Vanessa Paradis: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
ZéroBot (arutelu | kaastöö)
P r2.7.1) (Robot: lisatud zh:凡妮莎·帕拉迪丝
MerlIwBot (arutelu | kaastöö)
24. rida: 24. rida:
[[ar:فانيسا بارادي]]
[[ar:فانيسا بارادي]]
[[an:Vanessa Paradis]]
[[an:Vanessa Paradis]]
[[hy:Վանեսա Պարադի]]
[[id:Vanessa Paradis]]
[[id:Vanessa Paradis]]
[[zh-min-nan:Vanessa Paradis]]
[[zh-min-nan:Vanessa Paradis]]

Redaktsioon: 11. august 2012, kell 13:38

Vanessa Paradis (2010)
Vanessa Paradis kontserdil Prantsusmaal (2007)

Vanessa Chantal Paradis (sündinud 22. detsembril 1972 Val-de-Marne'is) on Prantsusmaa laulja ning näitleja.

Ta sündis Pariisi lähedal Saint-Maur-des-Fossés's André ja Corinne Paradis' tütrena. Ta kasvas üles Villiers-sur-Marne'is. Tal on 10 aastat noorem õde Alysson, kes on mänginud paljudes prantsuse õudusfilmides.

Lapsena oli ta vaimustuses Marilyn Monroest ning hakkas tema eeskujul õppima tantsu ja klaverit. Ta veetis palju aega oma onu Didier Painiga, kes on näitleja ja produtsent.

Tema esimene esinemine televisioonis oli telešõus "L'École des fans". Oma esimese singli "La Magie des surprises-parties" salvestas ta 1983 ja esines sellega 1985 Itaalias festivalil, kuid ei võitnud peaauhinda. 1987, kui ta oli 14-aastane, salvestas ta laulu "Joe le taxi", mis tegi ta maailmakuulsaks ja oli Prantsusmaal 11 nädalat hitt number 1. Prantsuskeelse laulu kohta on ebatavaline, et see anti välja ka Suurbritannias, kus tõusis koguni 3. kohale.

1990 pälvis ta prantsuskeelse filmi tähtsaima auhinna César kõige lootustandvama noore näitleja kategoorias. 1999 nimetati ta Césari kandidaadiks parima naisnäitleja kategoorias, kuid ei võitnud seda.

Ta elab alates 1998 koos USA filminäitleja Johnny Deppiga. Neil on tütar Lily-Rose Melody Depp, kes sündis 27. mail 1999, ja poeg John Christopher Depp III, kes sündis 9. aprillil 2002.

Nende perel on majad Hollywood Hillsis ja Somerseti krahvkonnas Timsburys, talu Île-de-France'is, korterid Pariisis ja Manhattanil ning saar Bahamal.