PALASM: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
[[Image:PALASM Design.jpg|thumb|right|4-bitiline [[loendur]] PALASM keeles]]
[[Image:PALASM Design.jpg|thumb|right|4-bitiline [[loendur]] PALASM keeles]]
'''PALASM''' on algeline [[riistvarakirjelduskeel]] ja kompilaator mis võimaldab matemaatilisi loogikafunktsioone ja olekutabeleid PAL loogikamaatriksi (''Programmable Array Logic'') koodiks (fuse map). PALASM keel arendati välja John Birkner'i poolt 1980'ndate alguses. PALASM kirjeldused ei ole [[tõstutundlik]]ud. PALASM kompilaator kirjutati MMI poolt programmeerimiskeeles [[Fortran]] IV arvutitel IBM 370/168. Firma avalikustas kompilaatori lähtekoodi ning aastaks 1983 kasutasid firma MMI kliendid kompilaatorit väga mitmesugustel arvutitel (DEC PDP-11, Data General NOVA, Hewlett-Packard HP 2100, MDS800 jt.).
'''PALASM''' on algeline [[riistvarakirjelduskeel]] ja kompilaator mis võimaldab matemaatilisi loogikafunktsioone ja olekutabeleid teisendada PAL loogikamaatriksi (''Programmable Array Logic'') koodiks (fuse map). PALASM keel arendati välja John Birkner'i poolt 1980'ndate alguses. PALASM kirjeldused ei ole [[tõstutundlik]]ud. PALASM kompilaator kirjutati MMI poolt programmeerimiskeeles [[Fortran]] IV arvutitel IBM 370/168. Firma avalikustas kompilaatori lähtekoodi ning aastaks 1983 kasutasid firma MMI kliendid kompilaatorit väga mitmesugustel arvutitel (DEC PDP-11, Data General NOVA, Hewlett-Packard HP 2100, MDS800 jt.).


== Vaata ka ==
== Vaata ka ==

Redaktsioon: 18. juuni 2012, kell 11:15

4-bitiline loendur PALASM keeles

PALASM on algeline riistvarakirjelduskeel ja kompilaator mis võimaldab matemaatilisi loogikafunktsioone ja olekutabeleid teisendada PAL loogikamaatriksi (Programmable Array Logic) koodiks (fuse map). PALASM keel arendati välja John Birkner'i poolt 1980'ndate alguses. PALASM kirjeldused ei ole tõstutundlikud. PALASM kompilaator kirjutati MMI poolt programmeerimiskeeles Fortran IV arvutitel IBM 370/168. Firma avalikustas kompilaatori lähtekoodi ning aastaks 1983 kasutasid firma MMI kliendid kompilaatorit väga mitmesugustel arvutitel (DEC PDP-11, Data General NOVA, Hewlett-Packard HP 2100, MDS800 jt.).

Vaata ka