Kasutaja arutelu:Peep: erinevus redaktsioonide vahel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
sündmustest maailmas
→‎Current events: navigeerimismenüü ei tööta?
135. rida: 135. rida:


Kahjuks Sa siiski eksid, Peep. [[Sündmused maailmas]] ilmneb küll avalehel, aga sealt ära liikudes on mitmetel muudel lehekülgedel lingiks ikkagi [[Jooksvad sündmused]], mille taga on lehekülg [[Current events]]. Paratamatult peab seda niisiis uuendama. Sama asja märkas paari päeva eest ka Mona. -- [[Kasutaja:Sacerdos79|Sacerdos79]] 23. mai 2006, kell 17.09 (UTC)
Kahjuks Sa siiski eksid, Peep. [[Sündmused maailmas]] ilmneb küll avalehel, aga sealt ära liikudes on mitmetel muudel lehekülgedel lingiks ikkagi [[Jooksvad sündmused]], mille taga on lehekülg [[Current events]]. Paratamatult peab seda niisiis uuendama. Sama asja märkas paari päeva eest ka Mona. -- [[Kasutaja:Sacerdos79|Sacerdos79]] 23. mai 2006, kell 17.09 (UTC)

:Imelik, see navigeerimiskasti menüü vasakul näitab praegu üldse suvalisi asju (Current events, puudub link üldisele arutelule jne), mitte seda mis [[MediaWiki:Sidebar]]'is ette nähtud. --[[Kasutaja:WikedKentaur|WikedKentaur]] 26. juuli 2006, kell 20.05 (UTC)

Redaktsioon: 26. juuli 2006, kell 23:05

Tere tulemast Vikipeediasse Peep!--Boy 11:34, 19 august 2005 (UTC)


Tänan. :) Loodan olla kasulik. Peep 11:35, 19 august 2005 (UTC)


Esitasin Sind administraatorikandidaadiks. Kui oled nõus kandideerima, siis anna teada leheküljel Vikipeedia:Administraatorikandidaadid. Andres 28. august 2005, kell 16.11 (UTC)

Mulle meeldib väga viis, kuidas Sa Vikipeedias tegutsed. Andres 28. august 2005, kell 16.11 (UTC)

Aitäh soojade sõnade eest. :) Peep 28. august 2005, kell 16.18 (UTC)

autoriõigus

Teie seadsite kahtluse alla, kas minu poolt üles pandud pilditidel on autoriõigusega kõik korras. Kõik pildid, mis mina olen üles pannud on olnud minu enda tehtud pildid. Vabandage minu teadmatust, aga mida peab tegema, et autoriõigusega kõik korras oleks?

Kui te kinnitate, et olete need pildid ise teinud, siis vajutage nendele linkidele, mis ma teie arutelulehele kirjutasin, vajutage seal "redigeeri" nuppu, ja kirjutage, et olete need pildid ise teinud. Peep 28. august 2005, kell 20.41 (UTC)

Ma pole jälgind seda aruküla piltide värke - kas kustutan need ülearused ära? - Ahsoous 28. august 2005, kell 21.09 (UTC)

Jah, need kuhu ma {{kustutada}} panin. Peep 28. august 2005, kell 21.12 (UTC)

Ole hea selgita mida tähendab fmt [1] redigeerimise resümees?

Ja kena oleks kuulda mis pärast eelistad rasvases kirjas mallide nimesid ilma linkideta, seal Mallide lehel --TarmoK 28. august 2005, kell 21.18 (UTC)

fmt - "formaatimine", kuigi õigem oleks vist olnud "vorming".
meeldiv oleks näha lühendeid mille tähendusi ei pea mõistatama --TarmoK 29. august 2005, kell 08.02 (UTC)
Selle lehe vaatajal pole vaja vast neid malle muuta. Kuid kui kõik näited seal muuta, et nad kasutaks Mall:Malli näide, siis saaks tolles mallis teha nime lingiks. Peep 28. august 2005, kell 21.22 (UTC)
Malle muudetakse malli enda lehel, tegemist on loeteluga n.ö. "artiklitest" ja sedasi peaks olema ka lehekülje kasutajal võimalus minna "artikli" lehele, kas või näiteks et vaadata kuidas mall on tehtud samuti milliseid arutelusid selle malli kohta on. Samuti ideaal juhul on malli arutelus ka juhend malli kasutamisest, mida on siis kasutajal kerge leida. Selle Mall:Malli näide abimalli kasutamine teeks vormistamise mugavamaks, sellega saaks teha ka "lennult" lingi malli arutellu. Kuid neid aspekte on parem arutleda malli lehel --TarmoK 29. august 2005, kell 08.02 (UTC)

Aastakategooriad

Vaata Vikipeedia:Vikiprojekt kalender seal olen ma koos TarmoK-ga üritanud kokku võtta selle temaatika artiklite seotuse ja ka nendes kasutatavad mallid (as is) kõik vb pole päris täpne aga nii enam-vähem nagu võiks olla, ehk on abi (vaatsin et tegid mõned aastakategooriad valmis ma olen siin nende omavahel sidumiseks kasutanud malli sajandiaastad ... tolle malli arutelus on ka kasutamine kirjas... aga äkki arvad et pole mõtet toda kasutada? ) - Ahsoous 29. august 2005, kell 00.43 (UTC)

Ma vaatasin Eri:Categories alt punaseid linke, seega tegin ainult need kategooriad, kus juba midagi sees oli. Kohe uurin neid mallide asju. Peep 29. august 2005, kell 00.45 (UTC)
Aaa veel üks asi, ki isikuid kuskitesse kategooriatese paned siis pane sorteerimisvõtmeks perekonnanimi, eesnimi -Ahsoous 29. august 2005, kell 00.48 (UTC)
Vaatan oma muudatused üle. Peep 29. august 2005, kell 00.49 (UTC)

Kas iga aasta kategooriasse tuleb see mall panna? Peep 29. august 2005, kell 01.05 (UTC)

Tegelikult muidugi ei tule, aga kuni midagi paremat välja mõeldud pole, siis mina olen pannud - Ahsoous 29. august 2005, kell 05.13 (UTC)

Sain juba pihta. Peep 29. august 2005, kell 01.13 (UTC)


Tõlkimine

Hoi. Hea meel on näha, et keegi tõlkimisele jaksab tähelepanu pöörata. Sellega seoses: ma ei tea kuivõrd on Sulle tuttav keelefaili ülesehitus, aga soovitan selle enesele selgeks teha. Siis ei teki edaspidi küsimusi, mis on muudetav lehelt Eri:Allmessages ja mis ei ole. Kui PHP juhtumisi tuttav valdkond, tõmba ka kood enesele alla, siis saad sorida, kus mingit teadet rakendatakse. Kui võimalus on, installeeri mediawiki oma masinasse, saad katsetada.

Nahkade nimesid tõepoolest veebiliidese kaudu muuta ei saa. Keelefailis on "Nahk", mitte "Kujundus" ja "mu oma naha" leiutasin mina pool aastat tagasi sellest lähtuvalt. Mulle istub see rohkem kui "mu oma kujundus", aga see on kõigest mu isiklik eelistus. Keelefaili muutja vastutab rohkem kui üksnes vikipeedia kasutajate ees.

Lehekülg Special:Version ei ole avalikult muudetav ja pole ka põhjust. Sealne tekst on osa koodifailist SpecialVersion.php ja seda muuta oleks tarkvara autorite suhtes minu meelest ebaviisakas. Vikipeedias, nagu öeldud, pole meile selleks võimalustki jäetud. --Ker 15. september 2005, kell 21.57 (UTC)

Vastan homme. Peep 15. september 2005, kell 22.23 (UTC)
Ma olen seni Vikipeedia:Tõlkimine alla ainult pannud kirja, mis ma näen et on tõlkimata, aga eks ma kunagi uurin seda keelefaili.
Nahk/kujundus juures on tähtis ainult see, et tõlge oleks igal pool sama - eelistuste alaleht on "kujundus", seega "mu oma nahk" paistab silma.
Eri:Version kohta ma kirjutasingi, et seda tõlkida, oleks vaja MediaWiki tuge - muidugi mitte SpecialVersion.php vms muutmisega, vaid selle teksti tõlkimise toe lisamisega.
Neid asju võiks tegelikult Vikipeedia arutelu:Tõlkimine all arutada. Peep 16. september 2005, kell 11.18 (UTC)

Kategooriad

Enne kategooriate muutmist tuleb see küsimus Üldises arutelus tõstatada ja tegutsema hakata alles pärast konsensuse saavutamist. Meil on kunagi tehtud selline kokkulepe või vähemalt ettepanek, mille vastu ei vaieldud (ma ei mäleta kus), et teaduse allkategooriate seast on selle teaduse allteadused esiletõstetud nii, et nad ei ole tähestikloendis. Kui sulle see süsteem ei meeldi, siis selle lammutamiseks pead küsima ka teiste arvamust. Geoloogia ja Geograafia erinevad ülejäänutest vaid seepärast, et nad on arengus kaugemale jõudnud. Siim 20. september 2005, kell 12.17 (UTC)

Tavaliselt ma poleks neid muutma hakanud, kuid seal olid osad alamkategooriad sorteeritud tärni järgi, teised jälle tühiku järgi, ja hakkasin seda ühtlustama. Rohkem selliseid muudatusi ei kavatse praegu teha.
Kui juba Geograafia ja Geoloogia seda kasutavad, sest on kaugemale arenenud, siis see ju tähendakski, et alamkategooriate tähtede järgi sorteerimine on edasiarendus. Miks ei võiks siis Füüsikal seda olla?
Eks ma tõstatan selle küsimuse siis üldises arutelus. Peep 20. september 2005, kell 12.28 (UTC)
Tärni oleksid pidanud asendama tühikuga, aga mitte teda eemaldama. Praegu tuleb hulk tööd jälle uuesti teha. Siim 20. september 2005, kell 12.36 (UTC)
Kirjutasin küsimuse siia - Vikipeedia arutelu:Vikipeedia reeglid#Alamkategooriate sorteerimine. Enne ei tasu mingit tööd uuesti teha, kui see on otsustatud. Peep 20. september 2005, kell 12.52 (UTC)

pildid inglise vikist

see et pilt on inglise vikist ei piisa autoriõiguse märgistamiseks, nii et ole kena ja lisa autoriõiguse märgendid ka. Iseasi on et kui mõtekas on inglise vikist teha siia koopiat, kui sama hästi võiks selle commonsisse panna nii et ka teised vikid seda kasutada saavad --TarmoK 20. september 2005, kell 19.34 (UTC)

Lisasin infot autoriõiguste kohta. Fair use pilte ei saa Commonsisse panna, ja kõik peale Pilt:Õigusteadus.jpg on fair use. See vist oleks jah õigem commonsis, kuid ma pole selle litsentsis kindel. Peep 20. september 2005, kell 19.42 (UTC)

Tere Peep, mul hea meel kui saan kuidagi kasulik olla. 22.sept. 2005 Jannuboy

Aitähh, püüan siin vaikselt kohaneda --Jannuboy 22. september 2005, kell 07.57 (UTC)


Oled nüüd administraator. Andres 26. september 2005, kell 01.27 (UTC)

Fair use ja eesti autorite content

Vaatan, et oled päris mitmes artiklis kasutanud kanal 2 lehelt pärit materjale fair-use alusel. Ma olen üsna veendunud, et see ei ole eesti autoriõigustega lubatud. Olgu välismaiste piltidega kuidas on, aga eesti autoreite teoseid kaitseb eesti AÕS ka hoidmisel ameerika serverites ning selle kohaselt pole fair-use kommertskasutuseks (mida GFDL lubab) lubatud. Arvan, et saaksime ka loa kui Kanal2-st küsida. Seda teha oleks korrektne ja kui nad ei lubakski, siis oleks vähemalt selge, et nad ei luba. --Boy 3. oktoober 2005, kell 19.41 (UTC)

See, et Eestis avaldatud teoseid kaitstakse Autoriõiguse seaduse põhjal Ameerika Ühendriikides, ei tähenda veel, et selle pildi puhul peaks USA-s jälgima Eesti seadusi.
Veel, en:Fair use ja enamuste välislinkide all (mida vaatasin) kinnitatakse, et fair use saab kasutada "copyrighted" teosel, sõltumata muudest tingimustest.
Luba saada oleks muidugi kõige parem valik. Peep 3. oktoober 2005, kell 20.16 (UTC)
See iseenesest on huvitav point. Kas tõesti EV kodanik, kes kasutab oma tegevuseks USA serverit võib rikkuda EV autori õigusi? Kahtlen selles sügavalt. --Boy 3. oktoober 2005, kell 20.20 (UTC)
Jah, võib küll. Põhimõtteliselt ongi nii, et fair use kasutamine teostel, mille avaldajamaa seadustes ei ole fair use'i, olekski tolle maa seaduste rikkumine, kui pilt avaldataks seal maal. See ei ole aga EV autori õiguste rikkumine, kui seda kasutatakse USA-s fair use alusel. Peep 5. oktoober 2005, kell 20.32 (UTC)
Arvan, et me peaksime niisugustel puhkudel juba kahel praktilisel põhjusel järgima Eesti seadusi isegi juhul, kui meie tegevus ei allu Eesti jurusdiktsioonile. Esiteks selleks, et Vikipeediat oleks võimalik Eestis trükkida. Teiseks ei ole hea tekitada endale Eestis vaenlasi, sest see ahendab kaastööliste ringi. Andres 3. oktoober 2005, kell 20.30 (UTC)
ma vist juba kuskil miskis arutelus viitasin sellisele jamale... aga ega fair use'i pilte nii ehk naa raha teenimiseks kasutada ei tohi ning nagu inglikeelses vikis on öeldud tuleb proovida nendele public domain vasted leida, vist isegi sellisel juhul kui nood on tunduvalt viletsama kvaliteediga... - Ahsoous 3. oktoober 2005, kell 20.34 (UTC)

Kustutamine

Ehk ei rabeleks Vikipeedia ja MediaWiki lehekülgede kustutamistega, eriti kui oled ainuke kes on arvamust avaldanud et lehekülg tuleks kustutada --TarmoK 14. oktoober 2005, kell 06.41 (UTC)

Need asjad, mis ma kustutasin, olid ümbersuunamised Mall: nimeruumi, mis on jäänuk sellest, kui mallid olidki MediaWiki nimeruumis. Sellised mallid tuleks kõik ära kustutada, kui viidad neile ja nende arutelu on üle viidud. Artiklite kustutamise arutlus võiks olla ikkagi nende lehtede kohta, mis täidavad mingit funktsiooni, selliste asjade kustutamise pärast pole mõttekas muretseda. Peep 14. oktoober 2005, kell 10.01 (UTC)

Tänan pakkumast, võin ju proovida. Mida arvad sellest, kui teeks kõik lippude artiklid umbes sellised, kui Mongoolia lipp, see on küll veel pooleli kuid ettekujutuse saab.--Jannuboy 19. oktoober 2005, kell 11.32 (UTC)

Tegin Mongoolia lipp artikli väheke ringi, muidugi võiks seal ka värvide iseloomustus olla. Tegelt võiks ju ka pilte artikli juures rohkem olla, näiteks ajaloolised lipud. --Jannuboy 20. oktoober 2005, kell 11.13 (UTC)

Muusika-teemalised artiklid

Mul on hea meel, et Sa tegeled muude asjade kõrvalt ka muusika teemaatikaga. Mõnikord aga tahaks nagu Sind veidi tagasi hoida. Mitmed Sinu artiklid muusikainstrumentidest on muidugi vajalikud, aga sisaldavad palju vigu ja võivad olla eksitavad. Pean silmas praegu artiklit kitarr, aga märkasin sarnaseid asju ka teiste Sinu artiklite puhul. Olen neid jõudumööda mõnikord ka parandanud-toimetanud. Praegu murran pead, mida selle kitarri-artikliga peale hakata. Pean ta vist algusest lõpuni ise uuesti kirjutama, sest sellisel kujul on ta ysna ... kuidas seda ytelda... kahtlase väärtusega. Võibolla oleks olnud parem selle kitarri artikli puhul lihtsalt paar rida kirjutada artikli sissejuhatuseks, panna "teised keeled" ja pilt juurde ning jääda ootama, kui keegi teine põhjalikuma sisu juurde lisab. Praegu oled Sa sellega omajagu vaeva näinud, aga tulemus ei ole sugugi see, mis peaks olema. -- (Ei tahtnud seda sinna artikli arutelusse panna, seepärast panin siia.) -- Parimate soovidega, --Lulu 21. oktoober 2005, kell 20.08 (UTC)

Palun ole natuke täpsem. Mis selles artiklis täpselt valesti on (soovitatavalt kirjutada tolle artikli arutelulehele). Ja kui artiklites näed mingeid vigu ja ei jõua ise kohe ära parandada, siis selle jaoks ongi arutelulehed. Peep 25. oktoober 2005, kell 20.23 (UTC)

Genialistid

I saw that you spoke English and was wondering if you could tell me about the band Genialistid. You can find me on the English Wiki. Thanks :)

Malli test

Tere tulemast Vikipeediasse, Peep! Kui Sa seda juba teinud pole, siis sissejuhatus ja põhireeglid on kasulik läbi lugeda. Arutelulehtedel kirjuta oma kommentaaridele allkiri, kirjutades neli tildet (~~~~) või vajutades tööriistaribal paremalt teist nuppu. Peep 11. mai 2006, kell 13.22 (UTC)


No äkki viitsid siis selle tabeli ära vormistada. Andmed vaata Sidur.--Animagi 21. mai 2006, kell 17.10 (UTC)

Current events

Kahjuks Sa siiski eksid, Peep. Sündmused maailmas ilmneb küll avalehel, aga sealt ära liikudes on mitmetel muudel lehekülgedel lingiks ikkagi Jooksvad sündmused, mille taga on lehekülg Current events. Paratamatult peab seda niisiis uuendama. Sama asja märkas paari päeva eest ka Mona. -- Sacerdos79 23. mai 2006, kell 17.09 (UTC)

Imelik, see navigeerimiskasti menüü vasakul näitab praegu üldse suvalisi asju (Current events, puudub link üldisele arutelule jne), mitte seda mis MediaWiki:Sidebar'is ette nähtud. --WikedKentaur 26. juuli 2006, kell 20.05 (UTC)