Ötzi: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Addbot (arutelu | kaastöö)
P Robot: muudetud 48 intervikilinki, mis on nüüd andmekogus Wikidata
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
[[Pilt:Oetzi Memorial.jpg|pisi|Mälestusmärk Ötzi leiukohas]]
[[Pilt:Oetzi Memorial.jpg|pisi|Mälestusmärk Ötzi leiukohas]]
'''Hauslabjochi mees''' (tuntud '''Ötzi''' nime all) on [[1991]]. aastal [[Alpid]]est ([[Ötztali Alpid]]est) leitud 5300 aastat vana [[muumia]]. Muumiat hoitakse praegu [[Bolzano]]s Lõuna-Tirooli arheoloogiamuuseumis.
'''Hauslabjochi mees''' (tuntud '''Ötzi''' nime all) on [[19. september|19. septembril]] [[1991]]. aastal [[Alpid]]est ([[Ötztali Alpid]]est) leitud 5300 aastat vana meesterahva [[muumia|mumifitseerunud]] surnukeha. Kuni aastani [[2007]] arvati, et jäämees suri liustikul nälja ja külma kätte. Siis aga avastasid muumiat [[kompuutertomograaf]]iga uurinud teadlased mehe seljast nooleotsa, mis oli tekitanud[[arter]]i seina 13 millimeetrise rebendi. Jäämees suri üsna pea pärast nooletabamust.

Ötzi on vanim Euroopast leitud muumia. Teda hoitakse praegu [[Bolzano]]s Lõuna-Tirooli arheoloogiamuuseumis.

[[en:Ötzi]]



== Välislingid ==
== Välislingid ==

Redaktsioon: 19. september 2013, kell 20:14

Mälestusmärk Ötzi leiukohas

Hauslabjochi mees (tuntud Ötzi nime all) on 19. septembril 1991. aastal Alpidest (Ötztali Alpidest) leitud 5300 aastat vana meesterahva mumifitseerunud surnukeha. Kuni aastani 2007 arvati, et jäämees suri liustikul nälja ja külma kätte. Siis aga avastasid muumiat kompuutertomograafiga uurinud teadlased mehe seljast nooleotsa, mis oli tekitanudarteri seina 13 millimeetrise rebendi. Jäämees suri üsna pea pärast nooletabamust.

Ötzi on vanim Euroopast leitud muumia. Teda hoitakse praegu Bolzanos Lõuna-Tirooli arheoloogiamuuseumis.


Välislingid

Mall:Link FA