Kõiguste bioloogiajaam: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
link ja kribu
1. rida: 1. rida:
'''Kõiguste bioloogiajaam''' on mereuurimise [[välibaas]] [[Laimjala vald|Laimjala vallas]] [[Saaremaa]]l. Rajatud [[1972]]. a. Kuulub TÜ mereinstituudile. Seal on tegeldud peamiselt [[merebioloogia]] ja [[ihtüoloogia]]ga.
'''Kõiguste bioloogiajaam''' on mereuurimise [[välibaas]] [[Laimjala vald|Laimjala vallas]] [[Saaremaa]]l. Rajatud [[1972]]. a. Kuulub TÜ mereinstituudile. Seal on tegeldud peamiselt [[merebioloogia]] ja [[ihtüoloogia]]ga.


Praeguse TÜ Eesti Mereinstituudi (varem kandis pikemat aega nime Läänemere Kalamajanduse Teadusliku Uurimise Instituudi Tallinna osakond) Kõiguste välibaas asub Saaremaal [[Kõiguste laht|Kõiguste lahe]] ääres. 1972. aastal osteti kohalikult kalakombinaadilt kaks hoonet ja sadam, samal aastal algasid ka väliuuringud - koostöös üleliidulise Kalamajanduse ja Okeanograafia TU Instituudiga katsed sumpades [[merekalakasvatus]]e alal. Peale nende, põhilisteks jäänud tööde, on välibaasis tegeldud kalade seire, [[etoloogia]], nn. "vee-aluse maja projekti", ihtüopatoloogia, kalade morfoloogia, [[parasitoloogia]] jm. uuringutega. On kasutatud ka Tartu üliõpilaste ihtüoloogia suvepraktikumi baasina. Välibaasi juhatajaks ja hingeks on olnud [[Jüri Kolk]].
Praeguse TÜ Eesti Mereinstituudi (varem kandis pikemat aega nime Läänemere Kalamajanduse Teadusliku Uurimise Instituudi Tallinna osakond) Kõiguste välibaas asub Saaremaal [[Kõiguste laht|Kõiguste lahe]] ääres. 1972. aastal osteti kohalikult kalakombinaadilt kaks hoonet ja sadam, samal aastal algasid ka väliuuringud - koostöös üleliidulise Kalamajanduse ja Okeanograafia TU Instituudiga katsed sumpades [[merekalakasvatus]]e alal. Peale nende, põhilisteks jäänud tööde, on välibaasis tegeldud kalade seire, [[etoloogia]], nn "vee-aluse maja projekti", [[ihtüopatoloogia]], kalade morfoloogia, [[parasitoloogia]] jm uuringutega. On kasutatud ka Tartu üliõpilaste ihtüoloogia suvepraktikumi baasina. Välibaasi juhatajaks ja hingeks on olnud [[Jüri Kolk]].





Redaktsioon: 21. juuni 2012, kell 16:00

Kõiguste bioloogiajaam on mereuurimise välibaas Laimjala vallas Saaremaal. Rajatud 1972. a. Kuulub TÜ mereinstituudile. Seal on tegeldud peamiselt merebioloogia ja ihtüoloogiaga.

Praeguse TÜ Eesti Mereinstituudi (varem kandis pikemat aega nime Läänemere Kalamajanduse Teadusliku Uurimise Instituudi Tallinna osakond) Kõiguste välibaas asub Saaremaal Kõiguste lahe ääres. 1972. aastal osteti kohalikult kalakombinaadilt kaks hoonet ja sadam, samal aastal algasid ka väliuuringud - koostöös üleliidulise Kalamajanduse ja Okeanograafia TU Instituudiga katsed sumpades merekalakasvatuse alal. Peale nende, põhilisteks jäänud tööde, on välibaasis tegeldud kalade seire, etoloogia, nn "vee-aluse maja projekti", ihtüopatoloogia, kalade morfoloogia, parasitoloogia jm uuringutega. On kasutatud ka Tartu üliõpilaste ihtüoloogia suvepraktikumi baasina. Välibaasi juhatajaks ja hingeks on olnud Jüri Kolk.