Luol Deng: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P r2.7.1) (robot lisas: be-x-old:Луол Дэнг
P r2.7.1) (Robot: lisatud fa:لوال دنگ
19. rida: 19. rida:
[[en:Luol Deng]]
[[en:Luol Deng]]
[[es:Luol Deng]]
[[es:Luol Deng]]
[[fa:لوال دنگ]]
[[fr:Luol Deng]]
[[fr:Luol Deng]]
[[hr:Luol Deng]]
[[hr:Luol Deng]]

Redaktsioon: 11. mai 2012, kell 10:03

Luol Deng mängimas Chicago Bullsi eest 2008. aastal.

Luol Deng (sündinud 16. aprillil 1985 Waus) on Lõuna-Sudaanist pärit Briti korvpallur. Dengi koduklubi on alates 2004. aastast korvpalliliigas NBA osalev Chicago Bulls, kus ta mängib väikese ääre positsiooni.

Deng sündis Sudaanis Wau linnas (praeguses Lõuna-Sudaanis). Kui ta oli noor, põgenes tema perekond kodusõja eest Egiptusesse, kus talle ja ta vennale õpetas korvpalli endine NBA tsenter Manute Bol. Mõne aja pärast emigreerusid nad Suurbritanniasse Lõuna-Londonisse. Inglismaal kutsuti ta esindama U15-koondist. 13-aastasena mängis ta Inglismaa koondise eest noorte EM-i valikmängudel, kus ta viskas mängus keskmiselt 40 punkti ja noppis 14 lauapalli. Tema eestvedamisel pääses koondis ka finaalmängudele, kus Deng viskas keskmiselt 34 punkti ja teenis sellega kõige väärtuslikuma mängija tiitli.

2004. aastal valis Phoenix Suns Luaoli NBA draft'ist seitsmenda mängijana, kuid vastavalt meeskondade kokkuleppele vahetati ta kohe Chicago Bullsi. Deng mängis oma esimesel hooajal NBAs 61 mängu ja viskas keskmiselt 11,7 punkti mängus.