Digitaalne isikutunnistus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Epp (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
PResümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Digitaalne isikutunnistus''' on digitaalne [[dokument]], millega on võimalik elektroonilises keskkonnas tõendada oma isikut ja allkirjastada digitaalseid dokumente.
'''Digitaalne isikutunnistus''' on [[digitaalsus|digitaalne]] [[dokument]], millega on võimalik [[elektrooniline keskkond|elektroonilises keskkonnas]] tõendada oma isikut ja [[allkirjastamine|allkirjastada]] [[digitaalne dokument|digitaalseid dokumente]].


Tegemist on ID1-formaadis (85,6 × 53,98 mm) [[PVC]]-materjalist [[kiipkaart|kiipkaardiga]], millele on kantud digitaalne isikutuvastussertifikaat ja digitaalne allkirjastamissertifikaat. Digitaalset isikutunnistust ei saa kasutada füüsiliseks isikutuvastamiseks, sest sellel pole dokumendi omaniku pilti ega allkirjanäidist.
Tegemist on ID1-formaadis (85,6 × 53,98 mm) [[PVC]]-materjalist [[kiipkaart|kiipkaardiga]], millele on kantud digitaalne isikutuvastussertifikaat ja digitaalne allkirjastamissertifikaat. Digitaalset isikutunnistust ei saa kasutada füüsiliseks [[isiku tuvastamine|isikutuvastamiseks]], sest sellel pole dokumendi omaniku pilti ega allkirjanäidist.


Digitaalset isikutunnistust väljastab [[Politsei- ja Piirivalveamet]] alates 1. oktoobrist 2010.
Digitaalset isikutunnistust väljastab [[Politsei- ja Piirivalveamet]] alates 1. oktoobrist 2010.

Redaktsioon: 31. jaanuar 2011, kell 14:41

Digitaalne isikutunnistus on digitaalne dokument, millega on võimalik elektroonilises keskkonnas tõendada oma isikut ja allkirjastada digitaalseid dokumente.

Tegemist on ID1-formaadis (85,6 × 53,98 mm) PVC-materjalist kiipkaardiga, millele on kantud digitaalne isikutuvastussertifikaat ja digitaalne allkirjastamissertifikaat. Digitaalset isikutunnistust ei saa kasutada füüsiliseks isikutuvastamiseks, sest sellel pole dokumendi omaniku pilti ega allkirjanäidist.

Digitaalset isikutunnistust väljastab Politsei- ja Piirivalveamet alates 1. oktoobrist 2010.