Eklektitsism (kunst): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
JAnDbot (arutelu | kaastöö)
P r2.5.2) (robot lisas: eo, it kustutas: ca, nl
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
[[Pilt:Politechnika warszawska duza aula.jpg|pisi|Hea näide eklektikast arhitektuuris on [[Varssav]]i Polütehnikumi aula]]
'''Eklektitsism''' ehk '''eklektika''' on [[kunstistiil]], mis kujutab endast erinevate stiilielementide segamist ja täiendamist originaalitsevate detailidega. Eklektitsism hakkas [[19. sajand]]i teisel poolel peamiselt [[fassaad]]ikujunduses ajaloolisi stiile välja tõrjuma.
'''Eklektitsism''' (kreeka keeles ''eklektikos'' = väljavaliv) ehk '''eklektika''' on kunstistiil, mis kujutab endast erinevate stiilielementide segamist ja täiendamist originaalitsevate detailidega.

Tuntuimaid eklektilisi kunstisuundi oli [[historitsism]]. Eklektitsism hakkas [[19. sajand]]i teisel poolel peamiselt [[fassaad]]ikujunduses ajaloolisi stiile välja tõrjuma.


[[Kategooria:Kunst]]
[[Kategooria:Kunst]]

Redaktsioon: 13. november 2011, kell 01:19

Hea näide eklektikast arhitektuuris on Varssavi Polütehnikumi aula

Eklektitsism (kreeka keeles eklektikos = väljavaliv) ehk eklektika on kunstistiil, mis kujutab endast erinevate stiilielementide segamist ja täiendamist originaalitsevate detailidega.

Tuntuimaid eklektilisi kunstisuundi oli historitsism. Eklektitsism hakkas 19. sajandi teisel poolel peamiselt fassaadikujunduses ajaloolisi stiile välja tõrjuma.