Heldur Jõgioja: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
PResümee puudub
Resümee puudub
1. rida: 1. rida:
'''Heldur Jõgioja''' ([[21. september]] [[1936]] – [[22. aprill]] [[2010]] [[Maarjamõisa haigla]]) oli eesti muusik, helilooja, kirjanik ja ajakirjanik.
'''Heldur Jõgioja''' ([[21. september]] [[1936]] – [[22. aprill]] [[2010]] [[Maarjamõisa haigla]]) oli eesti muusik, helilooja, kirjanik ja ajakirjanik.


Ta on avaldanud luulekogusid, kirjutanud ajaloolisi [[näidend]]eid, [[romaan]]e ning [[novell]]e.
Ta avaldas luulekogusid, kirjutas ajaloolisi [[näidend]]eid, [[romaan]]e ning [[novell]]e.


1964. aastal alustas ta tegevust Õhtulehe reporterina. Jõgioja on teinud saateid Tartu [[Alo TV]]-s ja Põlva raadiojaamas Marta ning avaldanud artikleid [[Elva Postimees|Elva Postimehes]], [[Videvik (ajaleht)|Videvikus]] ja [[Kesknädal]]as.
1964. aastal alustas ta tegevust Õhtulehe reporterina. Jõgioja tegi saateid Tartu [[Alo TV]]-s ja Põlva raadiojaamas Marta ning avaldas artikleid [[Elva Postimees|Elva Postimehes]], [[Videvik (ajaleht)|Videvikus]] ja [[Kesknädal]]as.


Ta lõi ligi 300 laulu ja tuhat lauluteksti. Jõgioja ansambel [[Suveniir]] oli üks populaarsemaid ja armastatumaid kollektiive igas Eestimaa nurgas.
Ta lõi ligi 300 laulu ja tuhat lauluteksti. Jõgioja oli ansambel [[Suveniir]]i juhtfiguur.


==Välislingid==
==Välislingid==

Redaktsioon: 2. mai 2010, kell 01:06

Heldur Jõgioja (21. september 193622. aprill 2010 Maarjamõisa haigla) oli eesti muusik, helilooja, kirjanik ja ajakirjanik.

Ta avaldas luulekogusid, kirjutas ajaloolisi näidendeid, romaane ning novelle.

1964. aastal alustas ta tegevust Õhtulehe reporterina. Jõgioja tegi saateid Tartu Alo TV-s ja Põlva raadiojaamas Marta ning avaldas artikleid Elva Postimehes, Videvikus ja Kesknädalas.

Ta lõi ligi 300 laulu ja tuhat lauluteksti. Jõgioja oli ansambel Suveniiri juhtfiguur.

Välislingid