Peter Carlblom: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
6. rida: 6. rida:


== Isiklikku ==
== Isiklikku ==
Tema vanaisa [[Jonas Laurentii Carlblom]] ja isa [[Gustav Carlblom]] olid [[Noarootsi Püha Katariina kogudus]]e õpetajad, teine vanaisa [[Joachim Heinrich Dahl]] oli [[Kullamaa Püha Johannese kogudus]]e õpetaja, vanavanaisa [[Andreas Hollming]] oli [[Vormsi Püha Olavi kogudus]]e õpetaja, onu [[Johannes Carlblom vanem]] oli [[Tõstamaa Maarja kogudus]]e õpetaja, vend [[Friedrich Carlblom]] oli [[Viljandi Pauluse kogudus]]e õpetaja, vend [[Paul Carlblom]] oli [[Tarvastu Peetri kogudus]]e õpetaja, vend [[Johannes Carlblom]] oli [[Noarootsi Püha Katariina kogudus]]e õpetaja.
Tema vanaisa [[Jonas Laurentii Carlblom]] ja isa [[Gustav Carlblom]] olid [[Noarootsi Püha Katariina kogudus]]e õpetajad, teine vanaisa [[Joachim Heinrich Dahl]] oli [[Kullamaa Püha Johannese kogudus]]e õpetaja, vanavanaisa [[Andreas Hollming]] oli [[Vormsi Püha Olavi kogudus]]e õpetaja, onu [[Johannes Carlblom vanem]] oli [[Tõstamaa Maarja kogudus]]e õpetaja, vend [[Friedrich Carlblom]] oli [[Viljandi Pauluse kogudus]]e õpetaja, vend [[Paul Carlblom]] oli [[Tarvastu Peetri kogudus]]e õpetaja, vend [[Johannes Carlblom]] oli [[Noarootsi Püha Katariina kogudus]]e õpetaja. Tema poeg [[Wilhelm Gustav Johann Carlblom]] oli vaimulikus Bessaraabias, Artsizes; [[Alatskivi kogudus|Alatskivi]] ja [[Kodavere Mihkli kogudus]]e õpetaja ning Moskva Konsistooriumi superintendent ja vaimulik asepresident.


== Viited ==
== Viited ==

Redaktsioon: 11. jaanuar 2011, kell 17:37

Peter Carlblom (21. november/2. detsember 1785 Haapsalu – 22. mai/3. juuni 1834 Kroonlinn) oli Eesti vaimulik.

Ta õppis aastatel 18021805 Tartu ülikooli usuteaduskonnas. Ordineeriti 11. novembril/23. novembril 1806 õpetajaks.

Ta oli aastatel 18061821 (kutsuti 10. septembril/22. septembril 1806) Risti koguduse õpetaja. Jäi 1. veebruaril/13. veebruaril 1821 tervislikel põhjustel emerituuri. Elas seejärel Kroonlinnas, olles Peterburis eraõpetajaks[1].

Isiklikku

Tema vanaisa Jonas Laurentii Carlblom ja isa Gustav Carlblom olid Noarootsi Püha Katariina koguduse õpetajad, teine vanaisa Joachim Heinrich Dahl oli Kullamaa Püha Johannese koguduse õpetaja, vanavanaisa Andreas Hollming oli Vormsi Püha Olavi koguduse õpetaja, onu Johannes Carlblom vanem oli Tõstamaa Maarja koguduse õpetaja, vend Friedrich Carlblom oli Viljandi Pauluse koguduse õpetaja, vend Paul Carlblom oli Tarvastu Peetri koguduse õpetaja, vend Johannes Carlblom oli Noarootsi Püha Katariina koguduse õpetaja. Tema poeg Wilhelm Gustav Johann Carlblom oli vaimulikus Bessaraabias, Artsizes; Alatskivi ja Kodavere Mihkli koguduse õpetaja ning Moskva Konsistooriumi superintendent ja vaimulik asepresident.

Viited

  1. Liivi Aarma Põhja-Eesti vaimulike lühielulood 1525-1885 Tallinn 2007