Seeli keel: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: 'Seeli keel oli keel, mida kõnelesid kuni XV sajandini seelid. Keelest ei ole säilinud kirjalikke ülestähendusi, aga kohanimede ja murrete analüüsi põhjal kuulus keel [...'
 
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
Seeli keel oli keel, mida kõnelesid kuni XV sajandini [[seelid]]. Keelest ei ole säilinud kirjalikke ülestähendusi, aga kohanimede ja murrete analüüsi põhjal kuulus keel [[balti keeled|balti keelte]] hulka. kuigi seelide kultuur sarnanes [[latgalid]]e kultuurile, oli keel ilmselt [[leedu keel]]ele väga sarnane, sarnanedes mõnedes üksikasjades [[kurelased|kurelaste]] keelele.
'''Seeli keel''' oli keel, mida kõnelesid kuni XV sajandini [[seelid]]. Keelest ei ole säilinud kirjalikke ülestähendusi, aga kohanimede ja murrete analüüsi põhjal kuulus keel [[balti keeled|balti keelte]] hulka. Kuigi seelide kultuur sarnanes [[latgalid]]e kultuurile, oli keel ilmselt [[leedu keel]]ele väga sarnane, sarnanedes mõnedes üksikasjades [[kurelased|kurelaste]] keelele.

[[Kategooria:Balti keeled]]

Redaktsioon: 14. november 2013, kell 11:52

Seeli keel oli keel, mida kõnelesid kuni XV sajandini seelid. Keelest ei ole säilinud kirjalikke ülestähendusi, aga kohanimede ja murrete analüüsi põhjal kuulus keel balti keelte hulka. Kuigi seelide kultuur sarnanes latgalide kultuurile, oli keel ilmselt leedu keelele väga sarnane, sarnanedes mõnedes üksikasjades kurelaste keelele.