Lauri Pilter: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Legobot (arutelu | kaastöö)
P Robot: muudetud 1 intervikilinki, mis on nüüd andmekogus Wikidata
42. rida: 42. rida:
[[Kategooria:Eesti kirjanikud]]
[[Kategooria:Eesti kirjanikud]]
[[Kategooria:EYS Veljesto liikmed]]
[[Kategooria:EYS Veljesto liikmed]]

[[en:Lauri Pilter]]

Redaktsioon: 15. märts 2013, kell 00:56

Lauri Pilter (sündinud 15. oktoobril 1971 Tallinnas) on eesti kirjandusteadlane, tõlkija ja kirjanik. Kirjanikuna on ta kasutanud ka pseudonüümi Larats Pilter.


Haridus

Ta asus 1989. aastal õppima Tartu Ülikoolis inglise keelt ja kirjandust. Aastail 19901991 õppis ta USAs Holyoke Community College'is. Tartu Ülikoolis õppis ta kuni 1995. aastani, 1998. aastal ta reimmatrikuleeriti. Ta lõpetas Tartu Ülikooli bakalaureuseõppe 2002. aastal ning kaitses magistrikraadi 2004. aastal tööga "Southern gothic: the development of the depiction of violence and spiritual degeneration in the works of William Faulkner and Cormac McCarthy" ("Lõuna gootika: vägivalla ja vaimse mandumise kujutamise areng William Faulkneri ja Cormac McCarthy teostes"). 2009. aastal kaitses ta Tartu Ülikoolis doktoriväitekirja teemal "The comic and the tragicomic in the works of William Faulkner" ("Koomiline ja tragikoomiline William Faulkneri loomingus").[1]

Töökäik

Lauri Pilter töötas 1997–1998 Noarootsi Gümnaasiumis inglise keele õpetajana.

Ta on tegutsenud vabakutselise tõlkijana proosa ja luule vallas (tõlked inglise, vene, rootsi, itaalia ja norra keelest eesti keelde). Lisaks tõlgetele on Pilter kirjutanud kirjandusarvustusi.

2008. aastal valiti ta Tartu Ülikooli maailmakirjanduse lektori (koormusega 0,5) kohale.

Looming

Novelli "Teisik" eest sai Pilter 2004. aastal Friedebert Tuglase novelliauhinna. Tema kogumik novelle ja jutustusi pealkirjaga "Lohejas pilv. Romaan lühijuttudes" (Tuum, 2004) pälvis samal aastal Betti Alveri auhinna.

2010. aastal ilmus kirjastuse Tuum väljaandel Pilteri teine romaan, "Retk Rahemäkke".

Pseudonüümi Larats Pilter all avaldas ta 2011. aastal firma CreateSpace kaudu omakirjastusliku ingliskeelse novellikogu "Uncle Endel's grendel, and other stories".

Avaldatud tõlked

Viited

Välislingid