ERGO Kindlustusgrupp: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Owt (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
Legobot (arutelu | kaastöö)
P Robot: muudetud 5 intervikilinki, mis on nüüd andmekogus Wikidata
55. rida: 55. rida:


[[Kategooria:Saksamaa ettevõtted]]
[[Kategooria:Saksamaa ettevõtted]]

[[de:Ergo Versicherungsgruppe]]
[[en:ERGO Insurance Group]]
[[fr:Groupe ERGO]]
[[it:ERGO Italia]]
[[lt:ERGO draudimo grupė]]

Redaktsioon: 14. märts 2013, kell 20:27

ERGO Kindlustusgrupp
Ergo-Logo
Asutatud 1997
Peakorter Viktoriaplatz 2, Düsseldorf, Saksamaa
Valdkonnad kindlustus, finantsteenused
Tooted tervisekindlustus, õigusabikulude kindlustus, varakindlustus, elukindlustus, reisikindlustus
Käive 19 miljardit eurot (2009)[viide?]
Puhaskasum 171 miljonit eurot (2009)[viide?]
Töötajaid 53 217 (2008)
Emaettevõte Munich Re
Tütarettevõtted ERV, D.A.S, MEAG, ITERGO, ERGO International AG
Koduleht www.ergo.com
Torsten Oletzky (juhatuse esimees), Nikolaus von Bomhard (nõukogu esimees)

ERGO Kindlustusgrupp (inglise ERGO Insurance Group; saksa ERGO Versicherungsgruppe AG) on rahvusvaheline kindlustusvaldkonnas tegutsev kontsern. See teenindab 40 miljonit klienti enam kui 30 riigis[viide?]. 19 miljardi euro suuruse preemiamahuga on ERGO Kindlustusgrupp üks suurematest kindlustusgruppidest Euroopa esmakindlustusturul. ERGO Kindlustusgrupi ainuomanik on maailma üks juhtivaid edasikindlustusseltsidest, 1880. aastal loodud Munich Re. Munich Re klientideks on enam kui 4000 kindlustusseltsi rohkem kui 160 riigis.

Põhitegevus

ERGO Kindlustusgrupp kuulub Saksamaa suurimate kindlustusettevõtete hulka. Kontserni tegevus hõlmab elukindlustust, ravikindlustust, vara-, sõiduki- ja õnnetusjuhtumikindlustust, õigusabikulude kindlustust, reisikindlustust ning finantsteenuste osutamist.

Kontserni põhitegevuseks on tööandja pensionikindlustus ning eraklientide ja keskmise suurusega eraettevõtete teenindamine. Euroopas on ERGO suurim ravi- ja õigusabikulude kindlustusandja; koduturul Saksamaal kuulub ERGO kõikides liikides turuliidrite hulka.

  • Kontserni ettevõtted:
    • D.A.S.(õigusabikulude kindlustus)
    • DKV (tervisekindlustus)
    • Hamburg-Mannheimer (vara- ja elukindlustus)
    • Victoria (vara- ja elukindlustus)
    • Vereinsbank Victoria Bauspar
    • Europäische Reiseversicherung AG (ERV- reisikindlustus)
    • ERGO Direkt Versicherungen (endine KarstadtQuelle Versicherungen)
    • Meag Munich Ergo AssetManagement (ERGO investeerimisfirma)
    • ITERGO (ERGO Grupi IT-teenuste osutaja).

Kaubamärgi muutus Saksamaal

Väljaspool Saksamaad tegutseb ERGO Kindlustusgrupp enam kui 30 riigis. Välisfirmade osalused on koondatud peamiselt ERGO International AG alla. Ettevõte tegutseb esmajoones Lõuna-, Kesk- ja Ida-Euroopas ning Aasias. Kontsernil on 40 miljonit klienti, nendest Saksamaal 20 miljonit klienti[viide?].

Alates 2010. aasta teises poolest hakkab ERGO Kindlustusgrupp pakkuma Saksamaal elu- ja kahjukindlustust ERGO kaubamärgi all. Lisaks koondatakse erinevate grupi ettevõtete ravikindlustus kaubamärgi DKV alla ja õigusabikulude kindlustus kaubamärgi D.A.S. alla. Reisikindlustuses jääb kasutusse kaubamärk ERV. Kaubamärgid Victoria ja Hamburg-Mannheimer kaovad kasutusest.

Ajalugu

ERGO Versicherungsgruppe AG tekkis 1997. aastal Victoria Holding AG ja Hamburg-Mannheimer AG ühinemisel, viimase eelkäijaks oli Hamburg-Mannheimeri kontserni elukindlustusselts Hamburg-Mannheimer Versicherungs-AG. Alates 1. augustist 1997 tegutses Hamburg-Mannheimer AG holdingfirmana kontserni eesotsas. Oktoobris 1997 muutis selts oma nime ERGO Versicherungsgruppe AG-ks.

Varasema börsil noteeritud Victoria Holding AG aktsionärid kiitsid 1. detsembril 1997 heaks seltsi kogu vara ERGO Versicherungsgruppe AG-le ülekandmise. Iga Victoria -nimeline aktsia oli võimalik vahetada kümneks ERGO esitajaaktsiaks. Victoria Holding AG kadus börsilt 2. veebruaril 1998 pärast tehingu lõpuleviimist. Tema kohale MDAXis asus samal päeval ERGO Versicherungsgruppe AG.

1. aprillil 2001 esitas enamusaktsionär Münchener Rück (täna Munich Re) ERGO aktsionäridele vahetuspakkumise, mille raames oli võimalik vahetada kaks ERGO aktsiat ühe Munich Re aktsia pluss 18 euro suuruse sularahamakse vastu. Pärast pakkumise lõppemist 2001. aasta juulis lahkus ERGO Kindlustusgrupp aktsionäride arvu vähenemise tõttu MDAXist. 2010. aasta mais sai Munich Re'st ERGO Kindlustusgrupi ainuakstionär.

Vaata ka

Välislingid