MRP-AEG: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
P Tühistati kasutaja 77.233.87.191 (arutelu) tehtud muudatused ja pöörduti tagasi viimasele muudatusele, mille tegi Alexbot.
toim
1. rida: 1. rida:
'''MRP-AEG''' ('''Molotov-Ribbentropi Pakti Avalikustamise Eesti Grupp''') oli aastatel [[1987]]–[[1988]] tegutsenud organisatsioon, mille eesmärgiks oli [[Molotovi-Ribbentropi pakt]]i ja selle lisaprotokollide avalikustamine ning tagajärgede likvideerimine.
'''MRP-AEG''' ('''Molotov-Ribbentropi Pakti Avalikustamise Eesti Grupp''') oli aastatel [[1987]]–[[1988]] [[Eesti]]s tegutsenud organisatsioon, mille eesmärgiks oli [[Molotovi-Ribbentropi pakt]]i ja selle lisaprotokollide avalikustamine ning tagajärgede likvideerimine.


MRP-AEG moodustati [[15. august]]il [[1987]] [[Lagle Parek]]i, [[Erik Udam]]i, [[Tiit Madisson]]i jt poolt. [[23. august]]il [[1987]] korraldas MRP-AEG Tallinna [[Hirvepark|Hirvepargis]] rahvakoosoleku [[Hirvepargi miiting]]u), kus avalikult nõuti Molotovi-Ribbentropi pakti ja selle lisaprotokollide avalikustamist ning tagajärgede likvideerimist. Pakti "tagajärg" oli [[Eesti]] okupeerimine [[Nõukogude Liit|Nõukogude Liidu]] poolt ning "tagajärgede likvideerimine" oli Eesti iseseisvuse taastamine.
MRP-AEG moodustati [[15. august]]il [[1987]] [[Lagle Parek]]i, [[Erik Udam]]i, [[Tiit Madisson]]i jt poolt. [[23. august]]il [[1987]] korraldas MRP-AEG Tallinna [[Hirvepark|Hirvepargis]] rahvakoosoleku (nn [[Hirvepargi miiting]]u), kus avalikult nõuti Molotovi-Ribbentropi pakti ja selle lisaprotokollide avalikustamist ning tagajärgede likvideerimist. Pakti "tagajärg" oli [[Eesti]] okupeerimine [[Nõukogude Liit|Nõukogude Liidu]] poolt ning "tagajärgede likvideerimine" oli Eesti iseseisvuse taastamine.


MRP-AEG andis välja oma infobülletääni, mis levis [[Omakirjastuslik tegevus Eestis|omakirjastuslikul]] teel.
MRP-AEG andis välja infobülletääni, mis levis [[Omakirjastuslik tegevus Eestis|omakirjastuslikul]] teel.


Organisatsioon oli [[Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei]] eelkäija.
Organisatsioon oli [[Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei]] eelkäija.
11. rida: 11. rida:


==Kirjandus==
==Kirjandus==
*''MRP-AEG infobülletään 1987-88''. Kogumik. Kirjastus SE&JS. Tallinn, 1998. 614 lk.
*"MRP-AEG infobülletään 1987-88" Kogumik. Kirjastus SE&JS. Tallinn, 1998. 614 lk.


[[Kategooria:Organisatsioonid]]
[[Kategooria:Eesti NSV]]
[[Kategooria:Eesti NSV]]
[[Kategooria:Organisatsioonid]]


[[en:MRP-AEG]]
[[en:MRP-AEG]]

Redaktsioon: 9. august 2011, kell 10:25

MRP-AEG (Molotov-Ribbentropi Pakti Avalikustamise Eesti Grupp) oli aastatel 19871988 Eestis tegutsenud organisatsioon, mille eesmärgiks oli Molotovi-Ribbentropi pakti ja selle lisaprotokollide avalikustamine ning tagajärgede likvideerimine.

MRP-AEG moodustati 15. augustil 1987 Lagle Pareki, Erik Udami, Tiit Madissoni jt poolt. 23. augustil 1987 korraldas MRP-AEG Tallinna Hirvepargis rahvakoosoleku (nn Hirvepargi miitingu), kus avalikult nõuti Molotovi-Ribbentropi pakti ja selle lisaprotokollide avalikustamist ning tagajärgede likvideerimist. Pakti "tagajärg" oli Eesti okupeerimine Nõukogude Liidu poolt ning "tagajärgede likvideerimine" oli Eesti iseseisvuse taastamine.

MRP-AEG andis välja infobülletääni, mis levis omakirjastuslikul teel.

Organisatsioon oli Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei eelkäija.

Vaata ka

Kirjandus

  • "MRP-AEG infobülletään 1987-88" Kogumik. Kirjastus SE&JS. Tallinn, 1998. 614 lk.