Türi–Paide–Tamsalu raudtee: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
7. rida: 7. rida:
|rööpmelaius = 750mm
|rööpmelaius = 750mm
}}
}}
'''Türi–Paide–Tamsalu raudtee''' oli 62 kilomeetri pikkune [[kitsarööpmeline raudtee]] [[Türi raudteejaam|Türi]] ja [[Tamsalu raudteejaam]]ade vahel. Türi–Paide kitsarööpmeline raudteeharu ehitati koos [[Tallinna–Viljandi raudteeliin|Tallinna–Viljandi]] liiniga ja avati ajutiseks liikluseks oktoobris 1900, Eesti Vabariigi ajal pikendati raudteed Paidest Tamsaluni. Türi–Paide–Tamsalu raudtee oli kasutusel 1920–1972. Raudteel liikusid reisi- ja [[kaubarong]]id. 1937. aastal võeti reisijateveo kiiremaks, mugavamaks ja säästlikumaks muutmiseks kasutusele [[rööbasomnibuss]]id Ro-11 ja Ro-12.
'''Türi–Paide–Tamsalu raudtee''' oli 62 kilomeetri pikkune [[kitsarööpmeline raudtee]] [[Türi raudteejaam|Türi]] ja [[Tamsalu raudteejaam]]ade vahel. Türi–Paide kitsarööpmeline raudteeharu ehitati koos [[Tallinna–Viljandi raudteeliin|Tallinna–Viljandi]] liiniga ja avati ajutiseks liikluseks oktoobris 1900, Eesti Vabariigi ajal pikendati raudteed [[Paide]]st [[Tamsalu]]ni. Türi–Paide–Tamsalu raudtee oli kasutusel 1920–1972. Raudteel liikusid [[reisirong|reisi-]] ja [[kaubarong]]id. 1937. aastal võeti [[reisija]]teveo kiiremaks, mugavamaks ja säästlikumaks muutmiseks kasutusele [[rööbasomnibuss]]id [[Ro-11]] ja [[Ro-12]].


===Peatused===
===Peatused===
30. rida: 30. rida:


[[Kategooria:Kitsarööpmeline raudtee]]
[[Kategooria:Kitsarööpmeline raudtee]]
[[Kategooria:Raudtee]]


[[fi:Türi–Tamsalu-rata]]
[[fi:Türi–Tamsalu-rata]]

Redaktsioon: 1. juuni 2012, kell 09:17

Türi–Tamsalu raudtee
Üldist
Seis Üles võetud
Tehniline
Raudtee pikkus 61km
Rööpmelaius 750mm

Türi–Paide–Tamsalu raudtee oli 62 kilomeetri pikkune kitsarööpmeline raudtee Türi ja Tamsalu raudteejaamade vahel. Türi–Paide kitsarööpmeline raudteeharu ehitati koos Tallinna–Viljandi liiniga ja avati ajutiseks liikluseks oktoobris 1900, Eesti Vabariigi ajal pikendati raudteed Paidest Tamsaluni. Türi–Paide–Tamsalu raudtee oli kasutusel 1920–1972. Raudteel liikusid reisi- ja kaubarongid. 1937. aastal võeti reisijateveo kiiremaks, mugavamaks ja säästlikumaks muutmiseks kasutusele rööbasomnibussid Ro-11 ja Ro-12.

Peatused

Tamsalu–Türi raudtee ääres asusid järgmised peatused: Türi, Kirna, Paide, Mäo, Vodja, Esna, Järva-Jaani, Võhmuta, Vajangu, Tamsalu.

Välislingid