Lõpplüliti: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Zosma (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Lõpplüliti''' (ehk '''Piirlüliti''') on loogilise- ehk binaarväljundiga [[asendiandur]].
{{viita}}

{{vaidlustatud}}
Piirlülitid edastavad protsessi olekumuutujate kohta loogilist infot, tuvastades mehaanilise liikumise erinevaid faase nagu teatud vahemaa läbimist, positsioonimist teatud punktis või ühesuunalise liikumise
'''Lõpplüliti''' on lihtne [[andur]], mis annab ühebitise signaali (jah või ei, 1 või 0) mingi mehaanilise osa asendi kohta. Näiteks uksekella nupp annab kella ülejäänud osadele signaali, kas keegi vajutab nuppu või mitte.
lõppemist<ref>http://www.ene.ttu.ee/elektriajamid/oppeinfo/materjal/AAR3340/Andurid.pdf</ref>. Piirlülitiks võib olla kas lihtne elektromehaaniline lüliti või kontaktivaba [[andur]]. Piirlülitid võivad olla kas lineaarse- või pöördliikumisega.

== Vaata ka ==
*[[Asendiandur]]


[[Kategooria:Tehnika]]
[[Kategooria:Tehnika]]

== Viited ==
<references>

Redaktsioon: 30. jaanuar 2012, kell 16:54

Lõpplüliti (ehk Piirlüliti) on loogilise- ehk binaarväljundiga asendiandur.

Piirlülitid edastavad protsessi olekumuutujate kohta loogilist infot, tuvastades mehaanilise liikumise erinevaid faase nagu teatud vahemaa läbimist, positsioonimist teatud punktis või ühesuunalise liikumise lõppemist[1]. Piirlülitiks võib olla kas lihtne elektromehaaniline lüliti või kontaktivaba andur. Piirlülitid võivad olla kas lineaarse- või pöördliikumisega.

Vaata ka

Viited

<references>