Oceani 11 – kõrged panused: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''"Oceani 11 – kõrged panused"''' ([[inglise keel]]es "Ocean's Eleven") on [[Ameerika Ühendriigid|Ameerika Ühendriikide]] lavastaja [[Steven Soderbergh]]i põnevus[[komöödiafilm|komöödia]], [[Rat Pack]]i [[1960]]. aasta samanimelise filmi uusversioon.
'''"Oceani 11 – kõrged panused"''' ([[inglise keel]]es "Ocean's Eleven") on [[Ameerika Ühendriigid|Ameerika Ühendriikide]] lavastaja [[Steven Soderbergh]]i põnevus[[komöödiafilm|komöödia]], [[Rat Pack]]i [[1960]]. aasta samanimelise filmi uusversioon. Film sai nime peategelase Danny Oceani järgi.


[[Kelmikomöödia]]s mängivad [[George Clooney]], [[Brad Pitt]], [[Matt Damon]], [[Don Cheadle]], [[Andy García]] ja [[Julia Roberts]]. Film oli rahaliselt edukas ja seda kiitsid ka kriitikud. Soderbergh tegi sellele veel kaks järge: "[[Oceani kaksteist]]" ("Ocean's Twelve", 2004) ja "[[Oceani kolmteist]]" ("Ocean's Thirteen", 2007). Tulukuselt oli see 2001. aasta filmidest viies.
[[Kelmikomöödia]]s mängivad [[George Clooney]], [[Brad Pitt]], [[Matt Damon]], [[Don Cheadle]], [[Andy García]] ja [[Julia Roberts]]. Film oli rahaliselt edukas ja seda kiitsid ka kriitikud. Soderbergh tegi sellele veel kaks järge: "[[Oceani kaksteist]]" ("Ocean's Twelve", 2004) ja "[[Oceani kolmteist]]" ("Ocean's Thirteen", 2007). Kokku moodustavad need Ocenai triloogia. Tulukuselt oli "Oceani 11" 2001. aasta filmidest viies.


{{filmi info
{{filmi info
35. rida: 35. rida:
| filmiveebi_id =
| filmiveebi_id =
}}
}}
2001.aasta filmi lavastas Steven Soderbergh ja põhigrupi moodustavad George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle, Andy García ja Julia Roberts. Filmil oli edukas kassamenu ja see meeldis kriitikutele. Soderbergh lavastas kaks järge: "[[Oceani 12]]" [[2004]].aastal ja "[[Oceani 13]]" [[2007]]. aastal, mis moodustavad [[Oceani triloogia]].


==Sisukokkuvõte==
==Sisukokkuvõte==

Redaktsioon: 23. detsember 2013, kell 22:24

"Oceani 11 – kõrged panused" (inglise keeles "Ocean's Eleven") on Ameerika Ühendriikide lavastaja Steven Soderberghi põnevuskomöödia, Rat Packi 1960. aasta samanimelise filmi uusversioon. Film sai nime peategelase Danny Oceani järgi.

Kelmikomöödias mängivad George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle, Andy García ja Julia Roberts. Film oli rahaliselt edukas ja seda kiitsid ka kriitikud. Soderbergh tegi sellele veel kaks järge: "Oceani kaksteist" ("Ocean's Twelve", 2004) ja "Oceani kolmteist" ("Ocean's Thirteen", 2007). Kokku moodustavad need Ocenai triloogia. Tulukuselt oli "Oceani 11" 2001. aasta filmidest viies.

Ocean's Eleven
Režissöör Steven Soderbergh

Sisukokkuvõte

Just vanglast pääsenud kogemustega suli Danny Ocean tuleb ideele, kuidas teenida piisavalt raha elupäevade lõpuni. Ta otsustab paljaks röövida 3 Las Vegase kasiinot samaaegselt. Selle jaoks paneb ta kokku 11-liikmelise meeskonna, et minna riskantsemaile missioonile oma elus.

Osades

Välisviited