Ruumimeeter: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Ruumimeeter''' (kõnekeeles ka '''ruum''' või '''rumm''') on virnastatud [[puit|puidu]] mahuühik (tähis: ''rm''), mis on võrdne ühe [[kuupmeeter|kuupmeetri]] virnastatud nottide või halgude mahuga koos virnastamisel jäänud õhuvahede ja mõnikord ka [[puukoor]]ega. Virna mahtu ruumimeetrites väljendatuna nimetatakse ka virnastusmahuks.
'''Ruumimeeter''' (kõnekeeles ka '''ruum''' või '''rumm''') on virnastatud [[puit|puidu]] mahuühik (tähis: ''rm''), mis on võrdne ühe [[kuupmeeter|kuupmeetri]] virnastatud nottide või halgude mahuga koos virnastamisel jäänud õhuvahede ja enamasti ka [[puukoor]]ega. Virna mahtu ruumimeetrites väljendatuna nimetatakse ka virnastusmahuks.


Tavapraktikas korrutatakse ruumimeetrid koefitsiendiga 0,5-0,6, et saada puidu mahtu [[tihumeeter|tihumeetrites]].{{lisa viide}}
Tavapraktikas korrutatakse ruumimeetrid koefitsiendiga 0,5-0,6, et saada puidu mahtu [[tihumeeter|tihumeetrites]].{{lisa viide}}

Redaktsioon: 19. oktoober 2011, kell 15:04

Ruumimeeter (kõnekeeles ka ruum või rumm) on virnastatud puidu mahuühik (tähis: rm), mis on võrdne ühe kuupmeetri virnastatud nottide või halgude mahuga koos virnastamisel jäänud õhuvahede ja enamasti ka puukoorega. Virna mahtu ruumimeetrites väljendatuna nimetatakse ka virnastusmahuks.

Tavapraktikas korrutatakse ruumimeetrid koefitsiendiga 0,5-0,6, et saada puidu mahtu tihumeetrites.[viide?]

Vaata ka