Fred ja George Weasley: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
3. rida: 3. rida:
==Tutvustus==
==Tutvustus==


Fred ja George on identsed kaksikud, kelle sarnasus on nii suur, et nende emalgi on tihti raske nende vahel vahet teha.
Mõlemad poisid on üleannetud ja krutskeid täis. Neil on alati olnud huvi igasuguste pilatoodete vastu. [[Sigatüügas|Sigatüüka]] koolis pole ühtegi salakäiku, mida need kaks pole avastanud ja nii mõndagi neist ka kasutanud. Selleks kasutasid nad [[kelmikaart]]i, mille nad majahoidjalt [[Argus Filch]]ilt sisse vehkisid. Hiljem kinkisid nad kelmikaardi [[Harry Potter]]ile, sest endi sõnul polnud seda neil enam vaja. Kaksikud kuuluvad [[Gryffindor]]i majja (nagu kõik Weasleyd), mängivad [[lendluudpall]]i võistkonnas [[tõrjuja]]te positsioonil. Nende parim sõber on [[Lee Jordan]], kes on lendluudpalli mängude kommentaator. Lisaks sellele on mõlemad [[Koolidirektori Armee]] liikmed. Oma viimasel kooliaastal tekkinud probleemide tõttu uue ja ajutise direktressiga lahkusid nad koolist vabatahtlikult tekitades enne seda paraja kaose. Pärast koolist lahkumist rajasid nad oma pilapoe [[Diagoni põiktänav]]ale. Pilapoe alustusraha said nad Harrylt, kes andis neile oma [[Kolmevõluri Turniir]]i võiduraha. Vendade pilapood läheb aga väga eduliselt käima. Nad leiutaavd pidevalt uusi pilatooteid ning müüvad oma toodanut edukalt.
Kaksikud kuuluvad [[Gryffindor]]i majja (nagu kõik Weasleyd.) Mõlemad on osavad lendluudpallis ning mängivad oma maja võistkonnas tõrjujate positsioonil. Nende parim sõber on [[Lee Jordan]], kes on lendluudpalli mängude kommentaator.
Kui Voldemort naaseb ning argpükslik [[Cornelius Fudge]] paneb kooli etteotsa [[Dolores Jane Umbridge]] läheb poiste äri ajamine märksa raskemaks. Kuna mõlemad poisid on veendunud Harry loo õigsuses ning usuvad samuti et Voldemort on naasnud teevad nad kõik et Harryt aidata. Viimases osas saab Fred lahingus surma.
Iseloomult on poisid heasüdamlikud, samas üleannetud ja krutskeid täis. Nad suudavad oma ema krutskitega hullumise äärele ajada. Poisid on ka väga uudishimulikud - [[Sigatüüka]] koolis pole ühtegi salakäiku, mida need kaks pole avastanud ja nii mõndagi neist ka kasutanud. Selleks kasutasid nad [[kelmikaart]]i, mille nad majahoidjalt [[Argus Filchi]]lt sisse vehkisid. Hiljem kinkisid nad kelmikaardi [[Harry Potter]]ile, sest endi sõnul polnud seda neil enam vaja.

Kuigi kooli teadmistes pole nad kuigi nutikad on neil jäägitu huvi kõikvõimalike pilatoodete vastu. Kui kooli lõpp hakkab lähenema küpseb poiste peas mõte rajada oma pilatoodete äri. Kuid raha selleks neil napib. Kui Harry võidab [[Kolmevõluri Turniir]]i ei soovi ta võidetud auhinna raha endale jätta ja annab selle kaksikutele, et nad saaks oma äri alustada. Tänu sellele kingitusele kulub kogu poiste vaba aeg igasuguste katsetuste ja sebimiste peale ning tasapisi lükkubki nende äri käima.
Kaksikute viimane kooliaasta Sigatüükas kujuneb keeruliseks . Kui [[Voldemort]] naaseb ning argpükslik [[Cornelius Fudge]] paneb kooli etteotsa [[Dolores Jane Umbridge]] läheb poiste äri ajamine märksa raskemaks. Kuid mitte üksnes nende äri ajamine ei saa kannatada, lisaks hakkab ajutine direktriss süstemaatiliselt taga kiusama kõiki Gryffindori lendluudpalli võistkonna liikmeid. Samuti langeb direktrissi meelepaha kõigile, kes vähegi ilmutavad lojaalsust Harry Potterile ja mitte ministeeriumile. Kui direktriss on mustade jõudude vastase kaitse tunni muutnud täielikult teoreetiliseks ja rangelt kontrollituks hakkavad paljud õpilased muret tundma oma kaitsetuse pärast neil keerulistel aegadel. Sellest sõltuvalt teeb [[Hermione Granger]] Harryle ettepaneku rajada rühm, et harjutada kaitseloitse, see rühm saab nimeks [[Koolidirektori Armee]]. Sinna hakkavad kuuluma direktorile ja Harryle lojaalsed õpilased- seega on Wasleyde kaksikud samuti seal.
Ühe lendluudpalli mängu lõpus läheb aga Harryl ja ühel kaksikul kähmluseks [[Slytherin]]i mängijatega, mille tulemusel otsustab nipsakas direktriss panna nii kaksikutele kui Harryle eluaegse lendluudpalli mängimise keelu. See solvab aga kaksikuid südamepõhjani ning nad otsustavad koolist üldse lahkuda. Oma lahkumisega tekitavad nad koolis meeletu segaduse, mille likvideerimisega direktriss toime ei tule kuna ta polegi nii võimekas. Samas ei soovi õpetajad direktrissi aidata, kuna nad on algusest peale olnud selle vastu, et ministeerium ennast kooli asjadesse segab. Koolist lahkunud viivad poisid lõpuks täide oma unistuse ning rajavad pilapoe [[Diagoni põiktänav]]ale. Nende äri läheb hästi ja lõpuks möönab nende emagi, et poistel on tõesti ärivaistu.
Kuigi ajad muutuvad veelgi keerulisemaks ning Voldemorti võim üha kasvab, siis poisid ajavad oma asja edasi. Kui kõik [[Fööniksi Ordu]] liikmed on sunnitud hoidma madalat profiili hakkavad poisid koos oma kooliaegse sõbra Leega tegema raadioreportaaže, et inimesi toimuvaga kursis hoida.
Kui Harry naaseb oma [[varikätkid]]e otsingul Sigatüüka kooli, siis panevad endised Koolidirektori Armee liikmed end [[Neville Longbottomi]] õhutusel valmis, et minna lahingusse. Kuigi Harry üritab seletada, et tal pole plaanis algatada sõda, vaid viia lõpule oma missioon, mille kadunud [[Albus Dumbledore]] talle usaldas on juba sõnum laiali saadetud kõigile Koolidirektori Armee liikmetele. Kui kaksikud on saanud sõnumi, siis annavad nad omakorda teate edasi Fööniksi Ordu liikmetele. Seejärel hakkab kooli Tarviliku Tuppa saabuma Kaduva konku abil nii Koolidirektori Armee kui Fööniksi Ordu liikmeid. Vastu Harry ootusi puhkeb siiski lahing. Esimeses lahinguepisoodis saab Fred surma. George elab oma kaksikvenna kaotust rängalt üle. Kui Harry on viimaks Voldemorti alistanud taastub võlumaailma tavapärane rahu. George peab Frediga rajatud pilatoodete poodi edasi koos noorema venna Ronaldiga.


[[Kategooria:Harry Potter|Weasley, Fred]]
[[Kategooria:Harry Potter|Weasley, Fred]]

Redaktsioon: 14. detsember 2010, kell 12:31

Fred ja George Weasley on J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter" on kaksikud, vanuselt neljas ja viies laps Weasleyde peres.

Tutvustus

Fred ja George on identsed kaksikud, kelle sarnasus on nii suur, et nende emalgi on tihti raske nende vahel vahet teha. Kaksikud kuuluvad Gryffindori majja (nagu kõik Weasleyd.) Mõlemad on osavad lendluudpallis ning mängivad oma maja võistkonnas tõrjujate positsioonil. Nende parim sõber on Lee Jordan, kes on lendluudpalli mängude kommentaator. Iseloomult on poisid heasüdamlikud, samas üleannetud ja krutskeid täis. Nad suudavad oma ema krutskitega hullumise äärele ajada. Poisid on ka väga uudishimulikud - Sigatüüka koolis pole ühtegi salakäiku, mida need kaks pole avastanud ja nii mõndagi neist ka kasutanud. Selleks kasutasid nad kelmikaarti, mille nad majahoidjalt Argus Filchilt sisse vehkisid. Hiljem kinkisid nad kelmikaardi Harry Potterile, sest endi sõnul polnud seda neil enam vaja.

Kuigi kooli teadmistes pole nad kuigi nutikad on neil jäägitu huvi kõikvõimalike pilatoodete vastu. Kui kooli lõpp hakkab lähenema küpseb poiste peas mõte rajada oma pilatoodete äri. Kuid raha selleks neil napib. Kui Harry võidab Kolmevõluri Turniiri ei soovi ta võidetud auhinna raha endale jätta ja annab selle kaksikutele, et nad saaks oma  äri alustada. Tänu sellele kingitusele kulub kogu poiste vaba aeg igasuguste katsetuste ja sebimiste peale ning tasapisi lükkubki nende äri käima.

Kaksikute viimane kooliaasta Sigatüükas kujuneb keeruliseks . Kui Voldemort naaseb ning argpükslik Cornelius Fudge paneb kooli etteotsa Dolores Jane Umbridge läheb poiste äri ajamine märksa raskemaks. Kuid mitte üksnes nende äri ajamine ei saa kannatada, lisaks hakkab ajutine direktriss süstemaatiliselt taga kiusama kõiki Gryffindori lendluudpalli võistkonna liikmeid. Samuti langeb direktrissi meelepaha kõigile, kes vähegi ilmutavad lojaalsust Harry Potterile ja mitte ministeeriumile. Kui direktriss on mustade jõudude vastase kaitse tunni muutnud täielikult teoreetiliseks ja rangelt kontrollituks hakkavad paljud õpilased muret tundma oma kaitsetuse pärast neil keerulistel aegadel. Sellest sõltuvalt teeb Hermione Granger Harryle ettepaneku rajada rühm, et harjutada kaitseloitse, see rühm saab nimeks Koolidirektori Armee. Sinna hakkavad kuuluma direktorile ja Harryle lojaalsed õpilased- seega on Wasleyde kaksikud samuti seal. Ühe lendluudpalli mängu lõpus läheb aga Harryl ja ühel kaksikul kähmluseks Slytherini mängijatega, mille tulemusel otsustab nipsakas direktriss panna nii kaksikutele kui Harryle eluaegse lendluudpalli mängimise keelu. See solvab aga kaksikuid südamepõhjani ning nad otsustavad koolist üldse lahkuda. Oma lahkumisega tekitavad nad koolis meeletu segaduse, mille likvideerimisega direktriss toime ei tule kuna ta polegi nii võimekas. Samas ei soovi õpetajad direktrissi aidata, kuna nad on algusest peale olnud selle vastu, et ministeerium ennast kooli asjadesse segab. Koolist lahkunud viivad poisid lõpuks täide oma unistuse ning rajavad pilapoe Diagoni põiktänavale. Nende äri läheb hästi ja lõpuks möönab nende emagi, et poistel on tõesti ärivaistu. Kuigi ajad muutuvad veelgi keerulisemaks ning Voldemorti võim üha kasvab, siis poisid ajavad oma asja edasi. Kui kõik Fööniksi Ordu liikmed on sunnitud hoidma madalat profiili hakkavad poisid koos oma kooliaegse sõbra Leega tegema raadioreportaaže, et inimesi toimuvaga kursis hoida. Kui Harry naaseb oma varikätkide otsingul Sigatüüka kooli, siis panevad endised Koolidirektori Armee liikmed end Neville Longbottomi õhutusel valmis, et minna lahingusse. Kuigi Harry üritab seletada, et tal pole plaanis algatada sõda, vaid viia lõpule oma missioon, mille kadunud Albus Dumbledore talle usaldas on juba sõnum laiali saadetud kõigile Koolidirektori Armee liikmetele. Kui kaksikud on saanud sõnumi, siis annavad nad omakorda teate edasi Fööniksi Ordu liikmetele. Seejärel hakkab kooli Tarviliku Tuppa saabuma Kaduva konku abil nii Koolidirektori Armee kui Fööniksi Ordu liikmeid. Vastu Harry ootusi puhkeb siiski lahing. Esimeses lahinguepisoodis saab Fred surma. George elab oma kaksikvenna kaotust rängalt üle. Kui Harry on viimaks Voldemorti alistanud taastub võlumaailma tavapärane rahu. George peab Frediga rajatud pilatoodete poodi edasi koos noorema venna Ronaldiga.