Tartu Jaan Poska Gümnaasium: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
reklaam välja
1. rida: 1. rida:
'''Tartu Jaan Poska Gümnaasium''' on uus [[gümnaasium]] [[Tartu]]s, mis moodustatakse [[Tartu Mart Reiniku Gümnaasium]]i gümnaasiumiastme baasil.<ref name="tartupostimees">[http://www.tartupostimees.ee/?id=285529 Tartu Reiniku kool otsustati poolitada], Tartu Postimees, 8. juuli 2010</ref> Ta hakkab augustist 2011 tegutsema hoones aadressil Vanemuise 35.
'''Tartu Jaan Poska Gümnaasium''' on [[Tartu]] uus [[gümnaasium]], mis moodustatakse [[Tartu Mart Reiniku Gümnaasium]]i gümnaasiumiastme põhjal.<ref name="tartupostimees">[http://www.tartupostimees.ee/?id=285529 Tartu Reiniku kool otsustati poolitada], Tartu Postimees, 8. juuli 2010</ref>


Kool hakkab augustist 2011 tegutsema ajaloolises [[Tartu rahu]] majas aadressil [[Vanemuise tänav|Vanemuise]] 35. Poska gümnaasiumi rajamine otsustati Tartu linnavolikogus 2011. aasta aprillis.<ref name="volikogu">[http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/tartus-asutati-jaan-poska-gumnaasium.d?id=44105499 "Tartus asutati Jaan Poska gümnaasium"] Delfi, 14. aprill 2011</ref>
Jaan Poska Gümnaasium alustab uuest õppeaastast ajaloolises Tartu rahu majas, Vanemuise 35.


Kooli direktor on [[Helmer Jõgi]]<ref>[http://www.tartupostimees.ee/?id=399727 Helmer Jõgi asub Poska gümnaasiumi juhtima], Tartu Postimees, 9. märts 2011</ref>.
Koolis saab õppida süvendatult reaalaineid, humanitaar- ja sotsiaalaineid.
Koolis on rakendatud perioodõpe ja kursuste süsteem.


==Õppekorraldus==
Õpilasel on võimalik oma õpingute kava koostamisel teha valikud enam kui
Jaan Poska Gümnaasiumis saab õppida süvendatult reaal-, humanitaar- ja sotsiaalaineid. Rakendatakse [[perioodõpe]]t ja [[kursuste süsteem]]i. Õpilastele pakutakse üle 40 valikkursuse, sealhulgas ainevaldkondi siduvad [[tehnoloogia]]kursused, praktikumid loodus- ja reaalainetes, [[psühholoogia]], [[loogika]], [[filosoofia]] ja [[joonestamine|joonestamise]] kursused. Lisaks esimesele ja teisele võõrkeelele saab valida ka kolmanda võõrkeele [[Prantsuse keel|prantsuse]], [[Soome keel|soome]], [[Rootsi keel|rootsi]], [[Saksa keel|saksa]], [[Vene keel|vene]] ning [[ladina keel]]e seast. [[Informaatika]]t, [[Programmeerimine|programmeerimist]] ja [[veebidisain]]i võib õppida eraldi kursustena.
40 valikkursuse hulgast: ainevaldkondi siduvad tehnoloogia kursused,
huvitavad praktikumid loodus- ja reaalainetes, samas tavapärased psühholoogia, loogika, filosoofia ja joonestamise kursused.

Koolis on suurepärased võimalused võõrkeelte õppimiseks:
lisaks esimesele ja teisele võõrkeelele saab valida ka kolmanda võõrkeele
prantsuse, soome, rootsi, saksa, vene ning ladina keele seast.

Kogu õpet toetab laialdane IKT kasutamine. Informaatikat, programmeerimist
ja veebidisaini on võimalik õppida eraldi kursustena.

Kooli direktor on [[Helmer Jõgi]]<ref>[http://www.tartupostimees.ee/?id=399727 Helmer Jõgi asub Poska gümnaasiumi juhtima], Tartu Postimees, 9. märts 2011</ref>.


==Viited==
==Viited==
{{viited}}
{{viited}}

==Välislingid==
* [http://www.jpg.tartu.ee/ Tartu Jaan Poska Gümnaasiumi koduleht]


[[Kategooria:Tartu koolid]]
[[Kategooria:Tartu koolid]]

Redaktsioon: 13. juuli 2011, kell 23:46

Tartu Jaan Poska Gümnaasium on Tartu uus gümnaasium, mis moodustatakse Tartu Mart Reiniku Gümnaasiumi gümnaasiumiastme põhjal.[1]

Kool hakkab augustist 2011 tegutsema ajaloolises Tartu rahu majas aadressil Vanemuise 35. Poska gümnaasiumi rajamine otsustati Tartu linnavolikogus 2011. aasta aprillis.[2]

Kooli direktor on Helmer Jõgi[3].

Õppekorraldus

Jaan Poska Gümnaasiumis saab õppida süvendatult reaal-, humanitaar- ja sotsiaalaineid. Rakendatakse perioodõpet ja kursuste süsteemi. Õpilastele pakutakse üle 40 valikkursuse, sealhulgas ainevaldkondi siduvad tehnoloogiakursused, praktikumid loodus- ja reaalainetes, psühholoogia, loogika, filosoofia ja joonestamise kursused. Lisaks esimesele ja teisele võõrkeelele saab valida ka kolmanda võõrkeele prantsuse, soome, rootsi, saksa, vene ning ladina keele seast. Informaatikat, programmeerimist ja veebidisaini võib õppida eraldi kursustena.

Viited

  1. Tartu Reiniku kool otsustati poolitada, Tartu Postimees, 8. juuli 2010
  2. "Tartus asutati Jaan Poska gümnaasium" Delfi, 14. aprill 2011
  3. Helmer Jõgi asub Poska gümnaasiumi juhtima, Tartu Postimees, 9. märts 2011

Välislingid