U55: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Ahsoous (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
Ahsoous (arutelu | kaastöö)
PResümee puudub
5. rida: 5. rida:
'''U55''' on [[Berliini metroo]] uusim ja lühim liin. See avati [[8. august]]il [[2009]] ning sellel on hetkel ainult 3 jaama 1,8 kilomeetril. See liin ei ole ühendatud ühegi teise metrooliiniga.
'''U55''' on [[Berliini metroo]] uusim ja lühim liin. See avati [[8. august]]il [[2009]] ning sellel on hetkel ainult 3 jaama 1,8 kilomeetril. See liin ei ole ühendatud ühegi teise metrooliiniga.


U55 on mõeldud [[U5 (Berliin)|U5]] liini pikenduseks, kuid töödega ei hakatud liini lõppeatusest, vaid plaanitud trassi keskelt. Olemasolevate osade ühendamist loota 2015. aastal. Liin peaks praeguste kavade järgi suunduma [[Alexanderplatz]]ilt praeguse [[Tegeli lennujaam]]ani, kuid et too lennujaam on plaanis sulgeda 6 kuu jooksul pärast [[Berliini Brandenburgi lennujaam]]a valmimist (ehk eeldatavalt 2011–2012 aastal), pole veel ka selge metrooliini kulgemine.
U55 on mõeldud [[U5 (Berliin)|U5]] liini pikenduseks, kuid töödega ei hakatud liini lõppeatusest, vaid plaanitud trassi keskelt. Olemasolevate osade ühendamist loota 2015. aastal. Liin peaks praeguste kavade järgi suunduma [[Alexanderplatz]]ilt praeguse [[Tegeli lennujaam]]ani, kuid et too lennujaam on plaanis sulgeda 6 kuu jooksul pärast [[Berliini Brandenburgi lennujaam]]a valmimist (ehk eeldatavalt 2011–2012 aastal), pole veel ka selge metrooliini tulevane teekond.


== Avatud jaamad ==
== Avatud jaamad ==

Redaktsioon: 21. juuni 2010, kell 04:17

 See artikkel räägib metrooliinist; allveelaeva kohta vaata artiklit U-55

U55 skeem
U55 avamine.
Olemasoleva ja planeeritav liinilõik.

U55 on Berliini metroo uusim ja lühim liin. See avati 8. augustil 2009 ning sellel on hetkel ainult 3 jaama 1,8 kilomeetril. See liin ei ole ühendatud ühegi teise metrooliiniga.

U55 on mõeldud U5 liini pikenduseks, kuid töödega ei hakatud liini lõppeatusest, vaid plaanitud trassi keskelt. Olemasolevate osade ühendamist loota 2015. aastal. Liin peaks praeguste kavade järgi suunduma Alexanderplatzilt praeguse Tegeli lennujaamani, kuid et too lennujaam on plaanis sulgeda 6 kuu jooksul pärast Berliini Brandenburgi lennujaama valmimist (ehk eeldatavalt 2011–2012 aastal), pole veel ka selge metrooliini tulevane teekond.

Avatud jaamad

  • Berlin Hauptbahnhof (Berliini pearaudteejaam)
  • Bundestag (Saksamaa Liidupäev)
  • Brandenburger Tor (Brandenburgi värav)