksukontor"i logo

"Kättemaksukontor" on Eesti krimisari.

"Kättemaksukontori" peategelased on endine mõrvagrupi uurija Frida Arrak (kuni 9. hooajani; praegu Indias budistlikus kloostris mediteerimas ja elu üle järele mõtlemas), teda ootamatult asendama ilmunud nooremteadurist noorem õde Freya Narvik (alates 10. hooajast), endine sekretär Marion Pärn ja Kirke Klein (alates 11. hooajast). Naised on iseloomult ja maailmavaatelt täielikud vastandid, kuid ühine vimm meessoo vastu ajendab nad sookaaslastele kättemaksuteenust pakkuma.

Sarja stsenarist on Mihkel Ulman, režissöör Ain Prosa.

Sarja tunnuslaulu "Saatanlik naine" esitab Uku Suviste.

Eesti produktsioonifirma Balti Video OÜ müüs populaarse krimisarja "Kättemaksukontor" formaadiõigused 2013. aastal rahvusvahelisele teletootjale FremantleMedia Ltd. [1]

Osatäitjad ja tegelaskujude iseloomustus

  1. Elina Reinold – Freya Narvik (2013–)
  2. Kadri Adamson – Marion Pärn (2009–)
  3. Adeele Sepp - Kirke Klein (2014–)
  4. Märt Avandi – Gerth Maango (2009–2011, 2013)
  5. Ott Sepp – Kaspar Tuvi (2009–2011, 2013)
  6. Kristjan Sarv – Kaur Moks (2009–)
  7. Sepo Seeman – Martin Arrak (2009–2011, 2013)
  8. Marilyn Jurman – Sonja Säde (2010–2011)
  9. Jaan Rekkor – Rein Pihelgas (2010–2013)
  10. Tarvo Sõmer – Tiit Marvel (2011–)
  11. Carmen Mikiver – Ivi Pihelgas (2011–2013)
  12. Nikolai Bentsler – Aleksandr Vesper (2010–2011,2012,2013)
  13. Sergo Vares – Karl Suur (2012–2013)
  14. Juss Haasma – Rainis Sõber (2013-)
  15. Karolina Toots – Victoria Rosalie Arrak (2013-)
  16. Marika Vaarik – Frida Arrak (2009–2013)
  17. Elina Pähklimägi – Häidi Õigepaulus (2009–2013)

Peaosades

Freya Narvik

Füüsikainstituudi vanemteadur, 42-aastane, Frida noorem õde. Tüüpiline teadlane – veidi hajameelne, eraelus saamatu ja endasse süüvinud. Väljendab harva oma emotsioone, mistõttu Marion ja Häidi hakkavad teda selja taga kutsuma Kuivikuks. Hobideks tai chi ja matkamine metsikus looduses. Pärast Frida lahkumist saab Freyast Kättemaksukontori kaasomanik. Tahab bürood sulgeda, kuid tõmmatakse kaasa ohtlikku intriigi, mis lõpeb talle väga traagiliselt. See muudab Freya arvamust detektiivitöösse ja temast saab Kättemaksukontori uus võitlushimuline juht. Õige pea selgub, et daam saab selle tööga suurepäraselt hakkama. Juhtumiste lahendamisel võtab tihti appi füüsika ja muud fundamentaalteadused. Tema peamiseks elusihiks saab kurjategijate tabamine ja trellide taha suunamine.

Marion Pärn

Väga romantilise meelelaadiga ja väga naiselik. Ei loobu unistamast oma härra Õigest, igatseb saada lapsi, kuid paraku kisub alatasa kõik viltu. Kõigest hoolimata usub, et Saatusekirjutajal on tema rolli jaoks varuks õnnelik lõpp. Kergesti armuv. Isegi liiga kergesti, mis on teda tihti viinud ekstreemsetesse olukordadesse. Kalduvus armuda just pahelistesse tüüpidesse. Huvialad: lõhnad, kaunid rõivad, šoppamine, Facebook, sportlikud autod ja reisimine.

Kirke Klein

Kirke on äsja politseikooli lõpetanud nooremuurija, kelle ülimaks unistuseks on pääseda operatiivtööle mõrvagruppi. Lõpuks avanebki tal selleks võimalus Rainis Sõbra paarilisena, kuid liigse ülipüüdlikkuse tõttu sooritab ta teo, mille tagajärjed on ootamatud. Kirke on kaunis ja väga naiselik, kuid ka liigselt äärmustesse kalduv ja teatud mõttes vaimne huligaan, seega on edasised süžeepöörded vaatajate jaoks põnevad, üllatavad ja lõbusad.

Frida Arrak (kuni 2013)

Kunagine politsei mõrvagrupi liige, hiljem eradetektiiv. Äärmiselt läbinägelik ja taiplik daam, keda loomupärane nutikus ei jäta maha ka kõige keerulisemates olukordades – olgu see näiteks välkarmumine või mõni meditsiiniline juhtum. Lahutatud, õigemini mahajäetud ja seetõttu uute tutvuste loomisel ülimalt ettevaatlik. Siiski loodab veel elus õnne leida. Huvialad: lugemine ja erialane töö. Frida asutatud on Kättemaksukontor. Praegu on ta Indias budistlikus kloostris mediteerimas ja elu üle järele mõtlemas.

Häidi Õigepaulus (kuni 2013)

Frida eksmehe eksnaine. Häidi on arg ja samas ka julge ja nahaalne. Teab oma väärtust ja oskab seda meeste puhul hästi ära kasutada. Häidil on ka varjupool – kriminaalne minevik, mis on jäänud õiguskaitseorganitele siiamaani teadmata. Praegune töökoht on Kättemaksukontor. Tema asumine eradetektiiviks on Frida soov, kusjuures ei ole aru saada, kas Frida teeb seda kättemaksust või kaastundest. Häidi huvialad: kiired ja võimsad mootorrattad, rikkad mehed, kallid ehted. Seega on tal Marioniga küll palju ühist, kuid paraku toob see kaasa hoopis konflikte.

Kaur Moks

Väga mitmekülgsete omaduste ja annetega mees. Figaro ja Casanova ühtekokku – tohutult armusuhteid. Samuti on tal ridamisi palju erinevaid ameteid, mis kõik kestavad lühikest perioodi. Aja jooksul on ta muutunud Kättemaksukontori asendamatuks abiliseks. Valdab erakordset näitlejameisterlikkust ning vastavalt vajadusele võib mängida keda tahes – isegi omaenda isa. Moraalselt seisab paraku nõrgal platvormil. Huvialad: raha, naised, naised ja veel kord naised.

Rein Pihelgas

Põhja Prefektuuri major. Endine komissar. Töötas pikki aastaid Pärnus, kuid kutsuti Tallinnasse oma kogemusi jagama. Kunagine Frida kolleeg – töötasid koos miilitsas. Oli 25 aastat tagasi Fridast sügavalt sisse võetud, kuid paraku ei tulnud tõsisemast suhtest midagi välja. Nüüd, palju aastaid hiljem, avastab Rein ehmatusega, et tunded Frida vastu ei ole kuhugi kadunud. Huvialad: mis huvialasid saab olla elupõlisel politseinikul peale oma töö?

Tiit Marvel

Äärmiselt tõsise ja praktilise ellusuhtumisega uurija. Pärast kooli lõpetamist töötas Rakveres, kuid pärast hiilgavat piinakambriga seotud mõrvaseeria paljastamist roteeriti Tallinnasse. Olemuselt pedant, mis tähendab, et talle ei meeldi, kui keegi oma nina tema asjadesse topib. Elupõline vanapoiss. Facebookis on tema ainsateks naissoost sõpradeks ema ja õde. Kättemaksukontori kaunitaridesse suhtub äärmiselt tõrjuvalt, kuid Marion suudab pikapeale tema suhtumist muuta. Huvialad puuduvad (samas ei suuda ta iial ära öelda sumoturniiri jälgimisest ja tantsimisest).

Rainis Sõber

28-aastane nägus mees, kes suundus pärast politseikooli lõpetamist maailma tundmaõppimise eesmärgil vabatahtlikult Afganistani. Veetis seal 2 aastat ja langes taliibide kätte vangi. Imekombel suutis nende käest põgeneda, kuid pärast seda põeb posttraumaatilist sündroomi, mis avaldub väga erinevate hirmude näol. Pärast teenistust Afganistanis asub tööle Põhja Prefektuuri uurijaks, Tiit Marveli käe alla, kes temaga kurja vaeva näeb, kuna Rainis ei pea kinni töödistsipliinist ja tema uurimismeetodid ei mahu seaduse piiridesse. Lisaks on noormehe elustiil enesehävituslik. Rainise peamiseks hobiks on oma autode tuunimine.

Tegelaskujude kirjeldused on esialgselt avalikustatud leheküljel: http://www.tv3.ee/content/view/8585/777/

Osad

1. hooaeg, kevad 2009

Eetris Pealkiri
01 01 30.04.2009 Inglid ja närukaelad
02 02 07.05.2009 Kirst
03 03 21.05.2009 Kulturistid ja kummipuu
04 04 28.05.2009 Strippar

2. hooaeg, sügis 2009

Eetris Pealkiri
05 01 01.10.2009 Vennad lõvisüdamed 1
06 02 08.10.2009 Vennad lõvisüdamed 2
07 03 15.10.2009 Modellid ja nohikud
08 04 22.10.2009 Kui ema on armunud
09 05 29.10.2009 Mees, kes tahtis naisele kasukat
10 06 05.11.2009 Härra Hurmur 1
11 07 12.11.2009 Härra Hurmur 2
12 08 19.11.2009 Peaaegu täiuslik mõrv
13 09 26.11.2009 Mees, kes ei osanud suureks kasvada 1
14 10 03.12.2009 Mees, kes ei osanud suureks kasvada 2
15 11 10.12.2009 Juhukülalised 1
16 12 17.12.2009 Juhukülalised 2

3. hooaeg, kevad 2010

Eetris Pealkiri
17 01 11.03.2010 Produkt
18 02 18.03.2010 Tugevad naised
19 03 25.03.2010 Sinine Draakon
20 04 01.04.2010 Kõlbeline laostumine
21 05 08.04.2010 Lõpetamata pala suupillile
22 06 15.04.2010 Seif
23 07 22.04.2010 Kuldmees
24 08 29.04.2010 Pereäri
25 09 06.05.2010 Illusioon 1
26 10 13.05.2010 Illusioon 2
27 11 20.05.2010 Kadunud tüdruk 1
28 12 27.05.2010 Kadunud tüdruk 2

4. hooaeg, sügis 2010

Eetris Pealkiri
29 01 09.09.2010 Pommimees 1
30 02 16.09.2010 Pommimees 2
31 03 23.09.2010 Virtuaalsed ohud
32 04 30.09.2010 Neli tislerit
33 05 07.10.2010 Kuidas vähendada mehe intelligentsi?
34 06 14.10.2010 Liiga vana
35 07 21.10.2010 Kummitused 1
36 08 28.10.2010 Kummitused 2
37 09 04.11.2010 Uuestisünd 1
38 10 11.11.2010 Uuestisünd 2
39 11 18.11.2010 Kuidas taastada tundeid?
40 12 25.11.2010 Patsient

5. hooaeg, kevad 2011

Eetris Pealkiri
41 01 03.03.2011 Õnnelik enesetapja
42 02 10.03.2011 Piinakamber 1
43 03 17.03.2011 Piinakamber 2
44 04 24.03.2011 Bordell 1
45 05 31.03.2011 Bordell 2
46 06 07.04.2011 Väike must kleit
47 07 14.04.2011 Surnud mehe kättemaks 1
48 08 21.04.2011 Surnud mehe kättemaks 2
49 09 28.04.2011 Vinged vennad 1
50 10 19.05.2011 Vinged vennad 2
51 11 26.05.2011 Tasuja 1
52 12 02.06.2011 Tasuja 2

6. hooaeg, sügis 2011

Eetris Pealkiri
53 01 08.09.2011 Kaelakeeafäär
54 02 15.09.2011 Uskumise küsimus 1
55 03 22.09.2011 Uskumise küsimus 2
56 04 29.09.2011 Blondid 1
57 05 06.10.2011 Blondid 2
58 06 13.10.2011 Lilleäri 1
59 07 20.10.2011 Lilleäri 2
60 08 27.10.2011 Aardekütid 1
61 09 03.11.2011 Aardekütid 2
62 10 10.11.2011 Aardekütid 3
63 11 17.11.2011 Näivuse seadus 1
64 12 24.11.2011 Näivuse seadus 2

7. hooaeg, kevad 2012

Eetris Pealkiri
65 01 08.03.2012 Tiigrijaht 1
66 02 15.03.2012 Tiigrijaht 2
67 03 22.03.2012 Stringiteooria 1
68 04 29.03.2012 Stringiteooria 2
69 05 05.04.2012 Kangelaseks vastu tahtmist 1
70 06 12.04.2012 Kangelaseks vastu tahtmist 2
71 07 19.04.2012 Organiäri 1
72 08 26.04.2012 Organiäri 2
73 09 03.05.2012 Elu pärast surma 1
74 10 10.05.2012 Elu pärast surma 2
75 11 17.05.2012 Lähedased võõrad 1
76 12 24.05.2012 Lähedased võõrad 2

8. hooaeg, sügis 2012

Eetris Pealkiri
77 01 13.09.2012 Libahunt 1
78 02 20.09.2012 Libahunt 2
79 03 27.09.2012 Lahutus Eesti moodi 1
80 04 04.10.2012 Lahutus Eesti moodi 2
81 05 11.10.2012 Maastik laibaga 1
82 06 18.10.2012 Maastik laibaga 2
83 07 25.10.2012 Varjud minevikust 1
84 08 01.11.2012 Varjud minevikust 2
85 09 08.11.2012 Sulid ja geeniused 1
86 10 15.11.2012 Sulid ja geeniused 2
87 11 22.11.2012 Patuoinas 1
88 12 29.11.2012 Patuoinas 2

9. hooaeg, kevad 2013

Eetris Pealkiri
89 01 14.03.2013 Teadmata kadunud 1
90 02 21.03.2013 Teadmata kadunud 2
91 03 28.03.2013 Läbitantsitud kingad 1
92 04 04.04.2013 Läbitantsitud kingad 2
93 05 11.04.2013 Minimissid 1
94 06 18.04.2013 Minimissid 2
95 07 25.04.2013 Ilusad silmad 1
96 08 02.05.2013 Ilusad silmad 2
97 09 09.05.2013 Dopingukütid 1
98 10 16.05.2013 Dopingukütid 2
99 11 23.05.2013 Peata ratsanik 1
100 12 30.05.2013 Peata ratsanik 2


10. hooaeg, sügis 2013

Eetris Pealkiri
101 01 12.09.2013 Absoluutne võim 1
102 02 19.09.2013 Absoluutne võim 2
103 03 26.09.2013 Vahendeid valimata 1
104 04 03.10.2013 Vahendeid valimata 2
105 05 10.10.2013 Päikesest lummatud 1
106 06 17.10.2013 Päikesest lummatud 2
107 07 24.10.2013 Õnne valem 1
108 08 31.10.2013 Õnne valem 2
109 09 07.11.2013 Hõbekõri 1
110 10 14.11.2013 Hõbekõri 2
111 11 21.11.2013 Elusalt või surnult 1
112 12 28.11.2013 Elusalt või surnult 2


11. hooaeg, kevad 2014

Eetris Pealkiri
113 01 27.02.2014 Kuidas miljonäri ära tunda 1
114 02 06.03.2014 Kuidas miljonäri ära tunda 2
115 03 13.03.2014 Kasutatud autod 1
116 04 20.03.2014 Kasutatud autod 2
117 05 27.03.2014 Olematud mõrvad 1
118 06 03.04.2014 Olematud mõrvad 2
119 07 10.04.2014
120 08 17.04.2014
121 09 24.04.2014
122 10 01.05.2014
123 11 08.05.2014
124 12 15.05.2014

Välisviited

https://et-ee.facebook.com/KMK.ametlik.lehekylg

Viited

  1. "Kättemaksukontor" vallutab maailma, aripaev.ee, 11. jaanuar 2013