Vincent (Taani prints): erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Uus lehekülg: ''''Vincent''', '''Taani prints''', '''Monpezat' krahv''' (''Vincent Frederik Minik Alexander'') (sündinud 8. jaanuaril 2011) on [[Frederik (Taani kroonprints)|Taani kroonpr...'
 
P kat
13. rida: 13. rida:
* '''Minik''' ([[Gröönimaa]] päritolu nimi)
* '''Minik''' ([[Gröönimaa]] päritolu nimi)
* '''Alexander'''
* '''Alexander'''

[[Kategooria:Taani kuninglik perekond]]
[[Kategooria:Sündinud 2011]]

Redaktsioon: 24. aprill 2011, kell 14:25

Vincent, Taani prints, Monpezat' krahv (Vincent Frederik Minik Alexander) (sündinud 8. jaanuaril 2011) on Taani kroonprints Frederiku ja Taani kroonprintsess Mary kolmas laps. Printsil on kaksikõde printsess Josephine. Prints on Margrethe II ja prints Henriku kuues lapselaps. Vincent on troonipärilusjärjekorras oma isa ja vanema venna prints Christiani ja vanema õe printsess Isabella järel neljandal kohal.

Sünd

Prints sündis Kopenhaageni Ülikooli haiglas (Rigshospitalet) kell 10.30, kaaludes 2,67 kg ja olles 47 cm pikk. Sama päeva õhtul lasti Kronborgi lossist ja Holmeni mereväebaasist printsi auks 21 kahuripauku.

Ristimine

Prints ristiti 14. aprillil 2011 Holmeni kirikus ning ta sai nimeks Vincent Frederik Minik Alexander. Tema ristivanemad on Hispaania kroonprints Felipe, prints Gustav Sayn-Wittgenstein-Berleburg, krahv Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, paruness Helle Reedtz-Thott, Caroline Heering ja emavend John Stuart Donaldson.

Nimi

  • Vincent
  • Frederik
  • Minik (Gröönimaa päritolu nimi)
  • Alexander