Jumalad: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Leon~etwiki (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
Leon~etwiki (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
Sõna tähistab võrdlevas [[usuteadus]]es religiooni madalama astme uskumusi. Jumalad kirjutatakse väikese tähega mis tähistab [[polüteism]]i. Füüsikaliste (Idamaadel ja [[Rooma impeerium]]is levinud [[kultus]]ed) ja psüühhiliste ([[Budism]]) jõudude jumalikustamine. On [[polüteistlik]] [[pagan]]lik ja [[eelkristlik]] arusaam kui "jumalikustati loodusjõude": kive, puid, mägesid. Vt: [[Astraalreligioon]], [[Panteism]].
Sõna tähistab võrdlevas [[usuteadus]]es religiooni madalama astme uskumusi. Jumalad kirjutatakse väikese tähega mis tähistab [[polüteism]]i. Füüsikaliste (Idamaadel ja [[Rooma impeerium]]is levinud [[kultus]]ed) ja psüühhiliste ([[Budism]]) jõudude jumalikustamine. On [[eelkristlik]] [[polüteism]]ile omane arusaam kui "jumalikustati loodusjõude": kive, puid, mägesid. Vt: [[Astraalreligioon]], [[Panteism]].

Redaktsioon: 10. september 2004, kell 13:36

Sõna tähistab võrdlevas usuteaduses religiooni madalama astme uskumusi. Jumalad kirjutatakse väikese tähega mis tähistab polüteismi. Füüsikaliste (Idamaadel ja Rooma impeeriumis levinud kultused) ja psüühhiliste (Budism) jõudude jumalikustamine. On eelkristlik polüteismile omane arusaam kui "jumalikustati loodusjõude": kive, puid, mägesid. Vt: Astraalreligioon, Panteism.