Falklandi sõda: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Luckas-bot (arutelu | kaastöö)
P r2.7.1) (robot lisas: ar, ast, az, bat-smg, bg, bn, bs, ca, cs, cy, da, de, el, eo, es, eu, fa, fi, fr, fy, gl, he, hr, hu, id, is, it, ja, ka, ko, krc, la, lt, lv, mk, ms, nl, nn, no, oc, pl, pt, rm, ru, simple, sk, sl, sr, sv, th, tr, uk, vi, zh
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Falklandi sõda''' (ka '''Falklandi konflikt'''; '''Falklandi kriis''') oli kuulutamata sõda [[Argentina]] ja [[Suurbritannia]] vahel, mis kestis [[2. aprill]]ist [[1982]] kuni [[14. juuni]]ni [[1982]]. Sõja põhjustas vaidlus [[Falklandi saared|Falklandi]], [[Lõuna-Georgia ja Lõuna-Sandwichi saared|Lõuna-Georgia ja Lõuna-Sandwichi saarte]] üle.
'''Falklandi sõda''' (ka '''Falklandi konflikt'''; '''Falklandi kriis''') oli kuulutamata sõda [[Argentina]] ja [[Suurbritannia]] vahel, mis kestis [[2. aprill]]ist [[1982]] kuni [[14. juuni]]ni [[1982]]. Sõja põhjustas vaidlus [[Falklandi saared|Falklandi]], [[Lõuna-Georgia ja Lõuna-Sandwichi saared|Lõuna-Georgia ja Lõuna-Sandwichi saarte]] riikliku kuuluvuse üle.
{{pooleli}}


[[Kategooria:Sõjad]]
[[Kategooria:Argentina ajalugu]]
[[Kategooria:Suurbritannia ajalugu]]


[[ar:حرب الفوكلاند]]
[[ar:حرب الفوكلاند]]

Redaktsioon: 22. august 2011, kell 20:13

Falklandi sõda (ka Falklandi konflikt; Falklandi kriis) oli kuulutamata sõda Argentina ja Suurbritannia vahel, mis kestis 2. aprillist 1982 kuni 14. juunini 1982. Sõja põhjustas vaidlus Falklandi, Lõuna-Georgia ja Lõuna-Sandwichi saarte riikliku kuuluvuse üle.