Passeerimine: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Legobot (arutelu | kaastöö)
P Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1521462 (translate me)
D.Krasnov (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Passeerimine''' on [[köögivili|köögiviljade]] pruunistamine [[rasv]]a sees temperatuuril 120 °C värv- ning aromaatsete ainete ekstraheerides rasva abil. Passeerimist viiakse läbi kuni pehmenemiseni ning nende ainete järgneva läbiviimiseni millegi üle ühtlase massi saamiseks, mida lisatakse [[supp]]idesse, [[kaste|kastmetesse]] ning täidistesse. [[Jahu]] muutub pärast passeerimist muredaks ning selle lisamisel suppidesse, puljongitesse või kasteleemidesse nende tihendamiseks ei moodusta klimpe.
'''Passeerimine''' on [[köögivili|köögiviljade]] kerge läbikuumutamine kuumas [[õli]]s.

''Passeerimist'' vahel ajatakse segi ''praadimisega'', mille eesmärgiks pole ühtlase massi saamine.


See on vajalik selleks, et säiliks köögiviljade ilus värv ja mahlakus. See aitab ka säilitada [[supp]]ide selget läbipaistvat [[leem|leent]].


Passeerimist kasutatakse põhiliselt suppide valmistamisel.


[[kategooria:Toiduvalmistamine]]
[[kategooria:Toiduvalmistamine]]

Redaktsioon: 4. märts 2014, kell 10:00

Passeerimine on köögiviljade pruunistamine rasva sees temperatuuril 120 °C värv- ning aromaatsete ainete ekstraheerides rasva abil. Passeerimist viiakse läbi kuni pehmenemiseni ning nende ainete järgneva läbiviimiseni millegi üle ühtlase massi saamiseks, mida lisatakse suppidesse, kastmetesse ning täidistesse. Jahu muutub pärast passeerimist muredaks ning selle lisamisel suppidesse, puljongitesse või kasteleemidesse nende tihendamiseks ei moodusta klimpe.

Passeerimist vahel ajatakse segi praadimisega, mille eesmärgiks pole ühtlase massi saamine.