Maksim Vengerov: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: ''''Maxim Alexandrovich Vengerov''' (vene keeles:''Максим Александрович Венгеров'', sündinud 20. augustil 1974). Ta on viiuldaja, [[vio...'
 
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Maxim Alexandrovich Vengerov''' ([[vene keel]]es:''Максим Александрович Венгеров'', sündinud [[20. august]]il [[1974]]). Ta on [[viiuldaja]], [[vioolamängija]] ja [[dirigent]], kes on sündinud [[Nõukogude Liit|Nõukogude Liidus]].
'''Maxim Alexandrovich Vengerov''' ([[vene keel]]es:''Максим Александрович Венгеров'', sündinud [[20. august]]il [[1974]]). Ta on [[viiuldaja]], [[vioolamängija]] ja [[dirigent]], kes on sündinud [[Nõukogude Liit|Nõukogude Liidus]]. [[File:Maxim Vengerov.jpeg|thumb|Add caption here]] [[File:Maxim Vengerov.jpg|thumb|Add caption here]]
==Elulugu==
==Elulugu==
===Noorus===
===Noorus===

Redaktsioon: 13. märts 2012, kell 15:10

Maxim Alexandrovich Vengerov (vene keeles:Максим Александрович Венгеров, sündinud 20. augustil 1974). Ta on viiuldaja, vioolamängija ja dirigent, kes on sündinud Nõukogude Liidus.

Fail:Maxim Vengerov.jpeg
Add caption here
Fail:Maxim Vengerov.jpg
Add caption here

Elulugu

Noorus

Sündinud Novosibirskis, Venemaal, perekonda, kus tegeleti muusikaga. Viieaastaselt alustas ta viiuliõpinguid Borbala Hwangi juures ja kahe aasta pärast jätkas Zakhar Broni juures. 1984 aastal läks 10-aastane Maxim Vengerov esimest korda välismaale; Lublinis, Poolas, võitis esimese koha ülemaailmsel Karol Lipiński ja Henryk Wieniawski noorte viiulimängijate konkursil (aastaid hiljem, ta meenutas: "Ma arvasin, et Poola on kusagil maailma lõpus. Selliseid reise ei unustata iialgi, pole ime, miks ma meenutan Poolat nii armastavalt..."). Kui Bron 1987 aastal Venemaalt lahkus, et õpetada Londonis Royal Academy of Music´is (RAM), Vengerov ja tema ema järgnesid talle Londonisse ja tegid nii uuest, kui Bron läks Lübeckisse, et avada seal kool.

1990-1999

1990 aastal tõestas Vengerov oma erakordset talenti võiduga ülemaailmsel Carl Fleschi konkursil Londonis. Selle ajani oli ta juba õppinud Broni juures Lübeckis.