Kehavedelik: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Mariina (arutelu | kaastöö)
ainsuses
1. rida: 1. rida:
'''Kehavedelikuks''' ehk '''orgaaniliseks kehavedelikuks''' ([[inglise keel|inglise]] ''body fluid'') nimetatakse elavate organismide sees leiduvaid bioloogilisi vedelikke. Kehavedelikud on nii need mis organismi sees ringlevad kui ka need mida erinevad elundid, sooned, rakud eritavad ja vastu võtavad.
'''Kehavedeliku''' ehk '''orgaaniline kehavedelik''' ([[inglise keel|inglise]] ''body fluid'') on elavate organismide sees leiduv bioloogiline vedelik. Kehavedelikud on nii need, mis [[organism]]i sees ringlevad kui ka need, mida erinevad [[elund]]id, sooned, [[rakk|rakud]] eritavad ja vastu võtavad.
==Imetajatel==
==Imetajatel==

Redaktsioon: 15. veebruar 2014, kell 03:35

Kehavedeliku ehk orgaaniline kehavedelik (inglise body fluid) on elavate organismide sees leiduv bioloogiline vedelik. Kehavedelikud on nii need, mis organismi sees ringlevad kui ka need, mida erinevad elundid, sooned, rakud eritavad ja vastu võtavad.

Imetajatel

Inimestel

Biokeemias ja kliinilises meditsiinis

Kehavedelike biokeemiline koostis võib indikeerida inimorganismis toimuvaid patoloogilisi muutusi ja häireid ja ka haiguslikke seisundeid. Seetõttu kasutatakse kliinilises meditsiinis hulgaliselt analüüse, näit vere - ja uriinianalüüsid, tuvastamaks patoloogiat ja/või kinnitamaks diagnoosi ja ka välistamaks haiguseid.

Viited

Selles artiklis on kasutatud ingliskeelset artiklit en:Body fluid seisuga 13.02.2014.