Arya Stark: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
Arya Stark on tegelane [[George R. R. Martin]]i eepilises romaanisarjas "[[Jää ja tule laul]]" . Ta kuulub põhja Starkide suguvõssa olles [[Eddard Stark]]i ja [[Catelyn Tully]] noorem tütar.
'''Arya Stark''' on tegelane [[George R. R. Martin]]i eepilises romaanisarjas "[[Jää ja tule laul]]" . Ta kuulub põhja Starkide suguvõssa, olles [[Eddard Stark]]i ja [[Catelyn Tully]] noorem tütar.


Oma loomuselt on Arya nagu poisstüdruk. Teda iseloomustavad sassis pea, tihti määrdunud riided ja poisilik olek. Täielik vastand oma daamilikule õele [[Sansa Stark]]ile. Ta vihkab pidusid ja peeneid kleite. Oma hoidja sõnul on ta ka käsitöös vilets. Pigem meeldib talle puust mõõkadega või kaigastega hoovil poistega võidelda ja ratsutada. Ta on väga isepäine ega tee kuulmagi oma ema ja vanema õe märkusi tema poisiliku oleku kohta. Oma õdedest-vendadest saab ta kõige paremini läbi oma poolvenna [[Jon Snow]]ga. Kui Jon otsustab lahkuda [[Müür (Jää ja tule laul)|Müür]]ile ja ühineda Öise Vahtkonnaga, kingib ta Aryale ehtsa mõõga, mille on lasknud Talitundru sepikojas just tema jaoks teha. Arya nimetab selle mõõga Nõelaks - see on väike ja kerge, kuid väga terav mõõk. Kui nende isa kutsutakse Kuninga õukonda, siis ta võtab oma tütred ühes. Kui isa viimaks Arya mõõka näeb, otsustab ta palgata tütrele õpetaja, kes õpetaks ta mõõgaga ümber käima. Tema õpetajaks on kuulus mõõgavõitleja Syrio Forell. Lisaks mõõgavõitlusele õpetab Syrio talle palju muudki, peamiselt seda, kuidas tuleb asju vaadata oma silmadega ja mõelda oma peaga. Aryast saabki neiu, kes mõtleb oma peaga ja vaatab asju oma silmadega. Need oskused aitavad tal keerulistes olukordades ellu jääda ja neist välja tulla. Tihti kordab Arya mõttes Syro sõnu: "Hirm lööb sügavamaid haavu kui mõõgad," ja need on talle julgustuseks. Keerulistes oludes muutub Arya osavaks muutujaks, kes oskab osavalt end uutesse oludesse sulatada ja varjata oma tõelist identiteeti. Ta on väga sitke ja julge, tehes oma tegudega vanematele poistelegi silmad ette.
Iseloom

Oma loomuselt on Arya nagu poisstüdruk. Teda iseloomustavad sassis pea, tihti määrdnunud riided ja poisilik olek. Täielik vastand oma daamilikule õele [[Sansa Stark]]ile. Ta vihkab pidusid ja peeneid kleite. Oma hoidja sõnul on ta ka käsitöös vilets. Pigem meeldib talle puust mõõkadega või kaigastega hoovil poistega võidelda ja ratsutada. Ta on väga isepäine ega tee kuulmagi oma ema ja vanema õe märkusi tema poisiliku oleku kohta. Oma õdedest-vendadest saab ta kõige paremini läbi oma poolvenna [[Jon Snow]]ga. Kui Jon otsustab lahkuda [[Müür (Jää ja tule laul)|Müür]]ile ja ühineda Öise Vahtkonnaga kingib ta Aryale ehtsa mõõga, mille on lasknud Talitundru sepikojas just tema jaoks teha. Arya nimetab selle mõõga Nõelaks - see on väike ja kerge, kuid väga terav mõõk. Kui nende isa kutsutakse Kuninga õukonda siis ta võtab oma tütred ühes. Kui isa viimaks Arya mõõka näeb otsustab ta palgata tütrele õpetaja, kes õpetaks ta mõõgaga ümber käima. Tema õpetajaks on kuulus mõõga võitleja Syrio Forell. Lisaks mõõgavõitlusele õpetab Syrio talle palju muudki peamiselt seda, kuidas tuleb asju vaadata oma silmadega ja mõelda oma peaga. Aryast saabki neiu, kes mõtleb oma peaga ja vaatab asju oma silmadega. Need oskused aitavad tal keerulistes olused ellu jääda ja neist välja tulla. Tihti kordab Arya mõttes Syro sõnu nagu: hirm lööb sügavamaid haavu kui mõõgad ja need on talle julgustuseks. Keerulistes oludes muutub Arya osavaks muutujaks, kes oskab osavalt end uutesse oludesse sulatada ja varjata oma tõelist identiteeti. Ta on väga sitke ja julge tehes oma tegudega vanematele poistleegi silmad ette.
[[Kategooria:Kirjandusteoste tegelased]]

Redaktsioon: 8. märts 2012, kell 21:18

Arya Stark on tegelane George R. R. Martini eepilises romaanisarjas "Jää ja tule laul" . Ta kuulub põhja Starkide suguvõssa, olles Eddard Starki ja Catelyn Tully noorem tütar.

Oma loomuselt on Arya nagu poisstüdruk. Teda iseloomustavad sassis pea, tihti määrdunud riided ja poisilik olek. Täielik vastand oma daamilikule õele Sansa Starkile. Ta vihkab pidusid ja peeneid kleite. Oma hoidja sõnul on ta ka käsitöös vilets. Pigem meeldib talle puust mõõkadega või kaigastega hoovil poistega võidelda ja ratsutada. Ta on väga isepäine ega tee kuulmagi oma ema ja vanema õe märkusi tema poisiliku oleku kohta. Oma õdedest-vendadest saab ta kõige paremini läbi oma poolvenna Jon Snowga. Kui Jon otsustab lahkuda Müürile ja ühineda Öise Vahtkonnaga, kingib ta Aryale ehtsa mõõga, mille on lasknud Talitundru sepikojas just tema jaoks teha. Arya nimetab selle mõõga Nõelaks - see on väike ja kerge, kuid väga terav mõõk. Kui nende isa kutsutakse Kuninga õukonda, siis ta võtab oma tütred ühes. Kui isa viimaks Arya mõõka näeb, otsustab ta palgata tütrele õpetaja, kes õpetaks ta mõõgaga ümber käima. Tema õpetajaks on kuulus mõõgavõitleja Syrio Forell. Lisaks mõõgavõitlusele õpetab Syrio talle palju muudki, peamiselt seda, kuidas tuleb asju vaadata oma silmadega ja mõelda oma peaga. Aryast saabki neiu, kes mõtleb oma peaga ja vaatab asju oma silmadega. Need oskused aitavad tal keerulistes olukordades ellu jääda ja neist välja tulla. Tihti kordab Arya mõttes Syro sõnu: "Hirm lööb sügavamaid haavu kui mõõgad," ja need on talle julgustuseks. Keerulistes oludes muutub Arya osavaks muutujaks, kes oskab osavalt end uutesse oludesse sulatada ja varjata oma tõelist identiteeti. Ta on väga sitke ja julge, tehes oma tegudega vanematele poistelegi silmad ette.