Digitaalne abonendiliin: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Resümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Digitaalne abonendiliin''' ([[inglise keel|ingl]] ''Digital Subscriber Line'', '''DSL''') on üle tavaliste vaskpaarkaablite (näiteks telefoniliinide) töötavate andmeside juurdepääsutehnoloogiate koondnimetus. Selle alla kuuluvad näiteks [[asümmeetriline digitaalne abonendiliin|ADSL]], [[ADSL2+]], [[ülikiire [http://www.dsl-preistipp.de DSL]
'''Digitaalne abonendiliin''' ([[inglise keel|ingl]] ''Digital Subscriber Line'', '''DSL''') on üle tavaliste vaskpaarkaablite (näiteks telefoniliinide) töötavate andmeside juurdepääsutehnoloogiate koondnimetus. Selle alla kuuluvad näiteks [[asümmeetriline digitaalne abonendiliin|ADSL]], [[ADSL2+]], [http://www.dsl-preistipp.de DSL]
|VDSL]]. Neist täiuslikem on praegu [[VDSL2]], mis ühendab mitme varasema tehnoloogia eeliseid. Omavahelised erinevused seisnevad põhiliselt selles, kas on keskendutud rohkem allalaadimissuunas andmesidele või vajatakse mõlemasuunaliselt samaväärset ühendust; kas vajatakse suurt kiirust lühema vahemaa taha või peab vahemaa olema võimalikult suur, aga saavutatav kiirus võib olla väiksem.
VDSL. Neist täiuslikem on praegu [[VDSL2]], mis ühendab mitme varasema tehnoloogia eeliseid. Omavahelised erinevused seisnevad põhiliselt selles, kas on keskendutud rohkem allalaadimissuunas andmesidele või vajatakse mõlemasuunaliselt samaväärset ühendust; kas vajatakse suurt kiirust lühema vahemaa taha või peab vahemaa olema võimalikult suur, aga saavutatav kiirus võib olla väiksem.


[[Kategooria:Internet]]
[[Kategooria:Internet]]

Redaktsioon: 13. oktoober 2010, kell 21:15

Digitaalne abonendiliin (ingl Digital Subscriber Line, DSL) on üle tavaliste vaskpaarkaablite (näiteks telefoniliinide) töötavate andmeside juurdepääsutehnoloogiate koondnimetus. Selle alla kuuluvad näiteks ADSL, ADSL2+, DSL VDSL. Neist täiuslikem on praegu VDSL2, mis ühendab mitme varasema tehnoloogia eeliseid. Omavahelised erinevused seisnevad põhiliselt selles, kas on keskendutud rohkem allalaadimissuunas andmesidele või vajatakse mõlemasuunaliselt samaväärset ühendust; kas vajatakse suurt kiirust lühema vahemaa taha või peab vahemaa olema võimalikult suur, aga saavutatav kiirus võib olla väiksem.