Coca-Cola: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
6. rida: 6. rida:
==Ajalugu==
==Ajalugu==
[[Image:Cocacola bottle.jpg|thumb|120px|left|Coca-Cola pudeli esimene versioon ([[1916]])]]
[[Image:Cocacola bottle.jpg|thumb|120px|left|Coca-Cola pudeli esimene versioon ([[1916]])]]
Esmalt müüdi Coca-Colat [[joogifontään]]ides, hiljem aga [[pudel]]ites, mille kuju on saanud tähtsaks kaubamärgi osaks. Coca-Cola, mille retsept on jäänud salajaseks, sisaldas algupäraselt 1. kilogramm kokaiini, mis aja jooksul vähenes (0,16 mg [[unts]]) aastaks [[1906]], kui tervisekaitse seadused kitsenesid. Sellegipoolest on kritiseeritud Coca-Colat negatiivsete mõjude eest, sealhulgas on tekkinud [[linnalegend]]id. Joogi müügiedul on perioodiliselt olnud ka rivaale, näiteks peamine konkurent [[Pepsi-Cola]].
Esmalt müüdi Coca-Colat [[joogifontään]]ides, hiljem aga [[pudel]]ites, mille kuju on saanud tähtsaks kaubamärgi osaks. Coca-Cola, mille retsept on jäänud salajaseks, sisaldas teadmatu kogust kokaiini, mis aja jooksul vähenes (0,16 mg [[unts]]) aastaks [[1906]], kui tervisekaitse seadused kitsenesid. Sellegipoolest on kritiseeritud Coca-Colat negatiivsete mõjude eest, sealhulgas on tekkinud [[linnalegend]]id. Joogi müügiedul on perioodiliselt olnud ka rivaale, näiteks peamine konkurent [[Pepsi-Cola]].


[[The Coca-Cola Company]] omab ka muid kaubamärke, nende hulgas [[Sprite]], [[Fanta]], [[Frisco]] ja [[TAB]].
[[The Coca-Cola Company]] omab ka muid kaubamärke, nende hulgas [[Sprite]], [[Fanta]], [[Frisco]] ja [[TAB]].

Redaktsioon: 7. veebruar 2012, kell 14:51

Coca-Cola logo
Coca-Cola logo

Coca-Cola ehk kokakoola on karboniseeritud koola, maailma populaarseim karastusjook.

Coca-Cola Company peakontorid asuvad Atlantas, Georgias, kus jooki valmistati esmakordselt aastal 1886. Coca-Cola leiutaja John Pemberton ei turustanud jooki hästi, kuid firma omandas Asa Candler, kelle firma toodab jooki ka tänapäeval. Candleri ning tema järglaste turundusoskus tegi Coca-Cola USA ning hiljem kogu maailma populaarseimaks karastusjoogiks.

Ajalugu

Coca-Cola pudeli esimene versioon (1916)

Esmalt müüdi Coca-Colat joogifontäänides, hiljem aga pudelites, mille kuju on saanud tähtsaks kaubamärgi osaks. Coca-Cola, mille retsept on jäänud salajaseks, sisaldas teadmatu kogust kokaiini, mis aja jooksul vähenes (0,16 mg unts) aastaks 1906, kui tervisekaitse seadused kitsenesid. Sellegipoolest on kritiseeritud Coca-Colat negatiivsete mõjude eest, sealhulgas on tekkinud linnalegendid. Joogi müügiedul on perioodiliselt olnud ka rivaale, näiteks peamine konkurent Pepsi-Cola.

The Coca-Cola Company omab ka muid kaubamärke, nende hulgas Sprite, Fanta, Frisco ja TAB.

Välislingid

Mall:Link FA Mall:Link FA