The New Yorker: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Marikat (arutelu | kaastöö)
Uus lehekülg: ''''The New Yorker''' on USA ajakiri, mis avaldab reportaaže, kommentaare, kriitikat, esseesid, ilukirjandust, satiiri, koomikseid ja luulet. Ajakirja annab välja Condé N...'
 
Marikat (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
5. rida: 5. rida:


==Välislingid==
==Välislingid==
* [http://www.newyorker.com/ Ametlik koduleht]
* [http://www.newyorker.com/ The New Yorkeri koduleht]





Redaktsioon: 10. jaanuar 2014, kell 22:37

The New Yorker on USA ajakiri, mis avaldab reportaaže, kommentaare, kriitikat, esseesid, ilukirjandust, satiiri, koomikseid ja luulet. Ajakirja annab välja Condé Nast. The New Yorker asutati 1925. aastal nädalaajakirjana ja praegu ilmub see 47 korda aastas, sh katavad viis numbrit kahenädalase perioodi. Olgugi, et ajakiri keskendub peamiselt New Yorgi kultuurilisele elule, on sellel suur lugejaskond ka mujal. New Yorker on tuntud oma temaatilise illustreeritud esilehe poolest, kirjutiste poolest populaarkultuuri ja ekstsentrilise Ameerika-kultuse kohta, kaasaegse ilukirjanduse, lühijuttude ja kirjanduskriitika poolest, poliitika ja ühiskondlike küsimuste kajastamise ning ühekaadriliste koomiksite poolest.

The New Yorkeri esimene number ilmus 21. veebruaril 1925. Asutajad Harold Ross ja tema naine, New York Timesi reporter Jane Grant, soovisid luua intelligentset huumoriajakirja, mis oleks erinev näiteks Judge’ist ja Life’ist.

Välislingid