Valga nõgu: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: ''''Valga nõgu''' on Eesti maastikurajoon, mille pindala on 764 km<sup>2</sup><ref name= "Eesti maastikud" >Arold, I. (2005). ''Eesti maastikud''. Tartu Ülikooli Kirjastus. ...'
 
toim
 
1. rida: 1. rida:
'''Valga nõgu''' on Eesti [[maastikurajoon]], mille pindala on 764 km<sup>2</sup><ref name= "Eesti maastikud" >Arold, I. (2005). ''Eesti maastikud''. Tartu Ülikooli Kirjastus. Lk 225</ref>. Varasemates käsitlustes on maastikurajooni nimetatud ka: ''Valga nõo ja Väikese Emajõe orund''. Halduslikult jääb madalik Valga- ja Võru maakonda<ref name="Eesti maastikud"/>.
'''Valga nõgu''' on Eesti [[maastikurajoon]], mille pindala on 764 km<sup>2</sup><ref name= "Eesti maastikud" >Arold, I. (2005). ''Eesti maastikud''. Tartu Ülikooli Kirjastus. Lk 225</ref>. Varasemates käsitlustes on maastikurajooni nimetatud ka kui: ''Valga nõo ja Väikese Emajõe orund''<ref name="Eesti maastikud"/>. Halduslikult jääb [[madalik]] [[Valga maakond|Valga]]- ja [[Võru maakond]]a<ref name="Eesti maastikud"/>.


Valga nõgu on ümbritsetud kolme kõrgustikuga: idast-kirdest Otepää, idast-lõunast Karula ja läänest Sakala Kõrgustikuga<ref name="Eesti maastikud"/>. Edelast voolab nõkku Pedeli jõgi, loodest voolab aga välja Väike Emajõgi<ref name="Eesti maastikud"/>.
Valga nõgu on ümbritsetud kolme [[kõrgustik]]uga: idast-kirdest [[Otepää kõrgustik|Otepää]], idast-lõunast [[Karula kõrgustik|Karula]] ja läänest [[Sakala kõrgustik]]uga<ref name="Eesti maastikud"/>. Edelast voolab nõkku [[Pedeli jõgi]], loodest voolab aga välja [[Väike Emajõgi]]<ref name="Eesti maastikud"/>.


== Viited ==
== Viited ==

Viimane redaktsioon: 15. veebruar 2013, kell 16:57

Valga nõgu on Eesti maastikurajoon, mille pindala on 764 km2[1]. Varasemates käsitlustes on maastikurajooni nimetatud ka kui: Valga nõo ja Väikese Emajõe orund[1]. Halduslikult jääb madalik Valga- ja Võru maakonda[1].

Valga nõgu on ümbritsetud kolme kõrgustikuga: idast-kirdest Otepää, idast-lõunast Karula ja läänest Sakala kõrgustikuga[1]. Edelast voolab nõkku Pedeli jõgi, loodest voolab aga välja Väike Emajõgi[1].

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 Arold, I. (2005). Eesti maastikud. Tartu Ülikooli Kirjastus. Lk 225