Progressiivne rokk: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: 'Progressivne rock sündis 70. aastate algul. Progressiivse rocki teeb eriliseks taustamuusika(süntesaator, kitarr, trummid, taldrikud jt). Progressiivse rocki ehk intellektuaals...'
 
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
Progressivne rock sündis 70. aastate algul. Progressiivse rocki teeb eriliseks taustamuusika(süntesaator, kitarr, trummid, taldrikud jt). Progressiivse rocki ehk intellektuaalse rocki kuulsamad esindajad on Pink Floyd, Genesis, Emerson, Lake & Palmer ning Yes.
'''Progressivne rock''' ehk '''progressiivne rokk''' on [[rokkmuusika]] alamsuund, mis arenes välja 1960. aastate lõpus ja 1970. aastate algul. Progressiivse roki viljelejad laiendasid rokkmuusika piire, muutes seni valitsenud salmi ja refrääni vaheldumisel põhinenud lauluvorme. Tähelepanu pöörati lugude instrumentaalsetele osadele. Seadetesse põimiti [[klassikaline muusika|klassikalise]] ja [[džässmuusika]] elemente. Progressiivse roki populaarsuse kõrgaeg oli 1970. aastate keskel. Suuna kuulsamad esindajad on [[Pink Floyd]], [[Genesis]], [[Emerson]], [[Lake & Palmer]] ning [[Yes]].

[[Kategooria:Rock]]

[[en:Progressive rock]]

Redaktsioon: 5. detsember 2011, kell 16:33

Progressivne rock ehk progressiivne rokk on rokkmuusika alamsuund, mis arenes välja 1960. aastate lõpus ja 1970. aastate algul. Progressiivse roki viljelejad laiendasid rokkmuusika piire, muutes seni valitsenud salmi ja refrääni vaheldumisel põhinenud lauluvorme. Tähelepanu pöörati lugude instrumentaalsetele osadele. Seadetesse põimiti klassikalise ja džässmuusika elemente. Progressiivse roki populaarsuse kõrgaeg oli 1970. aastate keskel. Suuna kuulsamad esindajad on Pink Floyd, Genesis, Emerson, Lake & Palmer ning Yes.