Godric Gryffindori mõõk: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Erik Laja (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
14. rida: 14. rida:


[[Kategooria:Harry Potter]]
[[Kategooria:Harry Potter]]


[[en:Magical objects in Harry Potter#Gryffindor's Sword]]
[[nl:Zwaard van Griffoendor]]
[[ru:Волшебные предметы мира Гарри Поттера#Меч Годрика Гриффиндора]]

Redaktsioon: 11. juuli 2010, kell 11:28

Godric Gryffindori mõõk on J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter" mõõk, mis kuulus ühele Sigatüüka asutajatest Godric Gryffindorile. Oli ka Gryffindori maja talisman.

Harry Potter ja saladuste kamber

Teises osas peab Harry Potter Saladuste Kambris võitlust basiliskiga, kui talle tõttab appi Fawkes ja toob talle ka sõõlamiskübara. Just sõõlamiskübarast tõmbab Harry välja Gryffindori mõõga, millega ta basiliski tapab. See on aga justkui vastus Harry kahtlustele (kas ta ikka sõõlati õigesse majja, kuna alguses tahtis sõõlamiskübar teda paigutada Slytherini majja), sest Godric Gryffindori mõõga suudab sõõlamiskübarast välja tõmmata vaid tõeline gryffindorlane.

Harry Potter ja segavereline prints

Albus Dumbledore kasutab seda Marvolo Gaunti sõrmuse hävitamiseks. Gaunti sõrmus on varikätk ning Harry Potter saab hiljem teada, et mõõgaga saab hävitada varikätke.

Harry Potter ja Surma vägised

Ron Weasley hävitab mõõgaga Salazar Slytherini medaljoni. Raamatu lõpus kasutab Neville Longbottom mõõka, et hävitada Voldemorti varikätkist madu Nagini. Neville saab mõõga kätte, kui ta on hädaohus;mõõk tuleb talle sõõlamiskübara seest appi nagu Harry Potterilegi, sest Neville on nagu Harrygi tõeline gryffindorlane.