ERGO Kindlustus: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
7. rida: 7. rida:
ERGO on Baltimaade juhtivaid kahjukindlustusgruppe, kes tegutseb lisaks Eestile ka Läti ja Leedu elu-, tervise- ja kahjukindlustusturul ning Leedu pensionifondide turul. ERGO teenindab Balti riikides ligi 400 000 klienti.
ERGO on Baltimaade juhtivaid kahjukindlustusgruppe, kes tegutseb lisaks Eestile ka Läti ja Leedu elu-, tervise- ja kahjukindlustusturul ning Leedu pensionifondide turul. ERGO teenindab Balti riikides ligi 400 000 klienti.


ERGO kindlustusseltsid Baltimaades kuuluvad Saksamaa suuruselt teise ERGO Kindlustusgruppi [[''ERGO Insurance Group'']], kes teenindab 40 miljonit klienti enam kui 30 riigis. Grupi käive ulatus 2009. aastal üle 19 miljardi euroni (297 miljardi kroonini). [[ERGO Kindlustusgrupi ]]ainuomanik on maailma üks juhtivaid kindlustusfirmasid, 1880. aastal loodud [http://www.munichre.com ''Munich Re'']. [http://www.munichre.com ''Munich Re''] klientideks on enam kui 4000 kindlustusseltsi rohkem kui 160 riigis. Ettevõtte käive ulatus 2009. aastal 41,4 miljardi euroni (621 miljardi kroonini).
ERGO kindlustusseltsid Baltimaades kuuluvad Saksamaa suuruselt teise ERGO Kindlustusgruppi [[Vikipeedia:''ERGO Insurance Group''|''ERGO Insurance Group'']], kes teenindab 40 miljonit klienti enam kui 30 riigis. Grupi käive ulatus 2009. aastal üle 19 miljardi euroni (297 miljardi kroonini). [[Vikipeedia:ERGO Kindlustusgrupi|ERGO Kindlustusgrupi]]ainuomanik on maailma üks juhtivaid kindlustusfirmasid, 1880. aastal loodud [http://www.munichre.com ''Munich Re'']. [http://www.munichre.com ''Munich Re''] klientideks on enam kui 4000 kindlustusseltsi rohkem kui 160 riigis. Ettevõtte käive ulatus 2009. aastal 41,4 miljardi euroni (621 miljardi kroonini).


{{ettevõte
{{ettevõte
23. rida: 23. rida:
| kasum = 5,9 miljonit eurot (2009)
| kasum = 5,9 miljonit eurot (2009)
| töötajaid = 499
| töötajaid = 499
| emafirma = ERGO Insurance Group/ERGO Versicherungsgruppe AS [[en:ERGO Incurance Group]]
| emafirma = [[Vikipeedia:ERGO Insurance Group|ERGO Insurance Group]]/ERGO Versicherungsgruppe AS
| tütarfirmad =
| tütarfirmad =
| lõpetatud =
| lõpetatud =

Redaktsioon: 6. juuli 2010, kell 14:29

ERGO Kindlustus

ERGO Eestis

ERGO pakub Eestis elu, pensioni, tervise ja vara kindlustamist eraisikutele ja ettevõtetele, olles siinsel kahjukindlustusturul suuruselt teine selts. ERGO teenuseid, teadmisi ja kogemusi usaldab 130 000 klienti üle Eesti. ERGO seltside käive Eesti elu- ja kahjukindlustuse turul oli 2009. aastal enam kui 51 miljonit eurot.

ERGO on Baltimaade juhtivaid kahjukindlustusgruppe, kes tegutseb lisaks Eestile ka Läti ja Leedu elu-, tervise- ja kahjukindlustusturul ning Leedu pensionifondide turul. ERGO teenindab Balti riikides ligi 400 000 klienti.

ERGO kindlustusseltsid Baltimaades kuuluvad Saksamaa suuruselt teise ERGO Kindlustusgruppi ERGO Insurance Group, kes teenindab 40 miljonit klienti enam kui 30 riigis. Grupi käive ulatus 2009. aastal üle 19 miljardi euroni (297 miljardi kroonini). ERGO Kindlustusgrupiainuomanik on maailma üks juhtivaid kindlustusfirmasid, 1880. aastal loodud Munich Re. Munich Re klientideks on enam kui 4000 kindlustusseltsi rohkem kui 160 riigis. Ettevõtte käive ulatus 2009. aastal 41,4 miljardi euroni (621 miljardi kroonini).

ERGO seltsid Eestis
Asutatud ERGO Kindlustus 1990; ERGO Elukindlustus 1995
Peakorter Tammsaare Ärikeskus, A.H.Tammsaare tee 47, Tallinn, Eesti
Valdkonnad kindlustus, finantsteenused
Tooted

autovedaja vastutuskindlustus, DAS õigusabikulude kindlustus, ehituskindlustus ehitusmasinate ja -seadmete kindlustus, ekspedeerija vastutuskindlustus, elektrooniliste seadmete kindlustus, ettevõtete varakindlustus, kaskokindlustus, kodukindlustus, laevakindlustus, liikluskindlustus, loomakindlustus, masinarikkekindlustus, metsakindlustus, pensioni II ja III sammas, reisikindlustus, tööandja vastutuskindlustus, Vastutuskindlustus, Veosekindlustus, Väikelaevakindlustus, Õnnetusjuhtumikindlustus;

elukindlustus, hariduskindlustus, kogumiskindlustus, pensionikindlustus, riskikindlustus, ravikindlustus, pensioni II samba väljamaksed.
Teenused autoabi, puksiiriabi, reisiabi, asendusauto, kahjukäsitlus
Käive 51 miljonit eurot (2009)
Puhaskasum 5,9 miljonit eurot (2009)
Töötajaid 499
Emaettevõte ERGO Insurance Group/ERGO Versicherungsgruppe AS
Koduleht [1]
Kęstutis Bagdonavičius (juhatuse esimees), Thomas Hans Schirmer (nõukogu esimees), Sergei Vahnitski (juhatuse liige), Marek Začek (juhatuse liige), Deniss Sazonovs (juhatuse liige), Saulius Jokubaitis (juhatuse liige)
Mida tähendab ERGO?
  • ERGO nimi moodustub ettevõtte äritegevuse aluseks olevatest väärtuste esitähtedest inglise keeles:
    • Excellence - silmapaistvus,
    • Results - tulemuslikkus,
    • Group spirit- meeskondlikkus,
    • Openness - avatus.
Seepärast kirjutatakse äriühingu nimi ERGO läbivate suurte tähtedega. Lisaks sellele tähendab ERGO ladina keeles seega, järelikult.

Põhitegevus

ERGO põhitegevuseks Eestis on liiklus- ja kaskokindlustuse ning teiste kahjukindlustuse teenuste pakkumine. Lisaks tegutseb ERGO elukindlustuse ja pakub ainsana Eestis eraravikindlustust. Samuti pakub ERGO mitmeid võimalusi pensioni kogumiseks ja pensioni väljamakseteks. Eesti kahjukindlustusturul on ERGO 2009. aasta seisuga teisel positsioonil 19% turuosaga, elukindlustusturul omab ERGO 7% turuosa ja pensioniturul 4% turuosa.

ERGO on toonud kindlustusturule uusi lisateenuseid, pakkudes kaskokindlustusega sõidu- ja pakiautodele tasuta autoabi teenust ning liikluskindlustusega ainsana Eesti kindlustusseltsidest tasuta puksiiriabi. Reisikindlustuse juurde on loodud tasuta lisateenus ERGO Reisiabi. Esimesena Eestis alustas ERGO ka pensioni II samba väljamakseid.

ERGO Autoabi

ERGO Autoabipakub ööpäev läbi tasuta üleeuroopalist esmast abi, kui edasisõit on ootamatult takistatud: sõiduk ei käivitu, kütus saab otsa, juhtub tehniline rike või avarii, sõiduk sõidab teelt välja, jääb kinni liiva või lumme, puruneb rehv või tekivad signalisatsiooniprobleemid. ERGO Autoabi osutatakse sõidu- või pakiautodele ja mootorratastele, mis omavad ERGO kaskokindlustust.

ERGO Liiklus +

ERGO liikluskindlustuse leping sisaldab tasuta Liiklus+ puksiiriabi Eesti või Euroopa riikide teedel toimunud liikluskindlustusjuhtumi korral, kui sõidukiga edasisõitmine ei ole võimalik. Puksiiriabi osutatakse sõidu- ja pakiautodele ja mootorratastele.

ERGO Asendusauto

ERGO Asendusauto on kaskokindlustuse tasuta lisateenus, mida saab tasuta kasutada ajal, mil sõiduk on kindlustusjuhtumi tõttu liikluses osalemiseks kõlbmatu. Asendusautot saavad kasutada kõik ERGO sõidu- ja pakiautode kaskokliendid, kelle sõiduk on tavakasutuses.

ERGO Reisiabi

ERGO Reisiabi on reisikindluse tasuta lisateenus, mis pakub ööpäevaringset eestikeelset nõustamist ja abi välismaal olles.

ERGO äriühingud Eestis

ERGO nime all tegutsevad Eestis kolm ettevõtet: kahjukindlustusselts ERGO Kindlustuse AS, elukindlustusselts ERGO Elukindlustuse AS ning pensionifonde haldav ERGO Funds AS. ERGO seltsid Eestis on Eesti Kindlustusseltside Liidu liikmed, ERGO Funds on Eesti Fondihaldurite Liidu liige.

ERGO Kindlustus

ERGO Kindlustuse AS on Eesti juhtivaid kahjukindlustusseltse, kes pakub terviklikku vara kindlustamise valikut nii eraisikule kui ettevõtetele. Alates 2009. aastast vahendab ERGO Kindlustus ERGO Elukindlustuse ASi ja D.A.S Õigusabikulude Kindlustuse ASi kindlustusteenuseid ning ERGO Funds ASi pensionilahendusi. Selts tegutseb Eestis 1990. aastast. ERGO Kindlustuse omakapitali osatähtsus varades ulatub 876 miljoni kroonini. Omakapital ületas kohustusi 157 miljonit krooni ehk 1,22 korda.

ERGO Elukindlustus

ERGO Elukindlustuse AS pakub terviklikku valikut elu- ja pensionikindlustusi, olles vabatahtliku pensionikindlustuse algatajaks ning esimeseks II samba kindlustuspensioni pakkujaks Eestis. Vabatahtlik pensionikindlustus ehk pensioni III sammas moodustab seltsi portfellist suurima osa. Mitmete elukindlustusvõimaluste kõrval pakub selts ainsana Eesti turul vabatahtlikku ravikindlustust. Selts tegutseb Eestis 1995. aastast.

ERGO Funds

ERGO Funds AS haldab koostöös Baltimaade juhtiva investeerimispangaga Trigon Capital ERGO II samba pensionifonde Eestis ja Leedus ning III samba pensionifonde Eestis. Ettevõte haldab enam kui 32 273 kliendi vara väärtuses üle 877 miljoni krooni, sellest Eestis 23 200 kliendi vara väärtuses ligi 458 miljonit krooni. ERGO Funds ASi omanikud on ERGO International AG (46,08%), UAB ERGO Lietuva gyvybés draudimas (24,58%), ERGO Elukindlustuse AS (19,97%) ja ERGO Kindlustuse AS (9,37%). Kuni 13.04.09 kandis äriühing ERGO Varahalduse ASi nime.

ERGO ajalugu Eestis

Eestis alustasid ERGO õiguseelnevad seltsid tegevust 1990. aastal. ERGO kaubamärk jõudis Eestisse 2001. aastal.

  • Tähtsamad sündmused ERGO ajaloos Eestis:
    • 1990 asutati Balti Kindlustusselts (BICO)
    • 1995 Alte Leipziger Europa omandas osaluse BICOs
    • 1995 asutati BICO Elukindlustuse AS
    • 2000 liideti Leks Kindlustuse AS ja ärinimeks sai BICO-LEKS Kindlustuse AS
    • 2001 hakati kasutama ERGO kaubamärki
    • 2002 võeti üle Nordica Elukindlustuse AS
    • 2002 loodi ERGO Varahalduse AS, mis tegeleb pensioni II ja III samba fondide haldamisega
    • 2004 loodi ERGO Baltimaade seltside ühine 8liikmeline juhatus
    • 2009, jaanuar - ERGO Kindlustuse ASist sai ERGO Varahalduse ASi pensionilahenduste vahendaja Eestis
    • 2009, aprill - muutis ERGO Varahalduse AS oma nime ERGO Funds ASiks
    • 2009, juuni - ERGO Kindlustuse ASist sai D.A.S Õigusabikulude ASi kindlustusteenuste vahendaja Eestis
    • 2009, juuli - ERGO Kindlustuse ASist sai ERGO Elukindlustuse ASi kindlustusteenuste vahendaja Eestis
    • 2010, märts – ERGO Baltimaade juhatus muutus 5liikmeliseks