Arutelu:Feodalism: erinevus redaktsioonide vahel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
mis oleks, kui tyhistaks artikli viimased täiendused?
P kursiiv
16. rida: 16. rida:
Ma küll usun, et Euroopas ja Briti kroonile kuuluvat saart vast väha mahajäänud maaks ei saa nimetada (või saab?), aga jah [[Sarki saar]]el kaotai feodaalkord aastal 2008 -- <small><span style="border:1px solid Green; padding:1px;">[[Kasutaja:Ahsoous|<b><font style="color:White;background:Green;">Ahsoo</font></b>]][[Kasutaja_arutelu:Ahsoous|<font style="color:Green;">us</font>]]</span></small> 9. jaanuar 2010, kell 01:51 (UTC)
Ma küll usun, et Euroopas ja Briti kroonile kuuluvat saart vast väha mahajäänud maaks ei saa nimetada (või saab?), aga jah [[Sarki saar]]el kaotai feodaalkord aastal 2008 -- <small><span style="border:1px solid Green; padding:1px;">[[Kasutaja:Ahsoous|<b><font style="color:White;background:Green;">Ahsoo</font></b>]][[Kasutaja_arutelu:Ahsoous|<font style="color:Green;">us</font>]]</span></small> 9. jaanuar 2010, kell 01:51 (UTC)
----
----
"Alates vähemalt Sumeri tsivilisatsiooni tekkest võib märgata ajaloos korduvat mustert, kus valdavalt suurtest kliimakõikumistest tulenenud biotsönooside geograafiliste piiride muutumine on tekitanud sotsiaalseid kataklüsme (Viimnepäev). /---/ Suure tähega Feodalismi puhul aga mõista seda ainuomase lääneühiskonnale omase läänidele tuginenud feodalismina. Tegemist on vaid kujundi analoogsusel põhineva mõistega. Mõningast ent mitte täielikku selgust pakub eesti keelne mõisteterida: (hõimu)sõdalane, sõjamees, palgasõdur, sõdur (soldat), (viimsepäeva aegne sõjard?). Selles näib feodaalsusega kokkukõlavat tõesti sõjamees. See aateline ja kindlust pakkuv meheks olemine!" Vabandust, aga minu meelest on asi tõsine. Sellisel tekstil ei ole entsyklopeedias kohta, tegemist on Vikipeedia risustamisega. Kas leidub veel keegi peale autori, kes peab seda sisukaks ja väärtuslikuks, või võib kogu selle ''entusiasmi'' lihtsalt tyhistada? --[[Kasutaja:Oop|Oop]] 5. november 2010, kell 14:31 (EET)
''"Alates vähemalt Sumeri tsivilisatsiooni tekkest võib märgata ajaloos korduvat mustert, kus valdavalt suurtest kliimakõikumistest tulenenud biotsönooside geograafiliste piiride muutumine on tekitanud sotsiaalseid kataklüsme (Viimnepäev). /---/ Suure tähega Feodalismi puhul aga mõista seda ainuomase lääneühiskonnale omase läänidele tuginenud feodalismina. Tegemist on vaid kujundi analoogsusel põhineva mõistega. Mõningast ent mitte täielikku selgust pakub eesti keelne mõisteterida: (hõimu)sõdalane, sõjamees, palgasõdur, sõdur (soldat), (viimsepäeva aegne sõjard?). Selles näib feodaalsusega kokkukõlavat tõesti sõjamees. See aateline ja kindlust pakkuv meheks olemine!"'' Vabandust, aga minu meelest on asi tõsine. Sellisel tekstil ei ole entsyklopeedias kohta, tegemist on Vikipeedia risustamisega. Kas leidub veel keegi peale autori, kes peab seda sisukaks ja väärtuslikuks, või võib kogu selle ''entusiasmi'' lihtsalt tyhistada? --[[Kasutaja:Oop|Oop]] 5. november 2010, kell 14:31 (EET)

Redaktsioon: 5. november 2010, kell 14:32

Mingi demarksifitseerimismalli peaks tegema. Või eraldi loendi seda vajavate artiklite jaoks, sest olgem ausad, korralik demarksifitseerimine käib mõnelegi suisa yle jõu, kole kerge on pesuveega koos last ja vanni ära visata. Kust pagana kohast neid ortodoksseid idamarksiste yldse nii palju välja võetakse? "213.35.183.68" näiteks. --Oop 14:45, 11 Feb 2005 (UTC)

Demarksifitseerimise puhul tuleks siiski jätta alajaotus marksistliku ja "marksistlik-leninliku" arusaama jaoks. Andres 15:41, 11 Feb 2005 (UTC)
Loomulikult. Ja see teeb tegeliku töö aina keerulisemaks; seda peab tegema keegi, kes asja hästi tunneb ja suudab artiklisse sobilikud kanoonilised formuleeringud lehekylgedepikkusest ballastist õrnalt välja puhastada. --Oop 18:48, 11 Feb 2005 (UTC)

Lehelt "Feodaalsuhete kujunemine:

feodaalsuhete kujunemise põhjused:

1.uut laadi sõjaväeorganisatsiooni teke 2.Vajadus luua stabiilne võidusüsteem.

Andres 12. jaanuar 2008, kell 16:48 (UTC)

Ma küll usun, et Euroopas ja Briti kroonile kuuluvat saart vast väha mahajäänud maaks ei saa nimetada (või saab?), aga jah Sarki saarel kaotai feodaalkord aastal 2008 -- Ahsoous 9. jaanuar 2010, kell 01:51 (UTC)


"Alates vähemalt Sumeri tsivilisatsiooni tekkest võib märgata ajaloos korduvat mustert, kus valdavalt suurtest kliimakõikumistest tulenenud biotsönooside geograafiliste piiride muutumine on tekitanud sotsiaalseid kataklüsme (Viimnepäev). /---/ Suure tähega Feodalismi puhul aga mõista seda ainuomase lääneühiskonnale omase läänidele tuginenud feodalismina. Tegemist on vaid kujundi analoogsusel põhineva mõistega. Mõningast ent mitte täielikku selgust pakub eesti keelne mõisteterida: (hõimu)sõdalane, sõjamees, palgasõdur, sõdur (soldat), (viimsepäeva aegne sõjard?). Selles näib feodaalsusega kokkukõlavat tõesti sõjamees. See aateline ja kindlust pakkuv meheks olemine!" Vabandust, aga minu meelest on asi tõsine. Sellisel tekstil ei ole entsyklopeedias kohta, tegemist on Vikipeedia risustamisega. Kas leidub veel keegi peale autori, kes peab seda sisukaks ja väärtuslikuks, või võib kogu selle entusiasmi lihtsalt tyhistada? --Oop 5. november 2010, kell 14:31 (EET)[vasta]