Massaaž: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
LaaknorBot (arutelu | kaastöö)
P r2.7.3rc2) (Robot: lisatud tr:Masaj
MerlIwBot (arutelu | kaastöö)
P Robot: lisatud tg:Массаж
70. rida: 70. rida:
[[ta:உடற்பிடிப்பு]]
[[ta:உடற்பிடிப்பு]]
[[th:การนวด]]
[[th:การนวด]]
[[tg:Массаж]]
[[tr:Masaj]]
[[tr:Masaj]]
[[uk:Масаж]]
[[uk:Масаж]]

Redaktsioon: 9. veebruar 2013, kell 13:27

Massaaži liike on palju. Järgnevalt toome välja mõned levinumad.

Klassikaline massaaž - Klassikaline massaaž on kõige traditsioonilisem ja üks levinuim massaažiliik, mis baseerub rootsi massaažil. Seda tehakse nii õliga kui ka kuivalt. Vastavalt kliendi soovile ja vajadustele võib teha nii kogu keha massaaži kui ka erinevatele kehaosadele. Klassikaline massaaž aktiviseerib eelkõige vere- ja lümfiringet, ergutab ainevahetust, vähendab pea- ja lihasvalusid. Massaaži tulemusel suureneb organismi vastupanuvõime haigustele. Massaaž mõjub lõõgastavalt nii vaimse kui ka füüsilise ülepinge korral.

Enesemassaaž - Massaaži liik, kus inimene kasutab erinevaid massaaži võtteid oma keha lihaspingete vabastamiseks. See on kõige enam levinud massaaži liik. Seoses stressi leviku suurenemisega on sellest massaaži liigist saanud tervisliku elu ja töövõime suurendamise oluline abinõu.

Segmentmassaaž - Segmentmassaaž on intensiivne, kuivalt teostatav ravimassaaž selja ja kaela kindlatele piirkondadele, et leevendada valusündroomi ja parandada siseorganite tööd. Seansi järgselt võib massaaži toime pikendamiseks kasutada ravigeele ja -salve. Sobib radikuliidi alaägedas faasis, närvipitsumisest tingitud käte või jalgade valulikkuse ja vereringehäirete korral ning neile, kes põevad sageli kopsuhaigusi.

Tselluliidimassaaž - Spetsiaalsete massaaživõtetega ja vajadusel eeterlike õlide abiga taastatakse probleemse piirkonna naha elastsus, ainevahetus ja elavdatakse vereringet. Kauni tulemuse saavutamiseks on vajalik läbida pikem ravikuur. Sobib ka profülaktilisel eesmärgil vältimaks rasvaladestuste tekkimist.

Lümfimassaaž - Massaaž on kuivalt teostatav leebe massaaž lümfiringe stimuleerimiseks. Suurt tähelepanu pööratakse kehapiirkondadele, kus paiknevad lümfisõlmede grupid. Lümfimassaaž aitab vähendada turseid, väljutada jääkaineid organismist ja tõsta immuunsust. See ravimassaaž on eriti vajalik peale operatsiooni, mille käigus on eemaldatud osa lümfisõlmi ning traumade järgselt tursete ärahoidmiseks ja alandamiseks.

Shin Do - Shindo on tugevatoimeline massaaž, mis koosneb kolmest osast: energiakanalite venitamisest, massaažist ja vabalangemise meditatsioonist.

Tai massaaž - Tai massaaž on rahulik, hingamise rütmis teostatav massaažiliik, parandab lihaste elastsust, liigeste liikuvust ja vabastab vaimsest pingest. Kindlate tugevate vajutuste ja venituste abil vabastatakse blokeeritud energia ja tasakaalustatakse hinge, keha, mõtete ja tunnete vaheline koostöö. Seda massaaži liiki nimetatakse ka "laisa inimese joogaks".

Lastemassaaž - Imikule võib teha massaaži ja alustada võimlemist juba 1,5- 2 kuu vanuselt. Puudutuse läbi suureneb lapsel vastuvõtuvõime ümbritsevale maailmale paremaks ja tema ealine areng kiireneb tunduvalt. Lapsel arenevad paremini psühhilised ja vaimsed võimed. Õigesti tehtud massaaž parandab lapse immunsüsteemi, mis vähendab lapse haigestumist.

Tsooniteraapia - Peamiselt jalalabal (vahel ka säärel) teostatava massaaži toime on lõõgastav ja mõnus. Aitab ravida kroonilisi haigusi ja vabaneda stressist. Külmetavate käte ja jalgade korral parandab kiiresti vereringet.

Spordimassaaž - Spordimassaaž on treeningsüsteemi koostisosa ja seda rakendatakse sportlase füüsilise täisustamise eesmärgil. Massaaž on efektiivne nii võistlusteks ettevalmistumisel kui ka väsimusega võitlemiseks. Spordimassaaž kujutab endast spetsiaalsete võtete kompleksi, mis tõstavad sportlikku töövõimet, valmistavad sportlase ette kestvaks aktiivseks lihastööks ja kiirendavad taastumisprotsesse.

Meemassaaž - Meemassaaž on pärit Tiibetist. Mett kasutatakse eelkõige kleepainena, et tekitada nakkumine massööri käe ja patsiendi keha vahel. Meemassaaž kiirendab verevarustust masseeritavas piirkonnas, tekitades kauakestva hüpereemia. Läbi naha jõuavad organismi ka mee tuntud tervendavad toimed. Meemassaaži kasutatakse edukalt lihaspingete, külmetushaiguste, vaimse pinge, tselluliidi ja krooniliste liigesprobleemide raviks. Meemassaaž ainuke massaaž, millega on ravitud päikesepõletust. Kahjuks ei sobi antud massaaž mee allergikutele ega tiheda karvakattega inimestele. Masseeritav peab olema puhas, kreemitamata.

Kupumassaaž - Kupupanekut on raviks kasutatud sajandeid. Tänapäevaks on välja arenenud kupumassaaž. Kupumassaaž kombineeritakse klassikalise massaažiga. Selleks kasutatakse erineva suurusega kummist kuppe. Masseeriv efekt saavutatakse kupu abil tekitatava vaakumiga. Kupumassaaž kiirendab lümfi- ja vereringet, tekitades kauakestva hüpereemia. Väga sobilik külmetushaiguste ja krooniliste liigesprobleemide ja tselluliidi raviks.

Šokolaadimassaaž - Sobiv protseduur neile, keda kimbutavad südameveresoonkonna haigused, stress ja tujulangus. Ennetab infarkti ja insuldi teket. Näidustatud üldise jõulanguse puhul. Sobib kõikidele nahatüüpidele - kuiva nahka niisutab ja toidab, rasvasel nahal kuivatab poore, ealist nahka pingutab ja toidab. Ideaalne kosmeetiline vahend 40ndais inimesele.

Enesemassaaž — imerohi stressi vabastamiseks