Sebastian Larsson: erinevus redaktsioonide vahel

Allikas: Vikipeedia
Eemaldatud sisu Lisatud sisu
Epp (arutelu | kaastöö)
Resümee puudub
P Robot lisas: lt:Sebastian Larsson
62. rida: 62. rida:
[[gv:Sebastian Larsson]]
[[gv:Sebastian Larsson]]
[[it:Sebastian Larsson]]
[[it:Sebastian Larsson]]
[[lt:Sebastian Larsson]]
[[hu:Sebastian Larsson]]
[[hu:Sebastian Larsson]]
[[nl:Sebastian Larsson]]
[[nl:Sebastian Larsson]]

Redaktsioon: 18. aprill 2010, kell 17:05

Sebastian Larsson
[[Pilt:
|frameless|]]
Isikuandmed
TäisnimiAlfe Inge Sebastian Larsson
Sünniaeg6. juuni 1985
SünnikohtEskilstuna, Rootsi
Pikkus178 cm
Positsioonpoolkaitsja
Klubiandmed
KoduklubiBirmingham City
Särginumber7
‡ Koondisemängude ja -väravate arv seisuga 22. november 2009.

Alfe Inge Sebastian Larsson (sündinud 6. juunil 1985 Eskilstunas) on rootsi jalgpallur, kes mängib Inglise Premier League'i klubis Birmingham City ja Rootsi koondises. Palliplatsil täidab Larsson enamasti ründava poolkaitsja ülesandeid, kuid on mänginud ka äärekaitsja positsioonil.

Klubikarjäär

Arsenal

2001. aastal lahkus tollal 16-aastane Larsson oma kasvatajaklubist IFK Eskilstunast ja liitus Arsenal FC noortemeeskonnaga. Debüüdi klubi esindusmeeskonnas tegi rootslane Inglise liigakarikasarja kohtumises Manchester City FC vastu 27. oktoobril 2004, mängides vasakkaitsja positsioonil. 2005. aasta suvel sõlmis Arsenal Larssoniga kahe aasta pikkuse profilepingu. Premier League’is tegi Larsson oma debüüdi 1. veebruaril 2006, kui ta tuli vahetusest sisse kohtumises West Ham Unitedi vastu.

Birmingham City

2006.-2007. aasta hooaja eel laenas Arsenal Larssoni Birmingham City FC-le Inglise tugevuselt teise liigasse ning 2007. aasta jaanuaris omandas viimane rootslase mängijaõigused täielikult, makstes Arsenalile 1 miljon naela. Larsson sõlmis Birmingham Cityga nelja aasta pikkuse lepingu.[1]

Esimesel hooajal klubis kasutati Larssoni peamiselt parema ääremängijana, kuid vigastatud mängijaid asendades mängis ta ka parem- ja vasakkaitsja kohal.

2007.-2008. aasta hooajaks tõusis Birmingham City Premier League’i, kuid langes sealt kohe ka välja. Larssoni arvele jäi hooaja jooksul 6 väravat ning Sky Sports Opta statistika kohaselt hinnati teda kõige täpsemaks otseste karistuslöökide sooritajaks kogu liigas.[2]

Koondis

2004. aastal tegi Sebastian Larsson debüüdi Rootsi alla 21-aastaste rahvusmeeskonnas ning 2007. aasta sügisel kutsuti ta esmakordselt Rootsi täiskasvanute koondise kogunemisele, kuigi siis mänguaega ta veel ei saanud. Platsile pääses ta esimest korda Rootsi koondise eest 6. veebruaril 2008 võõrsil peetud treeningkohtumises Türgi vastu. 2008. aasta suvel kuulus Sebastian Larsson Rootsit EM-finaalturniiril esindanud koondisesse.

Viited

  1. "Birmingham wrap up Larsson deal". BBC Sport.
  2. Martin Tyler. "Dead-ball demons". Sky Sports.