Tšehhoslovakkia Teises maailmasõjas: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
{{vikinda}}
[[Tšehhoslovakkia]] okupeeriti Saksamaa poolt 1938. aastal ning moodustati Saksamaa kaitse all olev protektoraat ja Slovakkia, mille iseseisvust tunnustasid paljud maailma riigid, sealhulgas Eesti, Hiina, Hispaania, Itaalia, Jaapan, Leedu, NSV Liit, Rumeenia, Šveits ja Vatikan. Tšehhoslovakkia eksiilvalitsus tegutses aga Londonis, ja seda juhtis riigi viimane juht Edvard Beneš, eksiilvalitsust tunnustasid Suurbritannia, USA ja teised liitlased, pärast Saksamaa sissetungi Venemaale ka NSV Liit.
[[Tšehhoslovakkia]] okupeeriti Saksamaa poolt [[1938]]. aastal ning moodustati [[Saksa Riik|Saksa Riigi]] kaitse all olev [[Böömimaa ja Määrimaa Riigiprotektoraat]] ja [[Slovaki vabariik (1939–1945)|Slovaki vabariika]], mille iseseisvust tunnustasid paljud maailma riigid, sealhulgas Eesti, Hiina, Hispaania, Itaalia, Jaapan, Leedu, NSV Liit, Rumeenia, Šveits ja Vatikan. Tšehhoslovakkia eksiilvalitsus tegutses aga Londonis, ja seda juhtis riigi viimane juht [[Edvard Beneš]], eksiilvalitsust tunnustasid Suurbritannia, USA ja teised liitlased, pärast Saksamaa sissetungi Venemaale ka [[NSV Liit]].


[[Pilt:Bundesarchiv Bild 146-1971-107-24, Russland, Kampf um Stalingrad, Infanterie.jpg|pisi|Saksa sõdurid]]
[[Pilt:Bundesarchiv Bild 146-1971-107-24, Russland, Kampf um Stalingrad, Infanterie.jpg|pisi|Saksa sõdurid]]
{{pooleli}}
==Vaata ka==
*[[Slovaki vabariik (1939–1945)]]
*[[Reinhard Heydrich]]
*[[Teine maailmasõda]]
*[[Poola Teises maailmasõjas]]
*[[Eesti Teises maailmasõjas]]

[[Kategooria:Tšehhoslovakkia]]
[[Kategooria:Tšehhi ajalugu]]
[[Kategooria:Slovakkia ajalugu]]
[[Kategooria:Teine maailmasõda]]

Redaktsioon: 7. aprill 2012, kell 10:33

Tšehhoslovakkia okupeeriti Saksamaa poolt 1938. aastal ning moodustati Saksa Riigi kaitse all olev Böömimaa ja Määrimaa Riigiprotektoraat ja Slovaki vabariika, mille iseseisvust tunnustasid paljud maailma riigid, sealhulgas Eesti, Hiina, Hispaania, Itaalia, Jaapan, Leedu, NSV Liit, Rumeenia, Šveits ja Vatikan. Tšehhoslovakkia eksiilvalitsus tegutses aga Londonis, ja seda juhtis riigi viimane juht Edvard Beneš, eksiilvalitsust tunnustasid Suurbritannia, USA ja teised liitlased, pärast Saksamaa sissetungi Venemaale ka NSV Liit.

Saksa sõdurid

Vaata ka