Suhtekorraldus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
CocuBot (arutelu | kaastöö)
P r2.6.1) (robot lisas: hi:जनसंपर्क
EmausBot (arutelu | kaastöö)
P r2.6.4) (robot lisas: kk:Паблик рилейшнз
71. rida: 71. rida:
[[he:יחסי ציבור]]
[[he:יחסי ציבור]]
[[kn:ಸಾರ್ವಜನಿಕ ಬಾಂಧವ್ಯಗಳು]]
[[kn:ಸಾರ್ವಜನಿಕ ಬಾಂಧವ್ಯಗಳು]]
[[kk:Паблик рилейшнз]]
[[ltg:Ļaudyskuos saitys]]
[[ltg:Ļaudyskuos saitys]]
[[lv:Sabiedriskās attiecības]]
[[lv:Sabiedriskās attiecības]]

Redaktsioon: 23. juuli 2011, kell 16:37

Mõiste avalikud suhted tuleb ingliskeelsest sõnapaarist public relations, lühendina PR. Sageli kasutatakse selle kõrval termineid avalikkussuhted, üldsussuhted ja suhtekorraldus.

Definitsioon

Suhtekorraldus omab väga laia tegevushaaret ja sellepärast ei ole suudetud talle ühte ja ainuõiget definitsiooni leida. Järgnevalt on esitatud mitmeid erinevaid definitsioone, milles on välja toodud suhtekorraldusele iseloomulikud jooned.

Suhtekorralduse peamiseks eesmärgiks on organisatsiooni eesmärkide saavutamine.

Suhtekorralduse funktsioonid

1) avaliku arvamuse ennetamine, analüüsimine, tõlgendamine;

2) organisatsiooni juhtkonna nõustamine mitmel alal (meediasuhted, finantssuhted, suhted töötajatega, suhted ametivõimudega);

3) organisatsioonisisese suhtekorralduse arendamine, teostamine ja planeerimine;

4) organisatsioonis teostavate programmide ja avalikkusega suhtlemise uurimine, juhendamine ja hindamine, et saavutada viimase arusaam organisatsiooni eesmärkidest;

5) planeerimine või kaasa aitamine organisatsiooni püüdlustele mõjutada või muuta avalikkuse hoiakuid ja seisukohti organisatsioonile soodsas ja soovitud suunas.

Ajalooline ülevaade

Informatsiooni edastamist vaadete või tegevuse mõjutamiseks võib täheldada varajastest tsivilisatsioonidest peale. Näiteks võib suhetekorralduse algelemente leida muistses Indias, kus varases kirjasõnas viidati kuninga spioonidele, kelle ülesanne oli muuhulgas kuninga informeerimine rahva arvamusest, kuninga kaitsmine avalikkuse ees ja valitsusele soodsate kuulujuttude levitamine.

Suhtekorraldus tänapäeva mõistes hakkas arenema 19. saj. lõpus. Ameerika kodusõjale järgnenud aastad tähistavad tööstuse ja ettevõtluse tormilist arengut. 1889. aastal asutas Georges Westinghouse oma elektrikorporatsioonis esimese suhtekorraldusosakonna. Tänapäevasele tegevusele andis suure tõuke Esimene maailmasõda ja Ameerika president Wilsoni asutatud Avaliku Informatsiooni Komitee (Committee on Public Information). Selle komitee ülesandeks oli mobiliseerida avalik arvamus sõja ja Wilsoni rahueesmärkide toetuseks maal, mis oli sõja väljakuulutamise hetkeks lõhenenud. 1915. aastal asutasid seitse pankurit esimene avalike suhete organisatsiooni, Finantsreklaami Assotsiatsiooni (Financial Advertisting Association).

Pärast Esimest maailmasõda tõusis märgatavalt ühiskonnateadlaste huvi suhtekorralduse vastu. Hoogustusid turu-uuringud, sotsiaalsed ülevaated ja avaliku arvamuse küsitlused. 1921. aastal pidas oma esimese ülemaalilmse avaliku informatsiooni alase konverentsi Ameerika Inseneride Assotsiatsioon (American Association of Engineers). 1923. aastal ilmus Edward L. Bernays` lt esimene raamat suhtekorraldusest “Avalikku arvamust kristalliseerides” (“Crystallizing Public Opinion”). Samal aastal pidas ta esimesed loengud suhtekorraldusest New Yorgi Ülikoolis. Edward L. Bernays`lt pärineb ka mõiste avalike suhete (public relations)

1930-datel aastatel hakati üha enam rõhutama, et avalikud suhted toimivad tuginedes vastutustundelisel tegevusel ja veenval propagandal. 30-date aastate alguses asusid tööle ka esimesed poliitilise kampaania spetsialistid. 1933. aastal asutasid Clem Whitaker ja Leone Baxter San Franciscos esimese poliitilistele kampaaniatele spetsialiseerunud agentuuri. Teise maailmasõja-aastad tõid suhtekorralduse peamise töövahendina esiplaanile reklaami, mida kirjeldati väljenditega "avalike suhete reklaam" (public relations advertising), "ühiskondliku teenindamise reklaam" (public service advertising) või "institutsioonidele tehtav reklaam" (institutional advertising). 1942. aastal asutati Sõjareklaami Nõukogu (War Advertising Council), mis töötas koos tööstuse ja valitsusega. Selle nõukogu eesmärk oli reklaamist võimsa vahendi kujundamine, mille abil panna inimesed sõja jaoks tootma, ratsioneerima nappivaid resursse, ostma sõjavõlakirju ja teenima relvajõududes.

Pärast Teist maailmasõda suundus sõjatööstusele orienteeritud majandus teeninduskesksusele, avalike suhete tähtsus tõusis ning kerkisid esile uued kommunikatsioonivahendid. Kirjutati suhtekorralduse teemalisi raamatuid ja artikleid. Loodi Rahvusvaheline Avalike Suhete Assotsiatsioon (International Public Relations Association). Sel ajajärgul edenes jõudsalt ka suhtekorraldus alane haridus. 1945. aastal hakati välja andma ajakirja “Public Relation Journal”, millest sai kaks aastat hiljem, 4. augustil 1947, loodud Ameerika Avalike Suhete Ühingu (The Public Relations Society of America/PRSA) kuukiri.

Alates 1960-datest aastatest on suhtekorralduse funktsioonid pidevalt kasvanud tähtsuse ja keerukuse poolest. Suhtekorraldusest on saanud üks olulisemaid tegureid organisatsiooni ja riigi arengul.

Eestisse jõudis aktiivsem suhtekorraldus 90-ndate aastate alguses koos turumajandusega, kui firmades alustasid tööd suhtekorraldajad. Suhtekorralduse kui majandusharu tekkimise algust tähistab aga 1994. aasta, kui avalikult turule tuli esimene suhtekorraldusteenuseid pakkuv PR-firma. 1996. asutati Eesti Suhtekorraldajate Liit, mis koondab ainsa organisatsioonina Eestis suhtekorralduse alal töötavaid inimesi. Samal aastal hakati Tartu Ülikoolis õpetama suhtekorralduse eriala. 1996. alustati Tartu Ülikoolis ka akadeemilise hariduse andmist suhtekorralduse erialal.

Mõisted