Viivis: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
 
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Viivis''' on [[õiguskaitsevahend]], mida [[võlausaldaja]] võib [[võlgniku]] vastu kasutada juhul kui viimane viivitab rahalise kohustuse täitmisega.
'''Viivis''' on [[raha]]summa, mille tasumist [[võlausaldaja]] saab [[võlgniku]] käest nõuda, juhul kui viimane viivitab rahalise kohustuse täitmisega. Viivis on üks [[õiguskaitsevahend]]itest.

Võlaõigusseaduse § 113 lõike 1 kohaselt on viivise määr poolaasta kaupa [[Euroopa Keskpank|Euroopa Keskpanga]] põhirefinantseerimisoperatsioonidele kohaldatav viimane intressimäär enne iga aasta 1. jaanuari ja 1. juulit, millele liidetakse 7 %. Seadusest tulenevast viivisemäärast võib lepinguga kõrvale kalduda.


Viivist aetakse sagedasti segamini [[intress]]iga, kuid need on erinevad mõisted.
Viivist aetakse sagedasti segamini [[intress]]iga, kuid need on erinevad mõisted.

Redaktsioon: 4. august 2006, kell 19:36

Viivis on rahasumma, mille tasumist võlausaldaja saab võlgniku käest nõuda, juhul kui viimane viivitab rahalise kohustuse täitmisega. Viivis on üks õiguskaitsevahenditest.

Võlaõigusseaduse § 113 lõike 1 kohaselt on viivise määr poolaasta kaupa Euroopa Keskpanga põhirefinantseerimisoperatsioonidele kohaldatav viimane intressimäär enne iga aasta 1. jaanuari ja 1. juulit, millele liidetakse 7 %. Seadusest tulenevast viivisemäärast võib lepinguga kõrvale kalduda.

Viivist aetakse sagedasti segamini intressiga, kuid need on erinevad mõisted.