Demi Lovato: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
EmausBot (arutelu | kaastöö)
P r2.7.2+) (Robot: lisatud bxr:Деми Ловато
JhsBot (arutelu | kaastöö)
P r2.7.2+) (Robot: lisatud lez:Ловато, Деми
105. rida: 105. rida:
[[ka:დემი ლოვატო]]
[[ka:დემი ლოვატო]]
[[kk:Деми Ловато]]
[[kk:Деми Ловато]]
[[lez:Ловато, Деми]]
[[la:Demetria Lovato]]
[[la:Demetria Lovato]]
[[lv:Demi Lovato]]
[[lv:Demi Lovato]]

Redaktsioon: 29. märts 2012, kell 22:15

Demi Lovato
Sünninimi Demetria Devonne Lovato
Sündinud 20. august 1992 (31-aastane)
Päritolu Dallas, USA
Stiilid Teen pop, Pop rock
Elukutse Näitleja, laulja, laulukirjutaja
Pill vokaal, kitarr, klaver
Tegev 2002. aastast
Plaadifirma Hollywood Records
Seotud esitajad Selena Gomez, Jonas Brothers
Veebileht DemiLovato.com

Demi Lovato (õieti Demetria Devonne Lovato [1]; sündinud 20. augustil 1992 Dallases) on USA näitlejatar, laulja ja laulukirjutaja. Ta on tuntud Mitchie Torresena filmis "Rokilaager" ja Sonny Monroe'na seriaalis "Sonny With a Chance". Peale näitlemise on ta ka laulja. Tema debüütalbum Don't Forget ilmus 23. septembril 2008. Album jõudis teisele kohale Billboard 200-s, müües rohkem kui 89 000 tükki esimesel nädalal.[2] Lovato teine album Here We Go Again ilmus 21. juulil 2009[3] ja seda müüdi esimesel nädalal 108 000 tükki.

Lapsepõlv

Lovato sündis Dallases, Texases[4] Patrick Lovato ja Diana Lovato (neiupõlvenimega Hart) perre. Tal on vanem õde Dallas ja noorem poolõde Madison. Tema ema, Dianna Hart, on töötanud kantrilauljana ja ta oli ameerika jalgpalli meeskonna Dallas Cowboysi ergutustüdruk. Tema isa, Patric Lovato, kolis pärast lahutust 1994. aastal New Mexicosse. Ta kannatas mõnedes terviseprobleemides ja nägi Demit harva. Isa ja tütar nägid üksteist esimest korda üle 4 aasta üllatusvisiidiga Demilt 2008. aasta veebruaris.

Karjäär

Demi Lovato koos Jonas Brothersiga.

Demi hakkas näitlemisega tegelema 6 aastaselt laste telesarjas "Barney ja sõbrad" ("Barney & Friends"), mängides Angela't 7. ja 8. hooajas.

2006–2007

2006. aastal osales ta sarjas "Põgenemine" teises hooajas, kus ta mängis Danielle Curtini osa episoodis "First Down". Samuti osales ta saatesarja "Just Jordan" teises hooajas Nicole'i osas episoodis "Märjalt libe" ("Slippery When Wet"). Sellel ajal ta lindistas televisiooni piloodi sarjale, mille nimi on Split Ends, aga seda ei valitud. 2007. aasta jaanuaris sai ta Charlotte Adams’i rolli Disney Channel’i lühisarjas“ As the Bell Rings,“ mis esilinastus 26.august 2007 Disney Back-to-School’i eri õhtu ajal. Mõned tema kirjutatud laulud, kaasa arvatud "Shadow," on kaasatud „As the Bell Rings’i.“ Pärast sarjast lahkumist asendati ta Lindsey Blackiga. Lovato alustas laulmist ja tantsimist väga noorelt. Ta on samuti teinud cover’i Akadeemia Auhindadele esitatud laulu "That's How You Know" filmist „Enchanted“ plaatidele DisneyMania 6 ja Princess DisneyMania. Ta on samuti salvestanud kolm laulu Camp Rock (Rokilaagri) filmimuusikale: "Who Will I Be?", "This is Me" ja "Our Time Is Here". Peale laumist Camp Rock’is (Rokilaagris), ta sai plaadilepingu Hollywood Records’iga. Tema cover Paul McCartney laulust "Wonderful Christmas Time" on kaasatud pühade albumisse [[All Wrapped Up] ].

2008-olevik

2008. aastal mängis ta filmis "Rokilaager" 14-aastast Mitchie Torrest, kes tahab saada lauljaks. Film esilinastus 20.juuni 2008 USA Disney Channel’il ja Kanadas Family’l. Ta lindistas kolm lugu Rokilaagri jaoks. Demi debüütalbum „Don't Forget“ avaldati 23. septembril 2008 USA's läbi Hollywood Records'i, jõudes Billboard 200 edetabelis #2. kohale[5]. Jonas Brothers kirjutas Demiga koos mitmed laulud selle albumi jaoks. 2008. aasta suvel oli ta Jonas Brothersi soojendusesindaja nende tuuril Burning Up Tour. Ta osales spordil põhinevatel eri miniseeriates „Disney Channel Games“ kolmanda igaaastase šõu jaoks. Järgnevalt, ta oli teises šõus „Studio DC: Almost Live’s“, spetsiaalses pooletunnises mitmekesises šõus, milles on the Muppets ja teised Disney Channel’i staarid. Ta on olnud „Jonas Brothers: Living the Dream’is“ ja samuti „Jonas Brothers: The 3D Concert Experience’s“, kontsert-filmis, mis esitleti Disney Digitaal 3-D’s. See esilinastus USA ja Kanadas 27. veebruaril 2009. Ta mängib Sonny Monroed Disney Channeli seriaalis "Sonny With A Chance", mis esilinastus 8. veebruaril 2009. "Printsessi kaitseprogrammis" ("Princess Protection Program") mängib ta printsess Rosalindat. Samas filmis mängib Selena Gomez, kes eraelus on üks tema parimaid sõpru. Filmi esilinastus oli Prantsusmaal 20. mail 2009 ja 26. juunil 2009 USA's Disney Channel'il. Ta mängib taas Mitchie Torres’i rolli Disney Channel’i filmis „Camp Rock 2,“ mida hakatakse filmima sügisel.

Demi Lovato albumil "Don't Forget" ilmus 31.märts 2009 „Don’t Forget Deluxe Edition,“ mis sisaldab kahte uut lugu ja ekstra DVD’d.

Demi'l on ilmunud ka järgmine stuudio album, Here We Go Again, mis ilmus 21. juulil 2009. Esimene singel, albumiga samanimeline, väljastati 17. juunil 2009. Albumi kohta ütleb Demi: „Sellel on teistsugune kõla ning loodetavasti see läheb hästi peale. Ma laulan palju rock'i, aga seekord ma tahan teha rohkem John Mayer'i tüüpi laule. Loodetavasti ma saan kirjutada inimestega nagu tema.“("It’s going to take a different sound, so hopefully it goes over well. I sing a lot of rock, but this time I want to do more John Mayer-ish type of songs. Hopefully I can write with people like him.")

Lovato ise on öelnud: "Minu peamine kirg on muusika, sest see tuleb minust loomulikult. Näitlemine on nagu hobi."

Isiklik elu

Intervjuus Ellen DeGeneres´iga Demi tunnistas, et ta on üle elanud piinarikkaid elamusi seoses kiusamisega seitsmendas klassis.[6] Demi sõnul oli kiusamine nii jube, et ühel päeval pettumuses ja mures, Demi palus oma emal anda talle koduõppe haridus.[7]

MTV intervjuus Demi avaldas, et talle meeldib metal, eriti black metal ja metalcore. Ta ütles, et symphonic black metal'i bänd Dimmu Borgir on "üks tema lemmikutest live'i-bändidest".[8] Siiski, hiljutises intervjuus avaldas Demi, et ta ei kuula enam metal'it, kuna ta on nüüd õnnelikumas kohas, ja kuulab rahulikku muusikat, mis inspireerib tema laulude kirjutamist.[9] 2009. aastal märtsikuu Teen Vogue´i väljaandes ütles Demi: "Mu esimene kirg on muusika, sest see tuleb mulle loomulikult. Näitlemine on nagu hobi."("My first passion is music, because it comes naturally to me. Acting has been like a hobby."[10] Demi parim sõber on Selena Gomez, keda ta on teadnud alates, kui Demi palus tal enda jaki peale istuda ja temaga joonistada Barney & Friends´i prooviesinemisel. Demi on samuti kristlane ja palvetab koos oma bändiga enne esinemist.[4]

Viited

  1. Laura Yao: Disney Demi-Goddess, Washington Post, 21. juuni 2008
  2. Daniel Kreps (1. oktoober 2008). "On the Charts: Demi Lovato & Kings of Leon Debut High, Metallica Rule". Rolling Stone. Vaadatud 22. detsembril 2008.
  3. "Demi Lovato First Single Announcement". Demi Lovato. Vaadatud 29. mail 2009.
  4. 4,0 4,1 Laura Yao (21. juuni 2008). "Disney Demi-Goddess". Washington Post. Vaadatud 22. detsembril 2008.
  5. Katie Hasty (1. oktoober 2008). "Metallica Scores Third Week Atop Billboard 200". Billboard. Vaadatud 22. detsembril 2008.
  6. "Demi Lovato: I was Bullied!". US Magazine. May 16, 2009. Vaadatud 2009-5-16. {{cite web}}: kontrolli kuupäeva väärtust: |accessdate= (juhend)
  7. Yao, Laura (May 16, 2009). "Disney Demi-Goddess". The Washington Post. Vaadatud 2009-5-16. {{cite web}}: kontrolli kuupäeva väärtust: |accessdate= (juhend)
  8. Chris Harris (29. august 2008). "Demi Lovato metalhead?". MTV. Vaadatud 22. detsembril 2008.
  9. Raven Snook (1. veebruar 2009). "Demi Lovato Interview". Time Out New York Kids. Vaadatud 13. mail 2009.
  10. "Solo Act". Teen Vogue. Vaadatud April 14 2009. {{cite web}}: eiran tundmatut parameetrit |dateformat= (juhend); kontrolli kuupäeva väärtust: |accessdate= (juhend)

Välislingid