Belgia raskeveohobune: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Winehorse (arutelu | kaastöö)
P parandatud viga v"arvuste kohta
P r2.7.1) (robot lisas: he:סוס בלגי
36. rida: 36. rida:
[[fr:Trait belge]]
[[fr:Trait belge]]
[[it:Belga da tiro]]
[[it:Belga da tiro]]
[[he:סוס בלגי]]
[[nds-nl:Bels]]
[[nl:Belgisch trekpaard]]
[[nl:Belgisch trekpaard]]
[[nds-nl:Bels]]
[[pl:Koń belgijski]]
[[pl:Koń belgijski]]
[[ru:Брабансон]]
[[ru:Брабансон]]

Redaktsioon: 26. aprill 2012, kell 13:07

Belgia raskeveohobune
Belgia raskeveohobune. Värvus: kõrbkimmel
Belgia raskeveohobune. Värvus: kõrbkimmel
Algkeeles Belgisch trekpaard
Päritolu
Riik/piirkond Belgia
Välimus
Värvused raudjas, must, kõrb, kimmel, õunikhall

Belgia raskeveohobune (flaami keeles Belgisch trekpaard, prantsuse keeles trait belge) on Belgiast pärit hobusetõug. Neid kutsutakse Brabanti piirkonna järgi ka Brabanti raskeveohobusteks.

Värvus: Mustkimmel

Kasutamine

Varem kasutati neid raskeveohobuseid talutöödel. Tänapäeval kasutavad neid enamasti harrastajad rakendussõidul ja ratsutamiseks. Mõned teevad isegi kaasa koolisőidu kergema taseme või raskeveohobuste võistlustel.

Välimus

Välimuse poolest on nad suured ja tugevad. Turja kõrgus on umbes 1,70 meetrit. On kolm pőhivärvust: kõrb, must ja raudjas. Kõrvil hobusel on kõik kehaosad pruunid (vôib olla nii tumedamat kui ka heledamat värvi pruun) ning saba, lakk ja jalad allpool pőlvi on musta värvi. Must hobune on ühtlaselt musta värvi. Raudjas on ühtlaselt (hele)pruuni värvi ilma ühegi musta karvata. Kõik need kolm värvust võivad ka neljas erinevas nii-öelda kimli värvuses ette tulla: kõrbkimmel, mustkimmel (või sinikimmel kuna karval on sinikas läige) ja raudjaskimmel. Ka őunikhall võib ette tulla, aga see on väga haruldane värvus. Valgete karvade arvukus annab ülalnimetatud kimli värvusele ka erinevad ilmed. [1] Tavaks on nende hobuste sabasid kärpida, mis annab neile ka omanäolise ilme – suur tugev hobune, tugevate säärte ja istmikuga, mida omakorda rőhutab saba puudumine.

Viited

  1. (flaami keeles) http://www.trekpaard.be/nl/belgisch-trekpaard/. Vaadatud 19. jaanuar 2012. {{netiviide}}: puuduv või tühi pealkiri: |pealkiri= (juhend)CS1 hooldus: tundmatu keel (link)

Välislingid

Video raskeveohobuste vôistlusest