Bruce Lee: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Ivo Vahur (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
Ivo Vahur (arutelu | kaastöö)
10. rida: 10. rida:


== Bruce Lee surm ==
== Bruce Lee surm ==
10. mail 1973 varises Lee Golden Harvesti stuudios dubleerides filmi „Enter the Dragon” kokku. Needsamad peaju tursele omased sümptoomid, mis tekkisid ta esimesel kokkuvarisemisel kordusid hiljem ka ta surmapäeval 20. juulil <ref name=uks> Thomas, Bruce (1994). Bruce Lee: Fighting Spirit : a Biography. Berkeley, California: Frog, Ltd.. ISBN 1-883319-25-0. http://books.google.com/?id=yE1HsGFasGYC&printsec=frontcover. </ref>. [[Neurokirurg]] Peter Wu, kes päästis Lee elu ta esimese kokkuvarisemisel, leidis et surma põhjus peaks olema kas reaktsioon [[kanep]]ile või valuvaigistavale ravimile [[Equagesic]]. Kuid Wu loobus hiljem sellest seisukohast, märkides, et:
10. mail 1973 varises Lee Golden Harvesti stuudios dubleerides filmi „Enter the Dragon” kokku. Needsamad peaju tursele omased sümptoomid, mis tekkisid ta esimesel kokkuvarisemisel kordusid hiljem ka ta surmapäeval 20. juulil <ref name=uks> Thomas, Bruce (1994). Bruce Lee: Fighting Spirit : a Biography. Berkeley, California: Frog, Ltd.. ISBN 1-883319-25-0. http://books.google.com/?id=yE1HsGFasGYC&printsec=frontcover. </ref>. [[Neurokirurg]] Peter Wu, kes päästis Lee elu ta esimese kokkuvarisemisel, leidis et surma põhjus peaks olema kas reaktsioon [[kanep]]ile või valuvaigistavale ravimile [[Equagesic]]. Kuid Wu loobus hiljem sellest seisukohast, märkides et:


"Professor Teare oli [[Scotland Yard]]ist soovitatud kohtuekspertiisi spetsialist, kes toodi kui ekspert kanepi alal ja me ei saanud ta tunnistusele vastu rääkida. Kanepi annus pole täpne ega prognoositav, aga ma pole kunagi kuulnud, et keegi sureb lihtsalt selle kasutamisest. "<ref name=uks/>
"Professor Teare oli [[Scotland Yard]]ist soovitatud kohtuekspertiisi spetsialist, kes toodi kui ekspert kanepi alal ja me ei saanud ta tunnistusele vastu rääkida. Kanepi annus pole täpne ega prognoositav, aga ma pole kunagi kuulnud, et keegi sureb lihtsalt selle kasutamisest. "<ref name=uks/>

Redaktsioon: 3. veebruar 2011, kell 07:16

Bruce Jun Fan Lee (hiina 李振藩; 27. november 1940 - 20. juuli 1973) oli Hiina päritolu Ameerika võitluskunstnik ja filminäitleja, üks 20. sajandi kõige mõjukamaid võitluskunstnikke.

Lee filmid, eriti tema etteasted mitmetes Hollywoodi lavastustes, tõstsid Hong Kongi võitluskunstide filmi traditsiooni uuele tasemele. Tema jälgedes said tuule tiibadesse paljud teised võitluskunstnikud nagu Jackie Chan, Jet Li ja Chuck Norris.

Lee filmid sütitasid Läänes suurt huvi Hiina võitluskunstide vastu. Tema filmid muutsid ning mõjutasid võitluskunste ja võitluskunstide filme kogu maailmas. Lee'st sai kultuuri ikoon, eriti hiinlastele, kuna ta kujutas oma filmides Hiina rahvuslust.

Algselt oli Lee Wing Chun-i harrastaja, kuid loobus hiljem rangelt määratletud võitluskunstidest ning lõi erinevaid võitluskunste kombineerides uue võitlemise süsteemi Jeet Kune Do.

Bruce Lee surm

10. mail 1973 varises Lee Golden Harvesti stuudios dubleerides filmi „Enter the Dragon” kokku. Needsamad peaju tursele omased sümptoomid, mis tekkisid ta esimesel kokkuvarisemisel kordusid hiljem ka ta surmapäeval 20. juulil [1]. Neurokirurg Peter Wu, kes päästis Lee elu ta esimese kokkuvarisemisel, leidis et surma põhjus peaks olema kas reaktsioon kanepile või valuvaigistavale ravimile Equagesic. Kuid Wu loobus hiljem sellest seisukohast, märkides et:

"Professor Teare oli Scotland Yardist soovitatud kohtuekspertiisi spetsialist, kes toodi kui ekspert kanepi alal ja me ei saanud ta tunnistusele vastu rääkida. Kanepi annus pole täpne ega prognoositav, aga ma pole kunagi kuulnud, et keegi sureb lihtsalt selle kasutamisest. "[1]

Viited

  1. 1,0 1,1 Thomas, Bruce (1994). Bruce Lee: Fighting Spirit : a Biography. Berkeley, California: Frog, Ltd.. ISBN 1-883319-25-0. http://books.google.com/?id=yE1HsGFasGYC&printsec=frontcover.