Lauri Väinsalu: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Suwa (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
P kributoim
2. rida: 2. rida:
'''Lauri Väinsalu''' (sündinud 21. mai [[1988]] [[Tallinn]]as) on [[Eesti]] [[purjesport]]lane, Eesti koondise liige. Teist põlve purjetaja. Isa – [[Ants Väinsalu]], endine purjetamistreener ja purjetaja klassis "[[470 (jahiklass)|470]]". Treeneriks legendaarne [[Rein Ottoson]]. Prageune Lauri Väinsalu mänedzer ja [[Eesti Laser ja Zoom8 Klasside Liit|Eesti Laser Klasside Liidu]] juhatuse esimees.
'''Lauri Väinsalu''' (sündinud 21. mai [[1988]] [[Tallinn]]as) on [[Eesti]] [[purjesport]]lane, Eesti koondise liige. Teist põlve purjetaja. Isa – [[Ants Väinsalu]], endine purjetamistreener ja purjetaja klassis "[[470 (jahiklass)|470]]". Treeneriks legendaarne [[Rein Ottoson]]. Prageune Lauri Väinsalu mänedzer ja [[Eesti Laser ja Zoom8 Klasside Liit|Eesti Laser Klasside Liidu]] juhatuse esimees.


Lauri Väinsalu alustas kooliteed [[Tallinna 2. Keskkool]]is [[1995]]. a. ([[Tallinna Reaalkool]]is), [[gümnaasium]]i lõpetas [[Pirita Majandusgümnaasium]]is [[2007]] aastal. Vähesel määral-paar kuud-oli tennise treeningutel.
Lauri Väinsalu alustas kooliteed [[Tallinna 2. Keskkool]]is [[1995]]. a. ([[Tallinna Reaalkool]]is), [[gümnaasium]]i lõpetas [[Pirita Majandusgümnaasium]]is [[2007]]. aastal. Vähesel määral (paar kuud) osales tennise treeningutel.

Purjetamistreeninguid alustas Lauri Väinsalu [[1997]] aastal vastloodud [[Rein Ottosoni Purjespordikool]]is, treenerina Rein Ottoson ning esimeseks purjeklassiks oli "[[Optimist (jahiklass)|Optimist]]".Edasi järgnes purjeklass "[[Zoom8]]" kus võistles mitmetel Eesti ja ka rahvusvahelistel [[regatt]]idel.
Purjetamistreeninguid alustas Lauri Väinsalu [[1997]]. aastal vastloodud [[Rein Ottosoni Purjespordikool]]is, treenerina Rein Ottoson ning esimeseks purjeklassiks oli "[[Optimist (jahiklass)|Optimist]]". Edasi järgnes purjeklass "[[Zoom8]]", kus võistles mitmetel Eesti ja ka rahvusvahelistel [[regatt]]idel.
2002 aastal siirdus ta [[Laser Radial]] purjeklassi kus tuli ka esimene medal Eesti meistrivõistlustelt. Laser Radial klassis võistles kuni 2005 aasta lõpuni ning parim rahvusvaheline tulemus on maailmameistrivõistlustelt [[Brasiilia]]st 2005 aasta detsembris, kus saavutas 35 koha.

Alates 2006 aastast treenis ja võistles olümpiaklassis [[Laser Standard]] kus saavutas Eestis mitmeid auhinnalisi kohti, sh. Eesti meistrivõistluste pronksmedal 2007 aastal täiskasvanute arvestuses ja kuldmedal juunioride klassis. Rahvusvaheline parim tulemus Lauri Väinsalul 2006 aastal oli juunioride MM 23. koht.
2002. aastal siirdus ta [[Laser Radial]] purjeklassi, kus tuli ka esimene medal Eesti meistrivõistlustelt. Laser Radial klassis võistles kuni 2005. aasta lõpuni ning parim rahvusvaheline tulemus on maailmameistrivõistlustelt [[Brasiilia]]st 2005. aasta detsembris, kus saavutas 35. koha.
Alates 2008 aastast purjetab olümpiaklassis "[[Finn]]". Eesti Karikavõitja ja Eesti edetabelijuht 2008 klassis "Finn". 2009 aastal Eesti edetabelis ja Eesti Karika arvestuses teine [[Deniss Karpak]]i järel. Eesti Meistrivõistlustel saavutas Deniss Karpaki järel teise koha. Rahvusvahelistel regattidel oli 2009 aastal edukas kui saavutas [[Varna]]s, [[Bulgaaria]]s Euroopa Meistrivõistlustel juunioride arvestuses 4. koha ja täiskasvanutes 29. koha.

Juunioride maailmameistrivõistlustel [[Ungari]]s saavutas 16 koha ja oma esimestel maailmameistrivõistlustel täiskasvanute arvestuses [[Kopenhaagen]]is, [[Taani]]s finisheeris kokkuvõttes 55-ndana, 87 võistleja hulgas. Aasta kokkuvõttes saavutas Lauri Väinsalu Eesti karikasarjas II koha ning lõpetas aasta maailma edetabelis ([[ISAF World Ranking]]) 69 kohal 300-st.
Alates 2006. aastast treenis ja võistles olümpiaklassis [[Laser Standard]], kus saavutas Eestis mitmeid auhinnalisi kohti, sh. Eesti meistrivõistluste pronksmedal 2007. aastal täiskasvanute arvestuses ja kuldmedal juunioride klassis. Lauri Väinsalu parim rahvusvaheline tulemus 2006. aastal oli juunioride MM-i 23. koht.

Alates 2008. aastast purjetab olümpiaklassis "[[Finn]]". Eesti karikavõitja ja Eesti edetabelijuht 2008 klassis "Finn". 2009. aastal Eesti edetabelis ja Eesti karika arvestuses teine [[Deniss Karpak]]i järel. Eesti meistrivõistlustel saavutas Deniss Karpaki järel teise koha. Rahvusvahelistel regattidel oli 2009. aastal edukas, kui saavutas [[Varna]]s, [[Bulgaaria]]s Euroopa meistrivõistlustel juunioride arvestuses 4. koha ja täiskasvanutes 29. koha.

Juunioride maailmameistrivõistlustel [[Ungari]]s saavutas 16 koha ja oma esimestel maailmameistrivõistlustel täiskasvanute arvestuses [[Kopenhaagen]]is, [[Taani]]s finišeeris kokkuvõttes 55-ndana, 87 võistleja hulgas. Aasta kokkuvõttes saavutas Lauri Väinsalu Eesti karikasarjas II koha ning lõpetas aasta maailma edetabelis ([[ISAF World Ranking]]) 69 kohal 300-st.

2010 aastal osales Lauri Miamis MK etapil ja saavutas 19 koha ning teenis oma esimesed MK punktid.
2010 aastal osales Lauri Miamis MK etapil ja saavutas 19 koha ning teenis oma esimesed MK punktid.
MM-il ([[Finn Gold Cup]]) [[San Fransisco]]s, [[USA]]-s saavutas Lauri 46 koha. Peale kahte esimest sõitu Lauri haigestus kuigi edasiminek eelneva aastaga oli pea 10 kohta. Aasta kokkuvõttes tõusis Lauri Väinsalu maailma edetabelis 33 kohta ja platseerus 36 kohale. 2011 aasta algas MK etapil [[Miamis]] kus ta saavutas 18 koha ning teenis 3 maailmakarika punkti.
MM-il ([[Finn Gold Cup]]) [[San Francisco]]s, [[USA]]-s saavutas Lauri 46 koha. Peale kahte esimest sõitu Lauri haigestus, kuigi edasiminek eelneva aastaga oli pea 10 kohta. Aasta kokkuvõttes tõusis Lauri Väinsalu maailma edetabelis 33 kohta ja platseerus 36 kohale. 2011 aasta algas MK etapil [[Miamis]] kus ta saavutas 18 koha ning teenis 3 maailmakarika punkti.


== Viited ==
== Viited ==

Redaktsioon: 26. veebruar 2012, kell 15:30

Lauri Väinsalu (sündinud 21. mai 1988 Tallinnas) on Eesti purjesportlane, Eesti koondise liige. Teist põlve purjetaja. Isa – Ants Väinsalu, endine purjetamistreener ja purjetaja klassis "470". Treeneriks legendaarne Rein Ottoson. Prageune Lauri Väinsalu mänedzer ja Eesti Laser Klasside Liidu juhatuse esimees.

Lauri Väinsalu alustas kooliteed Tallinna 2. Keskkoolis 1995. a. (Tallinna Reaalkoolis), gümnaasiumi lõpetas Pirita Majandusgümnaasiumis 2007. aastal. Vähesel määral (paar kuud) osales tennise treeningutel.

Purjetamistreeninguid alustas Lauri Väinsalu 1997. aastal vastloodud Rein Ottosoni Purjespordikoolis, treenerina Rein Ottoson ning esimeseks purjeklassiks oli "Optimist". Edasi järgnes purjeklass "Zoom8", kus võistles mitmetel Eesti ja ka rahvusvahelistel regattidel.

2002. aastal siirdus ta Laser Radial purjeklassi, kus tuli ka esimene medal Eesti meistrivõistlustelt. Laser Radial klassis võistles kuni 2005. aasta lõpuni ning parim rahvusvaheline tulemus on maailmameistrivõistlustelt Brasiiliast 2005. aasta detsembris, kus saavutas 35. koha.

Alates 2006. aastast treenis ja võistles olümpiaklassis Laser Standard, kus saavutas Eestis mitmeid auhinnalisi kohti, sh. Eesti meistrivõistluste pronksmedal 2007. aastal täiskasvanute arvestuses ja kuldmedal juunioride klassis. Lauri Väinsalu parim rahvusvaheline tulemus 2006. aastal oli juunioride MM-i 23. koht.

Alates 2008. aastast purjetab olümpiaklassis "Finn". Eesti karikavõitja ja Eesti edetabelijuht 2008 klassis "Finn". 2009. aastal Eesti edetabelis ja Eesti karika arvestuses teine Deniss Karpaki järel. Eesti meistrivõistlustel saavutas Deniss Karpaki järel teise koha. Rahvusvahelistel regattidel oli 2009. aastal edukas, kui saavutas Varnas, Bulgaarias Euroopa meistrivõistlustel juunioride arvestuses 4. koha ja täiskasvanutes 29. koha.

Juunioride maailmameistrivõistlustel Ungaris saavutas 16 koha ja oma esimestel maailmameistrivõistlustel täiskasvanute arvestuses Kopenhaagenis, Taanis finišeeris kokkuvõttes 55-ndana, 87 võistleja hulgas. Aasta kokkuvõttes saavutas Lauri Väinsalu Eesti karikasarjas II koha ning lõpetas aasta maailma edetabelis (ISAF World Ranking) 69 kohal 300-st.

2010 aastal osales Lauri Miamis MK etapil ja saavutas 19 koha ning teenis oma esimesed MK punktid. MM-il (Finn Gold Cup) San Franciscos, USA-s saavutas Lauri 46 koha. Peale kahte esimest sõitu Lauri haigestus, kuigi edasiminek eelneva aastaga oli pea 10 kohta. Aasta kokkuvõttes tõusis Lauri Väinsalu maailma edetabelis 33 kohta ja platseerus 36 kohale. 2011 aasta algas MK etapil Miamis kus ta saavutas 18 koha ning teenis 3 maailmakarika punkti.

Viited